Hoş Geldin 2026, Güle Güle 2025

MMO Tutkunları yayın hayatına başladığından bu yana geride bıraktığımız 14. yıl oluyor. 2025 yılının bitmesine saatler kala yeni yılınızı kutlamak ve 2025 yılı boyunca MMO Tutkunları'nda neler oldu ve yeni gelen özellikler neler sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Öncelikle tüm üyelerimizin yeni yılını kutluyor ve 2026 yılında sağlıklı, huzurlu, mutlu ve hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir yıl olmasını diliyorum.

2025 yılı forumumuzun hem teknik hem de topluluk olarak gelişmeye devam ettiği yıl oldu. Üyelerimizin katkılarıyla binlerce konu ve mesajlar yazıldı.

2025 yılı boyunca toplamda;​

• 4.112 yeni konu açıldı
  • Konulara 22.451 yeni yorum yazıldı
  • 4.183 yeni üye kayıt oldu
  • Konu ve mesajlara 40.290 ifade verildi
  • 623 yeni profil mesajı yazıldı
  • Profil mesajlarına 1.332 yeni yorum yazıldı
  • 16 ticaret puanı verildi

Ayrıca 2025 yılı boyunca belirli kategorilerde en fazla içerik giren üyelerimiz şunlardır;​

2025 yılı boyunca 358 farklı üyelerimiz tarafından toplamda 1.294 yeni konu açıldı. İlk 3 şu şekildedir;​

(soru-cevap konuları dahil değildir)
  1. Üyemiz: @BOZOK tarafından 57 yeni normal konu açıldı
  2. Üyemiz: @okan4141 tarafından 47 yeni normal konu açıldı
  3. Üyemiz: @Whistle tarafından 37 yeni normal açıldı.

2025 yılı boyunca 677 farklı üyelerimiz tarafından toplamda konulara 9.044 yeni yorum yazıldı. İlk 3 şu şekildedir;​

(soru-cevap konularına yazılan yorumlar dahil değildir)
  1. Üyemiz: @hasanmacit tarafından normal konulara 532 yeni yorum yazıldı
  2. Üyemiz: @Whistle tarafından normal konulara 332 yeni yorum yazıldı
  3. Üyemiz: @BOZOK tarafından normal konulara 278 yeni yorum yazıldı

2025 yılı boyunca 466 farklı üyelerimiz tarafından toplamda 2.818 yeni soru-cevap konusu açıldı. İlk 3 şu şekildedir;​

1. Üyemiz: @BOZOK tarafından 94 yeni soru-cevap konusu açıldı
  2. Üyemiz: @matraxf tarafından 87 yeni soru-cevap konusu açıldı
  3. Üyemiz: @mehmet07 tarafından 73 yeni soru-cevap konusu açıldı

2025 yılı boyunca 483 farklı üyelerimiz tarafından soru-cevap konularına toplamda 13.406 yeni cevap yazıldı. İlk 3 şu şekildedir;​

1. Üyemiz: @BOZOK tarafından soru-cevap konularına 733 yeni cevap yazıldı
  2. Üyemiz: @hasanmacit tarafından soru-cevap konularına 400 yeni cevap yazıldı
  3. Üyemiz: @erto42 tarafından soru-cevap konularına 351 yeni cevap yazıldı

2025 yılı boyunca 199 farklı üyelerimiz 968 adet en iyi çözüm almış. İlk 3 şu şekildedir;​

1. Üyemiz: @BOZOK tarafından soru-cevap konularına yazdığı cevaplar, toplamda 66 kez en iyi çözüm işareti aldı
  2. Üyemiz: @Kaiser tarafından soru-cevap konularına yazdığı cevaplar, toplamda 52 kez en iyi çözüm işareti aldı
  3. Üyemiz: @Mavi Ruh tarafından soru-cevap konularına yazdığı cevaplar, toplamda 51 kez en iyi çözüm işareti aldı

İsterdik ki tüm listeyi paylaşalım ancak bu duyuru konusu çok çok uzun olurdu. Bu yüzden 5 farklı alanda kaç farklı üyenin katılım sağladığı bilgilerini paylaştık. 5 farklı Başta ilk 3'e giren üyelerimiz olmak üzere tüm üyelerimize site içerisindeki aktifliği için teşekkür ederiz.

Peki ya yönetim ekibi?​

2025 yılı boyunca yönetim ekibi, yönetim tüzüğü tarafından kendisine verilen yetkiler dahilinde moderasyon işlemleri gerçekleştirdi. Bu yıl boyunca ekibimizde yer alan 12 farklı üye tarafından toplamda 7.086 moderasyon işlemi gerçekleşti. MMO Tutkunları'nda düzenin ve barışın sağlanmasına yönelik vaktini ayıran tüm yönetim ekibi üyelerime teşekkür ederim.

