Çözüldü Kostüm ekleme sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan Raviel
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 12
  • Gösterim Gösterim 119
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Raviel

Premium Üye
Premium Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Herkese selamlar,
Ne yapsamda ne etsemde bir türlü şu basit görünümlü sorunu bir türlü çözemedim. .msm dosyalarını düzenledim, item_proto'ya value3 değerleri ekledim, modelleri gr2 animasyonlarının içindeki texture ksımına göre yerleştirdim ancak bir türlü zırhı göstermeyi beceremedim... Tam olarak nerede hata yaptığımıda bilmiyorum çünkü herhangi bir syseer'de almıyorum. Kostüm sadece böyle görünüyor kask ise asla gözükmüyor....

1761200695443.webp

Çözüm
1761212224431.webp

Şükürler olsun yaptık sorun şuymuş item_proto.txt dosyasının düzenlerken eksik satır sebebiyle value3 değeri value4'e kayıyor bu yüzdende item gözükmüyor. O sebeple kostümü göremiyormuşum şimdi tek eksik bu kostümün farklı renklisini tam olarak nasıl göreceğim onuda halledicez inşallah
Aslında bu kostüm görünüyor sadece specular değeri fazla görünüyor biraz kısabilir misin, kask içinde value 3 değeri vardı diye hatırlıyorum

Aslında bu kostüm görünüyor sadece specular değeri fazla görünüyor biraz kısabilir misin, kask içinde value 3 değeri vardı diye hatırlıyorum
Gördüğünüz parlama değil mi sadece kostümün kendisi gözükmüyor direkt olarak kask hiç zaten oraya gelmiyorum

Herkese selamlar,
Ne yapsamda ne etsemde bir türlü şu basit görünümlü sorunu bir türlü çözemedim. .msm dosyalarını düzenledim, item_proto'ya value3 değerleri ekledim, modelleri gr2 animasyonlarının içindeki texture ksımına göre yerleştirdim ancak bir türlü zırhı göstermeyi beceremedim... Tam olarak nerede hata yaptığımıda bilmiyorum çünkü herhangi bir syseer'de almıyorum. Kostüm sadece böyle görünüyor kask ise asla gözükmüyor....

26338 eklentisini görüntüle
bu kostüm böyle değildi sanırım yanlış hatırlamıyorsam gr2 msm taraflı bişi var gibi

sura_m.msm üzerinden gidelim:

1761206354722.webp

Bu şekilde ekli texture'ler ve modeller doğru yerde ancak şöyle bir şey dikkati mi çekti.

1761206864840.webp

GF'nin kullandığı Granny Sürümü ise 2.12.0.2

Bu kostüm dosyası GF'nin son unpackinden aldığım halloween kostümü. Dikkati mi çekmesinin sebebi ise:
1761206950456.webp

versiyon olarak böyle bir fark var acaba bu sebep benim oyunda görünmesini etkiler mi?
1761206981829.webp

Texture olarakta doğru yerde tutuyorum dosyalarımı ancak hala sorun var.

Granny2.dll 2.11 üstü olmalı official tr'yi kurup içinden dll i alın.

aklıma gelen diğer ihtimal de .GR2 ise uzantı elle .gr2 yapın

1) Vnum değerleri 50.000 üzeri ise düşürmeyi dene.

2) msm içinde ShapeDataCount diye bir şey vardı, eğer onun değeri düşükse 999 gibi bir değer yapmayı dene.

3) Yine msm içindeki ShapeIndex değeri benzersiz olmalı. O değerleri item proto içinde arat, sadece o kostümün satırında kullanılmaları gerek. Başka itemde de aynı değer kullanılıyorsa çakışma yapar.

Granny2.dll 2.11 üstü olmalı official tr'yi kurup içinden dll i alın.

aklıma gelen diğer ihtimal de .GR2 ise uzantı elle .gr2 yapın
Bu dediğini yaptım hatta bir ara direkt client taraflı sürüm yükseltmeyi bile denedim bu hiç bir şeyi değiştirmedi granny sürümü .GR2 değil gr2 olarak geçiyor uzantısı ondada sorun yok.

1761209316667.webp

1) Vnum değerleri 50.000 üzeri ise düşürmeyi dene.

2) msm içinde ShapeDataCount diye bir şey vardı, eğer onun değeri düşükse 999 gibi bir değer yapmayı dene.

3) Yine msm içindeki ShapeIndex değeri benzersiz olmalı. O değerleri item proto içinde arat, sadece o kostümün satırında kullanılmaları gerek. Başka itemde de aynı değer kullanılıyorsa çakışma yapar.
Vnum değerleri 40k civarlarında hespsi
Msm içinde ShapeDataCount 999 olarak barınıyor.
ShapeIndex'te tamamen benzersiz değer var item_proto'da value3 değerleriyle aynı.

Navicat üzerinden tekrar baktım value3 değerleri silinmiş tekrar ekliyip deniycem

İtem_proto.txt dosyamı bırakayım belkide burada hata yapıyorum çünkü oyunu reboot attım hala value3 değerleri siliniyor. txt ile eşleşmediğinden dolayı hata alıyor olabilir miyim acaba

İtem_proto.txt dosyamı bırakayım belkide burada hata yapıyorum çünkü oyunu reboot attım hala value3 değerleri siliniyor. txt ile eşleşmediğinden dolayı hata alıyor olabilir miyim acaba
Navicat üzerinden ekliyorsan sebebi budur büyük ihtimalle. Direkt txt dosyasına ekle ve sonra yeniden başlat.

1761212224431.webp

Şükürler olsun yaptık sorun şuymuş item_proto.txt dosyasının düzenlerken eksik satır sebebiyle value3 değeri value4'e kayıyor bu yüzdende item gözükmüyor. O sebeple kostümü göremiyormuşum şimdi tek eksik bu kostümün farklı renklisini tam olarak nasıl göreceğim onuda halledicez inşallah

Çözüm
26348 eklentisini görüntüle

farklı renklisi için dds si varsa bşka msm ekleyerek çoğaltrsn

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri