Soru Martsama 5.8 ve Martsama 5.8 P23

• Konuyu açan Konuyu açan BOZOK
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 2
  • Gösterim Gösterim 97
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

BOZOK

𝐘 𝐌 𝐈 𝐑___𝐖 𝐎 𝐑 𝐊
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
1
Merhabalar, herkese iyi forumlar dilerim.
Bir süredir proje bazlı geliştirmeler üzerinde çalışıyorum. Zaman buldukça mainline ve eski yapıdaki mesutpehlivan files'ları ele aldım; üzerlerine sistemler yazıp kod tabanlarında güncellemeler gerçekleştirdim. Genel olarak 65-250 yapı odaklı çalışarak birçok projeyi tamamlayıp arşivledim. C++, Python, HTML ve JS gibi dillerle iç içe geçerek yürüttüğüm uzun soluklu çalışmalar sonucunda, gönlüme göre sağlam bir altyapı ve arşiv stoku oluşturdum. Tabii ki bu durum kusursuz olduğum anlamına gelmez, lakin kalite ve temiz işçilik her zaman önceliğim oldu, olmaya da devam edecek.
Mainline ve mesutpehlivan tabanlı çalışmalarım halihazırda bitmiş durumda. MartySama tarafında da geçmişte ufak çaplı bazı güncellemeler yapmıştım ancak çok üzerine yoğunlaşmamıştım. Şimdi tamamen MartySama altyapısına geçmeyi düşünüyorum fakat kafama takılan bazı soru işaretlerini gidermeden adım atmak istemedim.
Merak ettiğim husus şudur: MartySama 5.8 ile MartySama 5.8 p23 (patch 23) sürümleri arasındaki farklar tam olarak nelerdir? Güncelleme entegrasyonu, stabilite ve hata çözümleri bakımından p23 mü daha sağlıklıdır, yoksa düz 5.8 sürümü üzerinden mi devam etmek gerekir?

Bu noktada kafamdaki soru işaretlerini netleştirmek ve doğru bir başlangıç yapmak adına siz değerli forum üyelerinin fikir ve tecrübelerini almak istedim. Aydınlatıcı bir geri dönüş yapabilirseniz çok sevinirim, herkese iyi çalışmalar dilerim.

ben düz 5.8 i ilk piyasaya ciktigindan beri kullaniyorum. yaptigim gelistirmeler eklemeler disinda bi sorun karsilasmadim he olurda fix ihtiyaci olursa ya p23 yada baska bi filesten cekilir zaten

Değerli yorumun ve bilgilendirme için teşekkür ederim Aslında en mantıklı yol da dediğin gibi düz versiyon üzerinde ilerleyip ihtiyaç duyulan fix'leri veya güncellemeleri modüler olarak dışarıdan çekmek Hazır patch'li sürümlerde bazen gereksiz çöp kodlar olabiliyor sıfırdan temiz bir tabanla başlamak bu açıdan her zaman daha sağlıklı. Tecrübeni aktardığın iyi oldu muhtemelen düz 5.8 üzerinden ilerleyip eksik gördüğüm yerleri parça parça entegre edeceğim. İyi çalışmalar dilerim

Geri