Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Biraz kod kurcalayarak oyunun gölgeleri hard-coded bir farazi güneş pozisyonuna göre yansıtmasını değiştirip, doğru olan directional light'a göre yapmasını sağladım. .msenv dosyasından güneş pozisyonunu akşamın 4-5ine tekabül edecek bir noktaya çektim. Gölgeler uzadı, lensflare da doğru directional liht pozisyonuna geldi. Yani bunun bir sonraki adımı gökyüzünde hareket eden bir güneş-ay döngüsü olabilir. Hayal gücünüze kalmış.
Benim ve seyisin gölgelerine dikkat edin, güneşin vuruş açısına göre uzamışlar.
Hasanım sen neler diyor yav
Ulan bu ymir ekibi ne güzel şeyler düşünmüş, başka biri de at koşarken durma gibi bir şeyi geçmişte paylaşmıştı, upgrade efektleri vs de yapmışlar adamlar zamanında.
Yerden eğilip item alma, bağdaş kurup oturma vs de paylaşılmıştı oyun hissiyatına katkıda bulunan işler hep bunlar.
kaptan yosun un da dediği gibi döngüsellik gece gündüz mantığı eklenebilir yapmak isteyene.
World editörde mesela lensflare ayarlanabiliyordu sanırım oradan çektirtemez miyiz?