- Ticaret Puanı
- 0
bilinmeyen şeylere protobuf deniyo , sana hangi avantajı lazım ?hayırlı satışlar, protobufun ne gibi bir avantajı var?
Edit: korayın bu soruyu ironi olarak sorduğunu düşünüyorum.

bilinmeyen şeylere protobuf deniyo , sana hangi avantajı lazım ?hayırlı satışlar, protobufun ne gibi bir avantajı var?

gerçekten bilmiyorum. metin2'de schema tabanlı bir yapı kullanacak kadar kompleks bir paket yapısı yok, oyun mevcut haliyle köklü değişiklikler yapılmadan farklı mimarilerde çalışmayada uygun değil yani bu durumda ne gibi bir avantaj sağlıyor?bilinmeyen şeylere protobuf deniyo , sana hangi avantajı lazım ?
Edit: korayın bu soruyu ironi olarak sorduğunu düşünüyorum.![]()
gerçekten bilmiyorum. metin2'de schema tabanlı bir yapı kullanacak kadar kompleks bir paket yapısı yok, oyun mevcut haliyle köklü değişiklikler yapılmadan farklı mimarilerde çalışmayada uygun değil yani bu durumda ne gibi bir avantaj sağlıyor?
mevcut yapıda ne amaçla ya da ne avantaj gözetilerek kullanıldığını bilmediğimi sordum, sistemin ne işe yaradığını bilmediğim için değil.Gerçekten bilmiyorum dedikten sonra gelen açıklaman çok saçma . Bu konular tartışma konusu beğenirsin beğenmezsin orası da çok ayrı mevzu
burada amaç linux desteği ve arm mimarisi desteği(önceki mesajda özellikle belirttim) eklendiği için endianness desteği sağlaması amacıyla istisna bir durum.Edit:Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.buradaki paket yapısını kullansaydım daha mı iyiydi ? gerçekten bende bilmiyorum soruyorum.
bir avantajı yok.hayırlı satışlar, protobufun ne gibi bir avantajı var?
bir avantajı yok.
Tek yapabildikleri kopyala yapıtır olan ve onu dahi beceremeyen insanlar bu paraları kazanıp insanları madur ediyorken başkalarını suçlayabiliyorlar.Beni hayatında görmemiş, tanımayan; kodumdan 1 satır dahi görmemiş insanlar müşterime, “O filesi alma sorunludur.” gibi ithamlarda bulunabiliyorlar ve “Bizim sistemimiz daha iyi.” diyorlar.
Müşterim yine benden almak istiyor ve sonrasında istediği bazı sistemleri bu kişilere ekletiyor.
Ekledikleri her işi yarım yamalak yapıp, Martysama 5.8 p23 sürümündeki bazı kod farklılıklarını bilmeyip kod dönüşümü yapmak yerine, o kısımları kodlardan silerek eklememeyi çözümü bulmuşlar kendilerine.Tek yapabildikleri kopyala yapıtır olan ve onu dahi beceremeyen insanlar bu paraları kazanıp insanları madur ediyorken başkalarını suçlayabiliyorlar.
@hexe gibi bir fikre sahip olup bu fikrini koda dökebilen iyi işler çıkarabilen insanlar hep kazanacaktır. Ama bu zihniyeti çürük insanlar ile ne yapacağız hiç bir fikrim yok benim de. :/
Yapay zekanın Daily quota dolmuş galiba. Kendi fikirlerin olması önemlidir çünkü yapay zekanın bir insan gibi zekası olmadığı için kararı ona bırakmak büyük bir kumardır. Araştırma amaçlı kullanmak çok faydalı olabilir ama yapay zekadan öğrenilen şeyleri kendi bildikleri gibi anlatmak böyle durumlarda komik duruma düşürür.büyük data syncler harici ve mobil proje harici evet avantajı yok , zaten konuyu açmamdaki sebepde milyonlara satışlar yapılıp böyle insanlara lanse edip bir bok başarmış gibi satış yapanlara inat açtım , yoksa hiç bir derdim yok. Pasha nın sadece birşeyleri ima etmeye çalışıp bilmiyorum demesi hiç hoş davranış değil.
@Erto Bu kişinin isteğiyle açtım konuyu milyon liralara insanlara satacaklarına sen aç nam olsun dendi. Bir kaç yerde lobileşme var, insanları özele çekip biz şöyle yaptık böyle yaptık biz en iyisiyiz onun filesini alma biz protobuf geliştirdik 1 milyona sattık şimdi kıbrısta yaşıyoruz diyerek kafa karıştıranlara inat açtım. Ve nasıl bir pisliktir ki bu kişilerin özel discordları bulunuyormuş sürekli kendilerini pohpohlattırıyorlarmış @Sabrina Bu kişi durumu daha iyi anlatabilir , bu konuyu hiç açıklama ihtiyacı duymayacaktım fakat belki forum adminleri artık bu tarz şeyleri incelemeye alabilir.
