Yardım martysama 5.8 şaman uzaktan kükreme nasıl kapatılıyor?

• Konuyu açan Konuyu açan byzirvex78
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 42
  • Gösterim Gösterim 743
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.
Martysama 5.8 kod yapısı farklı sistemler copy paste olmadığı için bazı arkadaşlara geliştirme zor gelebilir bir sorun gözükmüyor fileste char_skill, char_battle ve locale dosyalarına bakıp düzeltebilirsin

ben 1 yıldır falan kullanıyorum bir sorun yaşamadım senin sorunlar neler?

hangi sorun belki yardımcı olabilirim ? fix atılmış hali mevcut

ne sıkıntısı var tam olarak

1- Karakter senkron sorunu: Bu sorunu manuel olarak tetikleyemiyorum tam olarak neden yaşandığını bilmiyorum belki client uzun süre açık kalınca oluyordur belki başka nedendendir ama bazen bir karakterin konumu başka clientte yanlış gösteriyor. Hatta bir karakter bazen diğer clientte hiç gözükmediği oluyor. Clienti tamamen kapatıp açınca düzeliyor o anlık hata.

2- Dönüşüm hasar bug: Normalde karakterin metine saf hasarı 2k diyelim. Dönüşünce 4k oluyor. Dönüşmüş haldeyken mavi pot aç kapat yaparsa veya ch değişirse tekrar dönüşüm hasarı işliyor ve 6-7k ya çıkıyor hasarı.

Son düzenleme:
1- Karakter senkron sorunu: Bu sorunu manuel olarak tetikleyemiyorum tam olarak neden yaşandığını bilmiyorum belki client uzun süre açık kalınca oluyordur belki başka nedendendir ama bazen bir karakterin konumu başka clientte yanlış gösteriyor. Hatta bir karakter bazen diğer clientte hiç gözükmediği oluyor. Clienti tamamen kapatıp açınca düzeliyor o anlık hata.

2- Dönüşüm hasar bug: Normalde karakterin metine saf hasarı 2k diyelim. Dönüşünce 4k oluyor. Dönüşmüş haldeyken mavi pot aç kapat yaparsa veya ch dönüşürse tekrar dönüşüm hasarı işliyor ve 6-7k ya çıkıyor hasarı.
1.hata sunucunun saatiyle alakalı bi durum 2.hata hakkında bi fikrim yok

1.hata sunucunun saatiyle alakalı bi durum 2.hata hakkında bi fikrim yok
1772035555999.webp

Şimdi kontrol ettim 3 dakikalık sapma var. Bunu ben daha önce düzeltmiştim ama sunucuya reboot atmamamış olmama rağmen (sadece ch kapatıyorum) tekrar sapmış. Otomatik TR saatini nasıl çekeceğim manuel düzeltme yerine?

Son düzenleme:
29379 eklentisini görüntüle

Şimdi kontrol ettim 3 dakikalık sapma var. Bunu ben daha önce düzeltmiştim ama sunucuya reboot atmama rağmen (sadece ch kapatıyorum) tekrar sapmış. Otomatik TR saatini nasıl çekeceğim manuel düzeltme yerine?

ntpd_enable="YES"
ntpd_sync_on_start="YES"
puttye bu komutu yazman sunucunu saatini otomatik düzeltecektir ve 1.hatan tamamen ortadan kalkması lazım

2- Dönüşüm hasar bug: Normalde karakterin metine saf hasarı 2k diyelim. Dönüşünce 4k oluyor. Dönüşmüş haldeyken mavi pot aç kapat yaparsa veya ch dönüşürse tekrar dönüşüm hasarı işliyor ve 6-7k ya çıkıyor hasarı.
Basit bir düzenlemesi var araştır bulursun zaten bunun için files değiştirmene değmez.

dönüşüm halinde iken pot aç kapa yapmasını engellemek için bir fix

char_item.cpp:
Genişlet Daralt Kopyala
//bul

if (item->GetID() == pAffect->dwFlag)

//üstüne ekle

if (IsPolymorphed())
                                        {
                                            ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, ("<Sistem> Dönüşüm halindeyken otomatik potu kapatamazsın."));
                                            return false;
                                        }

Konudakilere ek olarak pc ve pc2 deki shamanın skill dosyasını eski bir dosya ile değiştirmen gerek görsel olarakda gelmesi için navideki skill proto ve locale içindeki skill txtleri de dahil . Herşeyi yaptıktan sonra syser kontrol et CFuncShoot hatası varmı bakarsın yoksa hayırlı olsun

Geri