Çözüldü ikarus offline shop v2 başlık sistemi hata

• Konuyu açan Konuyu açan mehmet07
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 1
  • Gösterim Gösterim 140
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

mehmet07

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Mainline alt yapı kullanıyorum
İkarus offline shop v2 kurdum sorun yok ama pazar başlık sistemini db tarafına ekleyince böyle warningler çıkıyor

extern kısmındaki fmt kütüphanesiyle alakalı sıkıntılar var warning'teki gibi

ben c++23 kullandığım için sistemi kurma aşamasında,
martysama 5.8 filesteki extern/include kısmındaki " rapidjuson, fmt, msi " gibi kütüphaneleri kendimde deneyince sürüm uyuşmazlığı yaşadım.
Bunun üzerine " rapidjuson master " sürümünü indirip include içerisine atınca rapidjuson'la ilgili tüm sorunlar giderildi ve sistem sorunsuz çalışıyor.
Daha sonra pazar başlık sistemini db kısmına ekleme esnasında " fmt " kütüphanesiyle ilgili görseldeki gibi warningler aldım
Fmtv8 kütüphanesini martysama58 filesten almıştım muhtemelen bu yüzden warningler oluştu

bu kütüphane fmt v8 ve benim GCC14 olduğu için uyumsuzluk olduğunu düşünüyorum nasıl düzeltirim
fmtv9 indirdiğimde ise onun içinde fmt.h dosyası yok onun yerine format h kullanıyor sanırım ama bu kezde derleyici fmt h yi bulamadığı için sorun çıkarıyor

Dosya Eklentileri

• Ekran görüntüsü 2026-02-03 122304.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-03 122304.webp
    183,3 KB · Gösterim: 22
Son düzenleme:
Çözüm
Sorunu çözdüm
Fmt kütüphanesini güncellediğimde bu defa içerisinde fmt.h yerine format.h kullanıyordu bu neden lede fmt.h kullanan diğer kaynak kodların da sorun çıkıyordu hepsinin include sini fmt.h olanları format.h ile değiştirmek yerine direk extern/include içerisindeki güncel fmt kütüphanesini içine eski fmt.h dosyasını atınca sorun gitti
Aslında kütüphane güncel ama içinde fmt.h eski dosyayı atınca yeni sürümleri çalışan kodlar sorunsuz çalışırken eski fmt.h dosyasına ihtiyaç duyan kodlardada sorun ortadan kalkmış oldu
Sorunu çözdüm
Fmt kütüphanesini güncellediğimde bu defa içerisinde fmt.h yerine format.h kullanıyordu bu neden lede fmt.h kullanan diğer kaynak kodların da sorun çıkıyordu hepsinin include sini fmt.h olanları format.h ile değiştirmek yerine direk extern/include içerisindeki güncel fmt kütüphanesini içine eski fmt.h dosyasını atınca sorun gitti
Aslında kütüphane güncel ama içinde fmt.h eski dosyayı atınca yeni sürümleri çalışan kodlar sorunsuz çalışırken eski fmt.h dosyasına ihtiyaç duyan kodlardada sorun ortadan kalkmış oldu

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri