Laptop veya sistem önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan Tengrist
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 15
  • Gösterim Gösterim 178

Tengrist

Yardımsever Üye
Yardımsever Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar video edit/canlı yayın yapma ve metin2 server files gelişim için fiyat performans önerisi olan var mı

Benim pc 2017den kalma, değişme vakti geldi artık

monster kullanıyorum. pişman değilim. ömür boyu bakım garantisi de var 6 ayda bir götürüyorum bakımını yaptırıyorum düzenli 5 kuruş ödemeden çıkıyorum. hatta bazen mesela klavyede silik tuşlar oluyo o intel yapıştırmaları silinmiş oluyo keyfe keder onları da bedelsiz değişiyorlar. bazı modellerinde kronik sorun oluyormuş. covidden beri kullanıyorum sorun yaşamadım.

bkz:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

ben olsam oyun öncelikli değilse mac mini seçerdim

Düşünmedim hocam 60 civarlarını verebilirim
Masaüstü mü düşünüyorsun yoksa laptop mı?
Eğer laptop düşünüyorsan ve çok fazla oyun oynamıyorsan Macbook Air veya Pro öneririm.
Masaüstü düşünüyorsan RTX 4070'li bir sistem alabilirsin. DDR5 sistem olmasına dikkat et. Ana kartı iyi seçmen önemli çünkü ileride upgrade şansın olsun.

ben olsam oyun öncelikli değilse mac mini seçerdim
Masaüstü mü düşünüyorsun yoksa laptop mı?
Eğer laptop düşünüyorsan ve çok fazla oyun oynamıyorsan Macbook Air veya Pro öneririm.
Masaüstü düşünüyorsan RTX 4070'li bir sistem alabilirsin. DDR5 sistem olmasına dikkat et. Ana kartı iyi seçmen önemli çünkü ileride upgrade şansın olsun.
Macbook'um var hocalarım, windows pcye ihtiyacım var, 4070 ile 5050 arasında nasıl bir fark mevcut, çok anlamadığım için pc parçalarından laptop ya da masaüstü hazır sistem var mı bildiğiniz fiyat performans olarak.

Geçmişte Asus RoG ve casper'ın excalibur serilerini kullandım 2si de iş yapar halde.

Temel olarak kullanımım video edit canlı yayın ve ikincil olarak metin2 server filesta hobi amaçlı kullanacağım. Haftalık serverların canlı yayınları, tanıtımı, bölümleri çekebileceğim renderı iyi olan kronik sorunu olmayan bir şeyler arıyorum.

Öneriler çok makbule geçer gerçekten pc parçaları çok gelişmiş hepsi kağıt üstünde iyi geliyor

Macbook'um var hocalarım, windows pcye ihtiyacım var, 4070 ile 5050 arasında nasıl bir fark mevcut, çok anlamadığım için pc parçalarından laptop ya da masaüstü hazır sistem var mı bildiğiniz fiyat performans olarak.

Geçmişte Asus RoG ve casper'ın excalibur serilerini kullandım 2si de iş yapar halde.

Temel olarak kullanımım video edit canlı yayın ve ikincil olarak metin2 server filesta hobi amaçlı kullanacağım. Haftalık serverların canlı yayınları, tanıtımı, bölümleri çekebileceğim renderı iyi olan kronik sorunu olmayan bir şeyler arıyorum.

Öneriler çok makbule geçer gerçekten pc parçaları çok gelişmiş hepsi kağıt üstünde iyi geliyor
Laptop olarak:

Masaüstü olarak: Ekran kartını Nvidia 5000 serisi bir kartla değiştirebilirsiniz.

ÜrünModelFiyat
İşlemciAMD Ryzen™7 7800X3D₺13.300
Ekran KartıSapphire RX 9070 XT Pulse₺27.000
AnakartAsus Prime B650M-R AMD AM5₺4.000
RAMPatriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 x2₺4.670
KasaNZXT H5 Flow₺3.800
SSDKingston NV3 1TB PCI-Express 4.0₺2.573
SoğutucuThermalright Phantom Spirit 120 SE₺1.690
PSUEnermax Revolution D.F. X 1200W₺5.719
Toplam₺62.752

GPU konusunda eğer "alayım, ömürlük olsun beni pişman etmesin" diyorsan ve sadece 4070 ile 5050 arasında kararsızsan 4070 veya 4070 Super almanı öneririm. 4070 tek başına bile 5050'yi pek çok oyunda ezebiliyorken, 4070 Super 5050'yi akla bile getirmez.
Bilindiği üzere 5000 serisi çoğunlukla AI gücüne dayalı bir seri olarak çıktı ve bu yüzden testlerde pek çok hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor.
Mesela 5050 şu an 3080Ti'ı bile kolaylıkla tokatlayamıyor. Pek çok oyunda kafa kafaya gidiyorlar. Arada 2 nesil fark var ve maalesef durum bu..

