Çözüldü Kullanici kayitlari nerede

Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

segaoga

Üye
Üye
Mesaj
31
Çözümler
2
Beğeni
3
Puan
449
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Oyunumda reboot sonrası item kayıpları yaşanıyor. Yedek al yapıyorum panelden ama bu yedekler nereye kayıt ediliyor. Oyuncuların item bilgileri kullanıcı bilgileri nerede? Bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim. Kalın sağlıcakla..
 
itemler playerdeki item tablosunda tutuluyor fakat rebootlarsan item kaybı olabilir rebootlamadan önce chate /shutdown yaz o oyundaki herşeyi yedekleyip oyunu kapatır item kaybı olmaz
 
Çözüm
Teşekkür ederim. Shutdown çekmeme rağmen item kayıpları oluyor bende bile oldu. Ne yapicam bilmiyorum.
Bir çok server bunu bir sorun olarak görmüyor. İlginç.
Aslında düzeltilse iyi olur tabi ama çaresiz bir problem değil. Karakterde yapılan hemen hemen her değişikliğin kalıcı olması (yani reboottan sonra eski haline gelmemesi için) yaklaşık 5-10 dakika kadar bir süre gerekiyor.
Bu sürenin sonunda reboot atıldığında bir sorun olmuyor.

Buna bağlı olarak şöyle şeylere de şahit oldum, oynadığım kalabalık serverlerde bakım yapılacağı zaman 15 dakika kadar öncesinden GM alttan duyuru geçiyordu. "Bakım yapılacaktır, ticaret, alım satım vs. yapmayın" gibisinden. Ve hemen hemen herkeste buna uyuyordu.

Shutdown çektikten sonra sh stop ile serveri kapatınve tekrar açın.
 
Normal şartlarda item kaybı olmaması gerekiyor. Oyunu kapattıktan sonra syserr ve sys_log dosyalarını kontrol edin. Eğer herhangi bi query hatası hatası yoksa shell scriptlerinden kaynaklı olabilir. Bu durumda sıfırdan altyapı rehberinde anlattığım shell scriptlerini yazarak filesinize uyarlayınız.
Vrunner gibi şeyler kullanıyorsanız bu süreçte devredışı bırakmayı unutmayın.
 
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri
Üst