İlk Kez Karadeliklerin Varlığı Görüntülerle Kanıtlandı

Whistle

Ruhsuz Filozof
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.558
Çözümler
549
Beğeni
12.227
Puan
5.915
Ticaret Puanı
2
Teorilerden yola çıkılarak bu zamana kadar karadeliklerin simüle edilmiş görselleri paylaşılırdı lakin günümüz teknolojisi sayesinde gerçek bir karadeliğin resmi çekildi.

kara delik.jpeg


Bu resimi elde edebilmek için 10 yılı aşkın süredir devam eden araştırmalar sonucunda, 2017 yılında dünyanın farklı noktalarındaki 8 teleskop bir araya getirildi.

Normal şartlarda ışığı yuttuğu için bir kara deliği görmek ya da görüntü ile kaydetmek imkansızdı. Gelişen yüksek teknolojilerle, evrenin en gizemli cismi olan kara deliklerin görüntüsünü almak mümkün oldu. Teleskop, Samanyolu'nun merkezindeki Sagittarius A kara deliğini ve Messier 87 galaksisinin merkezindeki kara deliği gözlemledi.

Basın toplantısını türkçe çeviri ile canlı yayınlayan Barış Özcan'ın videosuna bakarak detayları öğrenebilirsiniz.



Kaynak: Youtube, webtekno
 
Sırada herhalde solucan delikleri var ama kolay bir şekilde solucan deliklerinin kanıtlanabileceğini düşünmüyorum en azından yakın gelecekte ya da bize öğretilenin aksinde bilgiler vardır sonuçta zaman göreceliliğine göre yaşadığımız evren üzerinde başka bir yerde zamanın daha yavaş işlemesi bu duruma biraz ters düşüyor gibi benim fikrime göre tabi sonuçta etrafında dolanmak yerine içinden geçmek gibi bir durum kalmıyor ortada benim eksik bilgilerimden de kaynaklı olabilir ama benim düşünceme göre ama imkansız değil tabi hayat bizi hiç beklemediğimiz zamanlarda yanıltabilir hiç beklemediğimiz şekilde bakalım gelecek bize neyi vericek ve neleri alıcak
 
Geri
Üst