4050 hocam canlı yayında ya da video çekerkenki performansı nasılBenim pc buLinkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
1 yıldır kullanıyorum çok şükür bir yaramazlığı yok
4-5 saat yayın açtım geçenlerde tıkır tıkırdı ne bir donma ne bir kasma bir şey yaşanmadı.4050 hocam canlı yayında ya da video çekerkenki performansı nasıl
2012'den beri bunu kullanıyorum. Çıkarttığı yaramazlıklar;Benim pc buLinkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
1 yıldır kullanıyorum çok şükür bir yaramazlığı yok
Düşünmedim hocam 60 civarlarını verebilirimBütçe nedir?
Masaüstü mü düşünüyorsun yoksa laptop mı?Düşünmedim hocam 60 civarlarını verebilirim
ben olsam oyun öncelikli değilse mac mini seçerdim
Macbook'um var hocalarım, windows pcye ihtiyacım var, 4070 ile 5050 arasında nasıl bir fark mevcut, çok anlamadığım için pc parçalarından laptop ya da masaüstü hazır sistem var mı bildiğiniz fiyat performans olarak.Masaüstü mü düşünüyorsun yoksa laptop mı?
Eğer laptop düşünüyorsan ve çok fazla oyun oynamıyorsan Macbook Air veya Pro öneririm.
Masaüstü düşünüyorsan RTX 4070'li bir sistem alabilirsin. DDR5 sistem olmasına dikkat et. Ana kartı iyi seçmen önemli çünkü ileride upgrade şansın olsun.
Laptop olarak:Macbook'um var hocalarım, windows pcye ihtiyacım var, 4070 ile 5050 arasında nasıl bir fark mevcut, çok anlamadığım için pc parçalarından laptop ya da masaüstü hazır sistem var mı bildiğiniz fiyat performans olarak.
Geçmişte Asus RoG ve casper'ın excalibur serilerini kullandım 2si de iş yapar halde.
Temel olarak kullanımım video edit canlı yayın ve ikincil olarak metin2 server filesta hobi amaçlı kullanacağım. Haftalık serverların canlı yayınları, tanıtımı, bölümleri çekebileceğim renderı iyi olan kronik sorunu olmayan bir şeyler arıyorum.
Öneriler çok makbule geçer gerçekten pc parçaları çok gelişmiş hepsi kağıt üstünde iyi geliyor
Ürün | Model | Fiyat |
İşlemci | AMD Ryzen™7 7800X3D | ₺13.300 |
Ekran Kartı | Sapphire RX 9070 XT Pulse | ₺27.000 |
Anakart | Asus Prime B650M-R AMD AM5 | ₺4.000 |
RAM | Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 x2 | ₺4.670 |
Kasa | NZXT H5 Flow | ₺3.800 |
SSD | Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 | ₺2.573 |
Soğutucu | Thermalright Phantom Spirit 120 SE | ₺1.690 |
PSU | Enermax Revolution D.F. X 1200W | ₺5.719 |
Toplam | ₺62.752 |
GPU konusunda eğer "alayım, ömürlük olsun beni pişman etmesin" diyorsan ve sadece 4070 ile 5050 arasında kararsızsan 4070 veya 4070 Super almanı öneririm. 4070 tek başına bile 5050'yi pek çok oyunda ezebiliyorken, 4070 Super 5050'yi akla bile getirmez.Macbook'um var hocalarım, windows pcye ihtiyacım var, 4070 ile 5050 arasında nasıl bir fark mevcut, çok anlamadığım için pc parçalarından laptop ya da masaüstü hazır sistem var mı bildiğiniz fiyat performans olarak.
Geçmişte Asus RoG ve casper'ın excalibur serilerini kullandım 2si de iş yapar halde.
Temel olarak kullanımım video edit canlı yayın ve ikincil olarak metin2 server filesta hobi amaçlı kullanacağım. Haftalık serverların canlı yayınları, tanıtımı, bölümleri çekebileceğim renderı iyi olan kronik sorunu olmayan bir şeyler arıyorum.
Öneriler çok makbule geçer gerçekten pc parçaları çok gelişmiş hepsi kağıt üstünde iyi geliyor
Teşekkür ederim hocam 4070 li MSI gördüm:GPU konusunda eğer "alayım, ömürlük olsun beni pişman etmesin" diyorsan ve sadece 4070 ile 5050 arasında kararsızsan 4070 veya 4070 Super almanı öneririm. 4070 tek başına bile 5050'yi pek çok oyunda ezebiliyorken, 4070 Super 5050'yi akla bile getirmez.
Bilindiği üzere 5000 serisi çoğunlukla AI gücüne dayalı bir seri olarak çıktı ve bu yüzden testlerde pek çok hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor.
Mesela 5050 şu an 3080Ti'ı bile kolaylıkla tokatlayamıyor. Pek çok oyunda kafa kafaya gidiyorlar. Arada 2 nesil fark var ve maalesef durum bu..
NVIDIA'nın bu denli dengesiz üretim ve satış politikası kullanıcıları da ikilemde bırakıyor. Saf çekirdek gücü istiyorsan, bana DLSS 3 yeter, 4K falan olmasa da olur diyorsan 4000serisinden seçim yapabilirsin. Ama eğer "öyle ya da böyle güncel olsun, yeni teknolojiye sahip olayım" diyorsan 5000 serisine yönelebilirsin. Ama 5000 serisi aldıktan sonra seninle aynı veya daha iyi performansta oyun oynayan 4000 serisi kullanıcılarını gördükçe için birazcık burkulabilir. Bu noktada ben olsam, 5050'ye kuruş vermezdim şahsen.
Veya hiç bu tür psikolojik savaşlara dahil olmayıp AMD'ye yönelebilirsin.
Teşekkürler hocamLaptop olarak:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
Masaüstü olarak: Ekran kartını Nvidia 5000 serisi bir kartla değiştirebilirsiniz.
Ürün Model Fiyat İşlemci AMD Ryzen™7 7800X3D ₺13.300 Ekran Kartı Sapphire RX 9070 XT Pulse ₺27.000 Anakart Asus Prime B650M-R AMD AM5 ₺4.000 RAM Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 x2 ₺4.670 Kasa NZXT H5 Flow ₺3.800 SSD Kingston NV3 1TB PCI-Express 4.0 ₺2.573 Soğutucu Thermalright Phantom Spirit 120 SE ₺1.690 PSU Enermax Revolution D.F. X 1200W ₺5.719 Toplam ₺62.752
kalite olarak msi tartışılmaz ama ömür boyu bakımım ücretsiz olsun uğraşmiyim felan diyosan ve özellikle istanbulda oturuyorsan monster daha tercih edilebilir. herhangi bir sorunda direkt servise götürüp daha hızlı destek alabilirsin.Sıradaki sorum MSI, Monster arasında kaldım şu an, önerileriniz var mıdır?
Bence 5000 serisi al hocam.Teşekkür ederim hocam 4070 li MSI gördüm:
Sorunsuzluk olarak MSI. Bakım vs. için Monster.Sıradaki sorum MSI, Monster arasında kaldım şu an, önerileriniz var mıdır?