Yardım Manu vb Bineklerin Animasyon Kaynaklı Hareket Hızı Sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan nyami
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 13
  • Gösterim Gösterim 185
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

nyami

ZeRo
Premium Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
1
Manu bineği veya plechitonun bazı bineklerinde animasyondan kaynaklı hareket hızı aşımı oluyor ve karakter sürekli geriye doğru ışınlanıyor. Bunun için bir fix veya yapılması gereken bir düzenleme var mı?

Manu bineği veya plechitonun bazı bineklerinde animasyondan kaynaklı hareket hızı aşımı oluyor ve karakter sürekli geriye doğru ışınlanıyor. Bunun için bir fix veya yapılması gereken bir düzenleme var mı?
Binek geriye atma fixi vardı bi bakın isterseniz bende anlattıgınız gibi problem yok

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
Game-Db Source/Server/game/src/char_affect.cpp

gir ve arat;

if (AFFECT_REVIVE_INVISIBLE != pkAff->dwType)
        ComputePoints();
    else
        UpdatePacket();

değiştir ve derle;

if (AFFECT_REVIVE_INVISIBLE != pkAff->dwType && AFFECT_MOUNT != pkAff->dwType)
        ComputePoints();
    else
        UpdatePacket();

Binek geriye atma fixi vardı bi bakın isterseniz bende anlattıgınız gibi problem yok
geçilen mesafeyi hesaplayıp aradaki fark belli bir uzunluktan fazlaysa gibi şeyler içeren fix den bahsediyorsak onun fazla arttırılması sadece hilecilere yardımcı olmak olur. farklı bir fix varsa da görmedim, konuyu hatırlıyorsanız bir link verirseniz bakmak isterim.

geçilen mesafeyi hesaplayıp aradaki fark belli bir uzunluktan fazlaysa gibi şeyler içeren fix den bahsediyorsak onun fazla arttırılması sadece hilecilere yardımcı olmak olur. farklı bir fix varsa da görmedim, konuyu hatırlıyorsanız bir link verirseniz bakmak isterim.
Ek olarak eğer officiall proto kullanıyorsan bu arkadaşın paylaştığını kesinlikle yapmanı öneririm.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
Game-Db Source/Server/game/src/char_affect.cpp

gir ve arat;

if (AFFECT_REVIVE_INVISIBLE != pkAff->dwType)
        ComputePoints();
    else
        UpdatePacket();

değiştir ve derle;

if (AFFECT_REVIVE_INVISIBLE != pkAff->dwType && AFFECT_MOUNT != pkAff->dwType)
        ComputePoints();
    else
        UpdatePacket();

mobun folder klasörünü sunucuya atmadıysan ondan kaynaklanıyor.

Ek olarak eğer officiall proto kullanıyorsan bu arkadaşın paylaştığını kesinlikle yapmanı öneririm.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Saygısızlık etmek istemiyorum ama dediğiniz şeyleri yapmadan konu açacak kadar yeni yetme değilim. Animasyon kaynaklı olduğunun özellikle belirttim.

Yok hocam bundan kaynaklı değil düzgün şekilde okuyor. Acaba ben mi yanlış yaptım değim konu sonundaki syslog şeyine baktım normal şekilde okuyor. Dediğim gibi binek animasyon olarak çok hızlı. Bunun mantıklı bir çözümü olmalı çünkü bir çok server aynı tip de hızlı animasyonlara sahip binekler kullanıyor bunlarda da o geri atmaların bir çok defa yaşanıyor olması gerekiyor.

Yok hocam bundan kaynaklı değil düzgün şekilde okuyor. Acaba ben mi yanlış yaptım değim konu sonundaki syslog şeyine baktım normal şekilde okuyor. Dediğim gibi binek animasyon olarak çok hızlı. Bunun mantıklı bir çözümü olmalı çünkü bir çok server aynı tip de hızlı animasyonlara sahip binekler kullanıyor bunlarda da o geri atmaların bir çok defa yaşanıyor olması gerekiyor.
Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama oyunda hile koruması gibi bir şey vardı. Karakter belirli bi hızın üstüne ulaştığında geri atıyordu. Ancak siz yine de paylaştığım konuyu inceleyerek dosyalarınızı bi gözden geçirin.

Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama oyunda hile koruması gibi bir şey vardı. Karakter belirli bi hızın üstüne ulaştığında geri atıyordu. Ancak siz yine de paylaştığım konuyu inceleyerek dosyalarınızı bi gözden geçirin.
Evet, ama o kısım iki ucu keskin bir bıçak olduğu için gereksiz yere oynamak istemiyorum, çok küçük 10-15 birim kadar arttırdım belki düzelir beklentisiyle, durum aynı olunca daha fazlasını kurcalayıp bir yeri düzeltirken başka yeri bozma tehlikesine girmek istemedim. Dediğim gibi animasyonlar veya dosyaları aldığım yerdeki yerde bozuk mu acaba biye düşünüyorum, birde Adaletin dediği yer var bu üçünü uçtan uca kurcalayacağım.

Çoğunlukla motion list ile alakalı oluyor bu sorun. Kendimiz yaptığımız projede Motion Proto ile çözüme kavuşturduk. Server side ve client side eşitleyerek.
Teşekkür ederim hemen kontrol edeceğim.

mobun folder klasörünü sunucuya atmadıysan ondan kaynaklanıyor.

Saygısızlık etmek istemiyorum ama dediğiniz şeyleri yapmadan konu açacak kadar yeni yetme değilim. Animasyon kaynaklı olduğunun özellikle belirttim.

birde Adaletin dediği yer var bu üçünü uçtan uca kurcalayacağım.
Folder klasöründekiler motion dosyaları oluyor zaten ?

Son düzenleme:
Evet, ama o kısım iki ucu keskin bir bıçak olduğu için gereksiz yere oynamak istemiyorum, çok küçük 10-15 birim kadar arttırdım belki düzelir beklentisiyle, durum aynı olunca daha fazlasını kurcalayıp bir yeri düzeltirken başka yeri bozma tehlikesine girmek istemedim. Dediğim gibi animasyonlar veya dosyaları aldığım yerdeki yerde bozuk mu acaba biye düşünüyorum, birde Adaletin dediği yer var bu üçünü uçtan uca kurcalayacağım.
Client ve serverde dosyaların aynı olduğundan emin olun. Ayrıca server tarafında proto ile clientte aynı olmalı. İyice kontrol edin. Bu geriye atma sorunu hareket hızları uyumsuz olduğunda veya aşırı hızı geçince oluşuyor. Çözüm sağlayamazsanız rehberde videolu kaynakta mevcut. Ayrıca sorunuza yanıt veren her üyelerimizin tavsiyelerini denemeyi unutmayın. Eğer sorun hala devam ediyorsa kendi filesimdeki manu bineği dosyaları paylaşırım

Geri