İtem Proto vb Türkçe karakterden ötürü bozulması

krmavsr

Üye
Üye
Ticaret Puanı
1
Bu zamanlarda sürekli Böyle Hatalar alıyordum ne dumproto ne de başka programlar sürekli kapatmıyordu hata çıkıyordu. (Notepadd'in tüm sürümlerini denedim)
Eğer ki Türkçe İtem protoya sahipseniz bu tür sıkıntıları yaşayabilirsiniz. Ancak Sizlere bu programı önereceğim . Hem Xml Hemde txt halinde de çalıştırıp sorunsuz düzenleyebildim. Belki ihtiyacı olan vardır İyi Forumlar

Selam cladue, item protoda index1 leri item_names.txt de bulunan index1ler ile değiştirir misin? Lütfen boşluk ve turkce karakter kullanma.

++ Notepad++ da ayarlarda karakter kodlamasını algıla diye bir ayar var onu kapatırsan bu sorunu yaşamazsın diye düşünüyorum

Selam cladue, item protoda index1 leri item_names.txt de bulunan index1ler ile değiştirir misin? Lütfen boşluk ve turkce karakter kullanma.

++ Notepad++ da ayarlarda karakter kodlamasını algıla diye bir ayar var onu kapatırsan bu sorunu yaşamazsın diye düşünüyorum

Selamlar, hocam notepadd ayarlarını bir eski developer arkadaş yapmıştı. Son zamanlarda sadece ben değil notepaddın son sürümlerindeki Türkçe karakterler sürekli txt'yi bozar hale getirmiş. Şuanlık dediğim programı kullanacağım ama seninkini de denemek isterlerse deneyebilirler ben bir örnek olarak verdim. Ayrıca burda xml olarak hiçbir veriyi bozmadan tekrar xml olarak çıkarabiliyor. Navicat'e de kolayca atabilirler yani.

Selamlar, hocam notepadd ayarlarını bir eski developer arkadaş yapmıştı. Son zamanlarda sadece ben değil notepaddın son sürümlerindeki Türkçe karakterler sürekli txt'yi bozar hale getirmiş. Şuanlık dediğim programı kullanacağım ama seninkini de denemek isterlerse deneyebilirler ben bir örnek olarak verdim. Ayrıca burda xml olarak hiçbir veriyi bozmadan tekrar xml olarak çıkarabiliyor. Navicat'e de kolayca atabilirler yani.
notepad ayarı diye bir şey yok hocam, nasıl encode ettiğiniz ile alakalı, ANSI -> Windows 1254 gibi genel encodinglere verilen isim, bu işin standartı UTF8, dosyalarınızı UTF8'e geçirmediğiniz sürece problem yaşamaya devam edeceksiniz

Geri