2025 yılında sitemize yeni neler geldi?​

MMO Tutkunları her sene gelişmeye devam ediyor. 2025 yılında sitemize gelen yenilikler şöyledir;
  • Dosya eklerine özel içerik desteği getirdik. Detaylar için buraya tıklayın.
  • Konu uplama sistemine adil kullanım kotası ekledik. Detaylar için buraya tıklayın.
  • Konu içi materyaller baştan yenilendi ve vektöre çevrildi. Detaylar için buraya tıklayın.
  • Logo ve rank setimiz vektöre çevrildi. Ayrıca yeni ranklar eklendi. Detaylar için buraya tıklayın.
  • Ana üye ranklarına :super-uye-rank: rankı eklendi. Detaylar için buraya tıklayın
  • Kaç yıldır kayıt olduğunuzu gösteren 5'er yıllık rozetler eklendi.
  • Profil mesajınızı sabitleme özelliği eklendi. Detaylar için buraya tıklayın.
  • Kullanıcı adlarına rankınızı temsil eden ikon eklendi.
Tüm bunlar haricinde arkaplanda bir sürü işlemler yapıldı. Fakat burada yazılanlar üyelerimizin bilmesi gereken yeniliklerdir.

2026 yılına girerken bilmeniz gerekenler;​

Premium Üyelikler​

Rank setimizi vektöre geçirirken Premium Üye rankını Gold Üye olarak yeniden isimlendirdik ve Premium Üyeliği şu şekilde kademeli hale getirdik.
:silver-uye-rank: 👉 :premium-uye-rank: 👉 :platin-uye-rank: 👉 :kurumsal-uye-rank:

Gold Üye geçmişte olduğu gibi mevcut avantajlara sahipken Silver Üye'nin avantajı biraz daha düşük, Platin Üye'nin ise biraz daha fazla olacak şekilde yapılandırdık. Böylelikle her bütçeye uygun premium üye kademesi oldu ve şu an itibariyle satışı aktiftir. Avantajları hakkında bilgi almak için şuraya bakınız;
https://www.mmotutkunlari.com/hesap/yukseltmeleri

Yeni Meslek Rankları​

Belirli alanlarda uzman olan üyelerimizin uzmanlığını önplana çıkartabilmesi için yan ranklarımızın bir bölümünü meslek rankı olarak isimlendirmiştik. Geçmişteki duyuru konusunu merak edenler buraya bakabilir. Zaman içerisinde yeni meslek ranklarının ekleneceğini belirtmiştik. Önceliği üyelerimiz tarafından istenen meslek ranklarına ayırdık ve şu an itibari ile aktif edilmiştir.

:3d-modeler-rank:: 3D modelleme alanında uzman olan üyelerimizin uzmanlığını gösteren mesleki yan ranktır.

:mapper-rank:: Harita tasarımı ve level design alanında uzman olan üyelerimizin uzmanlığını gösteren mesleki yan ranktır. tıklayabilirsiniz.

:sound-engineer-rank:: Ses düzenleme, efekt ve ses tasarımı alanında uzman olan üyelerimizin uzmanlığını gösteren mesleki yan ranktır.

Ek olarak söylemek istediklerimiz​

2025 yılı sitemiz için dolu dolu ve yeniliklerin de fazla olduğu bir yıl oldu. Üyelerimiz tarafından sitemizin gelişimi ile ilgili çok güzel öneriler geldi. Bunların belirli bi kısmını yerine getirdik. Ancak aynı anda. her şeyi yapamayacağımızı belirtmek isteriz. Geçmişte öneri sunan ve öneri için olumlu yanıt alan üyelerimizin sabırla beklemesini istiyoruz. Başta 2025 yılı olmak üzere sitemizde bizimle beraber yol yürüyen tüm üyelerimize teşekkür ediyor ve yeni yıllarını tekrardan kutluyoruz.

Yönetim ekibi

Son düzenleme:
Her ne kadar şu an metin2 ile ilgilenemesem de hep keyfaldığım bir forum mmotutkunları.

Herkese idealini gerçekleştirdiği yeni bır yıl diliyorum yrnş yılınız 2025inizden daha gğzel olsun ey forum ailem.

Edit: Forumun ilk "Mapper" tagını da almış oldum hayırlı olsun :)

Forum olarak güzel bir yıl geçirsekde, reelde pek güzel bir yıl olmadı. Umarım 2026 güzel şeyler getirir. Nice güzel birlikte yep yeni mutlu yıllara. Yeni yılımız kutlu olsun.

Forum olarak güzel bir yıl geçirsekde, reelde pek güzel bir yıl olmadı. Umarım 2026 güzel şeyler getirir. Nice güzel birlikte yep yeni mutlu yıllara. Yeni yılımız kutlu olsun.
Buna katılıyorum. Reelde benim için de güzel olmadı.

Allah can sağlığı versin. Yılbaşı yılsonu falan hikaye.. Boş işler.

Yeni yılımız kutlu olsun, herkese nice sağlıklı, mutlu ve huzurlu yıllar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

Bu forumla 2025 yılında tanıştım ve anladım ki diğer forumlarda zamanımı hep boşa harcamışım, Forumdan çok güzel yeni dostlar, arkadaşlar edindim özellikle @YunusEmreOfficial 😂 tüm forumun yeni yılı kutlu olsun 🥳🥳

Geri