@Brokoli Salatası hatta bu kişi çok çok daha iyi anlatabilir durumu. Kişiden files alınıyor ve daha sonra bu arkadaşımızın müşterisinin sürekli kafasını karıştırıyorlar. Githubu göstermelerini filan istiyorlar müşteriden ve daha sonra bu bok gibi bu nasıl güncelleme burasıda hiç iyi değil falan filan fısır fiso, gerisini anladınız zaten nasıl bir ortam olduğunu. Buradan tek tek yazarak anlatılacak bir şey de değil. O yüzden vicdanım rahat. Mobil proje gerçekleştirecek 1 kişiye satışı olmasaydı ve konunun buralara kadar geleceğini görseydim foruma ücretsiz olarak hediye bırakırdım protobufu.
Edit: @Tunga , yönetimini yaptığın turuncu forumda bunlar yaşanıyor. Çeyrek asırdır benzer senaryolar tekrar ediyor. Aynı sofrada herkese yer veriyorsun ancak yönetimsel eksiklikler, net olmayan kurallar veya uygulamadaki tutarsızlıklar nedeniyle birçok kişi maddi kayıp yaşıyor. Ve tonlarca birbirlerine karşı kinler güden insanlar, olup olmadık başkaları hakkında kötülemeler vs vs. dosya kötülemeler para hırsına yapılan bombok şeyler.
Tek tek anlatabilirsin ne yaşadığını 3-5 lira fazla kazanacağım diye zihnini nasıl yıkadıklarını onlardan dosya almadığın için sana nasıl davrandıklarını vs vs , bana anlattıklarının hepsini anlatabilirsin. ( Burada benim çıkarım bile yok, sadece sabrina kafası aşırı karıştığı için ne yapacağını bilemediği için bana danışmak istedi.)Hayırlı satışlar hocam, elinize sağlık. Gerçekten güzel, düzenli bir çalışma olmuş ve emek verilmiş gibi görünüyor. Sistemsel konularda çok deneyimim yok, çünkü bu işe yeni başladım. Ama işinizi gerçekten iyi yaptığınızı biliyorum. Bol kazançlar dilerim.
Biraz pohpohlama gibi olmuş arkadaşla asla bir samimiyetim ve doğru düzgün iletişimim bile yok, aynı zamanda bahsi geçen 3-5 lira fazla kazanayım diye zihin yıkayan kişilerle de hiç bir iletişimim yok , sadece kafası aşırı karışan @Sabrina adlı müşterisinden sonra tüm gerçekler ortaya çıkıyor. Moderatörlükler verdiğiniz kişiler bu tarz arka planda 3-5 daha fazla kazanayım diye bu tarz zihin yıkama pisliklerini gerçekleştiriyor. Bazen öyle sorular geliyor ki defineli sistem bile zararlıymış, Bilinmeyen 3-5 teknolojiyi çok iyi bir şeymiş gibi milyon liralara satabiliyorlar ve müşterinin zihninde bir elmas uyandırıyorlar olayın özeti bu. Protobuff konusunun açılmasında ki neden de buydu.
Şimdi soruyorum ; çeyrek asırdır forum adminliği yapıyorsun ? bana özel mesajda atmıştın cevapda vermiştim , ben tek şu sorunun cevabını merak ediyorum , artık burası satış konusu olmaktan madem çıktı ; çeyrek asıdır neyi değiştirdin ? neyi başardın ? @Tunga yoksa bu durum hoşunuza mı gidiyor ? forum gelirleri mi artıyor ?
Pohpohlama gibi gözükebileceği hiç düşünmemiştim. Kusura bakmayın. Forumda sizi nasıl gördüğümü sadece şu şekilde açıklarsam neden böyle bir şey yazdım daha iyi anlaşılabilir belki.Yapay zekanın Daily quota dolmuş galiba. Kendi fikirlerin olması önemlidir çünkü yapay zekanın bir insan gibi zekası olmadığı için kararı ona bırakmak büyük bir kumardır. Araştırma amaçlı kullanmak çok faydalı olabilir ama yapay zekadan öğrenilen şeyleri kendi bildikleri gibi anlatmak böyle durumlarda komik duruma düşürür.
28906 eklentisini görüntüle
28907 eklentisini görüntüle
dediklerine katılıyorum bu arada. Tamam gerçekten kötü olsun protobuf sorun değil illaki bir faydası vardır ama kullanıldığı yere göre bomboş şey olacak değil ya ? Konuyu açmamdaki sebebi de söylüyorum zaten. Satılsın veya satılmasın ne kadar umrumda ? hobi olarak uğraştığım çocukluğumun oyununda eğleniyorum.
Helal olsun emmioglu.
Hocam en iyi kodları siz yazıyorsunuz en coolları sizlersiniz ya tamam. Birde bunu '' sadece sordum '' cümlesiyle örtmeye çalışıyor ya kafayı yersin.Arkadaşın oğuz kim bilmiyorum ama beni tanımadığına eminim ve muhtemelen başka birisiyle karıştırıyordur çünkü Metin2 ile alakalı bir işim yok. Hatır rica ile arkadaşlarıma destek veriyorum sadece. Kendime ait bir dosyam olmasına rağmen bunu kullanmıyor olmam bunu açıklamıyor mu? Başkalarının insanlara gözdağı vermek için benim adımı kullanmasına ve bunun yanında insanları dolandırmasına malesef engel olamıyorum. Ben yardım ettiğim insanlara "ben geleyim discordda yanda durayım benim reklamım olsun" gibi bir isteğimde olmamasının yanında ısrarla benim yardım ettiğim gizli kalsın, siz başarıyı üstlenin tutumumda olduğumu da beni tanıyanlar bilir. İyilik gizli olduğunda iyiliktir, herkese anlattığında amacının dışına çıkar.Konu protobufdan çıktı farkında mısın ?dediklerine katılıyorum bu arada. Tamam gerçekten kötü olsun protobuf sorun değil illaki bir faydası vardır ama kullanıldığı yere göre bomboş şey olacak değil ya ? Konuyu açmamdaki sebebi de söylüyorum zaten. Satılsın veya satılmasın ne kadar umrumda ? hobi olarak uğraştığım çocukluğumun oyununda eğleniyorum.
Yakın arkadaşım oğuz şöyle iletti : Kendisi çok iyi bir şey olsaydı oyuncuları kandıran itemciden satış yapan arka planda binbir dolap çeviren sunuculara destek vermezdi dedi, Bu kişi mi akıl veriyor bize ? referansı bok olanın burnu boktan kurtulmuyor. sana eleştirisini iletti. Protobuff u boşversin şimdi dedi.
Referans mı kapıştıralım ? Sidik mi yarıştıralım ? ne yapalım ne istiyorsun sunalım mı referansları ?
Kendi aranızda dahi birbirinizi destekleme gibi birbirinizi alkışlama pohpohlama gibi şeyler var , ben neyden bahsediyorum ki ?Helal olsun emmioglu.
Metin2 ile alakalı bir işim yok
Çelişkiler diz boyu, bu konuyu burada değil de senle yüz yüze görüşmek isterim. Konunun uzayacağını düşündüğüm için konuyu kaldırıyorum. Özelden bir meet görüşmesi gönderiyorum bu konuyu gerçekten tartışmak istiyorum eğer kabul ederseniz.Hatır rica ile arkadaşlarıma destek veriyorum sadece.
Aynı mantıkla fakat farklı açıdan bakacak olursak; körün bile koklayarak yazacağı sistemleri anasının nikahı fiyattan satanlar var. Daha da ilginç olanı ise bunları satın alanlar var.. Yani işin özeti, bu camiada tabiri caizse herkes biraz kendince arsızdır. İstesek de istemesek de biraz öyleyiz..Arkadaşlar iyi güzel tartışıyorsunuz da, ymir gelip bu ve benzeri tartışmalara şahit olup dahil olsa söyleyeceği ilk cümle: "ya siz kimin dosyalarıyla kime şekil yapıyorsunuz.." falan olurdu sanırım.
Yani demem o ki, üzerinde zaman öldürdüğümüz, emekler verdiğimiz, uğraştığımız ettiğimiz Metin2 dosyaları bile hiçbirimize ait değilken ve bundan bile kayda değer haklı/haksız kazançlar elde edebiliyorken, yine bir başka firmaya ait olan ve yine açık kaynak kodlu olan bir başka dosya üzerinden elde edilen kazançlar neden bu kadar olay oldu anlamış değilimAynı mantıkla fakat farklı açıdan bakacak olursak; körün bile koklayarak yazacağı sistemleri anasının nikahı fiyattan satanlar var. Daha da ilginç olanı ise bunları satın alanlar var.. Yani işin özeti, bu camiada tabiri caizse herkes biraz kendince arsızdır. İstesek de istemesek de biraz öyleyiz..
O yüzden çok kasmayın, bilinçli kullanıcı olun ve ne yaptığınızı bilin yeterli. O onu bu kadar satmış, bu buna böyle demiş falan bunlar tamamen teferruattan ibaret olan faktörlerdir. Kimse kimsenin yaptığından veya söylediğinden sorumlu değil, tek sorumlu kişinin kendisidir.