NVIDIA'nın bu denli dengesiz üretim ve satış politikası kullanıcıları da ikilemde bırakıyor. Saf çekirdek gücü istiyorsan, bana DLSS 3 yeter, 4K falan olmasa da olur diyorsan 4000serisinden seçim yapabilirsin. Ama eğer "öyle ya da böyle güncel olsun, yeni teknolojiye sahip olayım" diyorsan 5000 serisine yönelebilirsin. Ama 5000 serisi aldıktan sonra seninle aynı veya daha iyi performansta oyun oynayan 4000 serisi kullanıcılarını gördükçe için birazcık burkulabilir. Bu noktada ben olsam, 5050'ye kuruş vermezdim şahsen.

Veya hiç bu tür psikolojik savaşlara dahil olmayıp AMD'ye yönelebilirsin.

GPU konusunda eğer "alayım, ömürlük olsun beni pişman etmesin" diyorsan ve sadece 4070 ile 5050 arasında kararsızsan 4070 veya 4070 Super almanı öneririm. 4070 tek başına bile 5050'yi pek çok oyunda ezebiliyorken, 4070 Super 5050'yi akla bile getirmez.
Bilindiği üzere 5000 serisi çoğunlukla AI gücüne dayalı bir seri olarak çıktı ve bu yüzden testlerde pek çok hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor.
Mesela 5050 şu an 3080Ti'ı bile kolaylıkla tokatlayamıyor. Pek çok oyunda kafa kafaya gidiyorlar. Arada 2 nesil fark var ve maalesef durum bu..

NVIDIA'nın bu denli dengesiz üretim ve satış politikası kullanıcıları da ikilemde bırakıyor. Saf çekirdek gücü istiyorsan, bana DLSS 3 yeter, 4K falan olmasa da olur diyorsan 4000serisinden seçim yapabilirsin. Ama eğer "öyle ya da böyle güncel olsun, yeni teknolojiye sahip olayım" diyorsan 5000 serisine yönelebilirsin. Ama 5000 serisi aldıktan sonra seninle aynı veya daha iyi performansta oyun oynayan 4000 serisi kullanıcılarını gördükçe için birazcık burkulabilir. Bu noktada ben olsam, 5050'ye kuruş vermezdim şahsen.

Veya hiç bu tür psikolojik savaşlara dahil olmayıp AMD'ye yönelebilirsin.
Teşekkür ederim hocam 4070 li MSI gördüm:

Laptop olarak:

Masaüstü olarak: Ekran kartını Nvidia 5000 serisi bir kartla değiştirebilirsiniz.

ÜrünModelFiyat
İşlemciAMD Ryzen™7 7800X3D₺13.300
Ekran KartıSapphire RX 9070 XT Pulse₺27.000
AnakartAsus Prime B650M-R AMD AM5₺4.000
RAMPatriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 x2₺4.670
KasaNZXT H5 Flow₺3.800
SSDKingston NV3 1TB PCI-Express 4.0₺2.573
SoğutucuThermalright Phantom Spirit 120 SE₺1.690
PSUEnermax Revolution D.F. X 1200W₺5.719
Toplam₺62.752
Teşekkürler hocam

Sıradaki sorum MSI, Monster arasında kaldım şu an, önerileriniz var mıdır?

Sıradaki sorum MSI, Monster arasında kaldım şu an, önerileriniz var mıdır?
kalite olarak msi tartışılmaz ama ömür boyu bakımım ücretsiz olsun uğraşmiyim felan diyosan ve özellikle istanbulda oturuyorsan monster daha tercih edilebilir. herhangi bir sorunda direkt servise götürüp daha hızlı destek alabilirsin.

Geri