Soru Localde geliştirilen sunucuyu vds'e aktarma

• Konuyu açan Konuyu açan unbeat
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 10
  • Gösterim Gösterim 169
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

unbeat

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar,

Localde yaklaşık 1 senedir sunucuyu geliştiriyorum. İşletim sistemi için sarı sitedeki bir arkadaşın paylaştığı hazır .ova dosyasını kullanıyorum. 5 dakikada yedeklerimi yükleyip build alıyorum, oyunu başlatabiliyorum.

Türkiye'de bilişim adı verilen hizmetler var, onlar hazır freebsd sürümünü veriyor ama onlara da güvenemiyorum. Yurt dışından bir vds satın alıp içine freebsd ve mysql kurup dosyaları atacağım ama temel problem bu aşamaları hiç yapmamış olmam. Her zaman elimdeki kaynak dosyalarına uygun freebsd ve mysql yüklü .ova'yı açıp geçiyordum. Bunun için rehber var mı? Eski videoları izledim ama bazıları pkg support kesildi falan yazıyor bu kısımlarında hiç bilgim yok.

freebsd nin son versiyonlarını kullanırsan paket kurma konusunda sıkıntı yaşamazsın . PKG desteği 9.3 den sonra kalktı diye biliyorum.
Kullandığın filesin nelere ihtiyac duyduğunu bilmen lazım hangi gcc ile derlendiği mysql kaç kullandığı ve diğer paketlerin sürümlerini bilirsen çokta zor olmaz senin açından diye düşünüyorum .

freebsd nin son versiyonlarını kullanırsan paket kurma konusunda sıkıntı yaşamazsın . PKG desteği 9.3 den sonra kalktı diye biliyorum.
Kullandığın filesin nelere ihtiyac duyduğunu bilmen lazım hangi gcc ile derlendiği mysql kaç kullandığı ve diğer paketlerin sürümlerini bilirsen çokta zor olmaz senin açından diye düşünüyorum .
Sadece freebsd 14.3 desteği sunuyor ovhcloud. Files 13.1 ile uyumluydu, acaba 14.3 kursam problem olur mu? Sunucuyu localde build alıp vds'e aktaracağım, oyunun sorunsuz oynanabilmesi için gereken paketleri ve libleri kursam yeter herhalde.

Sadece freebsd 14.3 desteği sunuyor ovhcloud. Files 13.1 ile uyumluydu, acaba 14.3 kursam problem olur mu? Sunucuyu localde build alıp vds'e aktaracağım, oyunun sorunsuz oynanabilmesi için gereken paketleri ve libleri kursam yeter herhalde.

custom iso entegre edebileceğin vps sağlayıcıları var oralardan alıp kendi iso dosyanı entegre edebilirsin

32-64 hangisini kullanıyosan 14.3 ü seçerken ona dikkat et . 13.1 den 14.3 e aşırı derecede bi farklılık olacağını sanmam ama oraya yüklemeden önce localinde 14.3 ü kurup gerekli bsd yi oluşturup denemen daha iyi olur. Eğer sorun olmazsa aynı işlemleri orada da yapabilirsin . Umarım sorun çıkmaz 13 den 14 e geçerken çünkü benimde senin yapmaya çalıştığın gibi birşeyler yapma var kafamda

edit : ek olarak şöyle bir sorun olabilir eski sürümlerde olan ama 14 de olmayan lib dosyaları olabilir derlemede sıkıntı çıkarabilir . her ihtimale karşı localde 14 e kurup denersen daha iyi olur

32-64 hangisini kullanıyosan 14.3 ü seçerken ona dikkat et . 13.1 den 14.3 e aşırı derecede bi farklılık olacağını sanmam ama oraya yüklemeden önce localinde 14.3 ü kurup gerekli bsd yi oluşturup denemen daha iyi olur. Eğer sorun olmazsa aynı işlemleri orada da yapabilirsin . Umarım sorun çıkmaz 13 den 14 e geçerken çünkü benimde senin yapmaya çalıştığın gibi birşeyler yapma var kafamda

edit : ek olarak şöyle bir sorun olabilir eski sürümlerde olan ama 14 de olmayan lib dosyaları olabilir derlemede sıkıntı çıkarabilir . her ihtimale karşı localde 14 e kurup denersen daha iyi olur
Sipariş ettik onaylanana kadar uykumuz geldi yarın bakacağım artık. Mysql ve bazı paketleri yükledikten sonra libleri yükleyeceğim sonra da db ve game dosyalarını yükledikten sonra sorunsuz açılacağını düşünüyorum. Buildi sanal sunucuda almayacağım için çok fazla paket yüklemeye gerek kalmayacaktır. Tabii bu kısmı ilk kez deneyimleyeceğim için game'deki portları vs ayarlarken sorun yaşayınca çözmek için biraz uğraşacağız.

Mysql sürümüne dikkat et hazır paketler var bu konuda kurulu şekilde istediğin bsd sürümü ve mysql sürümü olan lib eksiklerin olur bir tek onlarda basit halledersin. oyunun src dosyalarını aktarma sadece oyunu başlatacağın home klasörün neyse ismi onu aktar mysqlini kur oyunu öyle başlat güven konusunda sorun yaşamazsın öyle yaparsan

Mysql sürümüne dikkat et hazır paketler var bu konuda kurulu şekilde istediğin bsd sürümü ve mysql sürümü olan lib eksiklerin olur bir tek onlarda basit halledersin. oyunun src dosyalarını aktarma sadece oyunu başlatacağın home klasörün neyse ismi onu aktar mysqlini kur oyunu öyle başlat güven konusunda sorun yaşamazsın öyle yaparsan
Server files mysql 5.6 olduğu için vpse 5.6 kuramadım. mariadb 10.6'ya yükseltmeyi denicem. Bir de garip bir şekilde ovhcloud database için ekstra para istedi onu anlayamadım :D

Geri