Çözüldü Harita Mob Count Kontrolü

• Konuyu açan Konuyu açan Mavi Ruh
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 157
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

Mavi Ruh

WWW.MR-3DWORK.COM
Grafiker
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
1
Biliyoruz ki zindanlarda d.check_eliminated() fonksiyonu ile zindanda mevcut olan slot sayısını kontrol ediyor temizse sonraki seviyeye geçiyor. Ben bunu zindan olmayan bir harita için yapmak istedim ama yapamadım. Ya da bunun yerine mob kill sayacı ekledim quest ile ancak böyle de düzgün çalışmıyor. Atıyorum 2 tane de öldürsem 20 tane de öldürsem 1 tane sayıyor sayaç. Ne yaptıysam işin içinden çıkamadım.

1752059255279.webp

örnek.lua:
Genişlet Daralt Kopyala
        when kill with npc.get_race() == 11505 begin
            local count = game.get_event_flag("goldenfrog_kill_count") + 1
            game.set_event_flag("goldenfrog_kill_count", count)
            if count >= 31 then
                game.set_event_flag("goldenfrog_kill_count", 0)
                regen_in_map(pc.get_map_index(), "data/mr3dwork/colosseum/yeahbaby1.txt")
                notice_in_map("Yeni kurbağalar geldi! ", pc.get_map_index())
            end
        end

c++ bilgim olmadığı için ai ile yazdırayım dedim ama çok saçmalıyor. Mecburen konu açmak zorunda kaldım. Yardımcı olabilecek var mıdır?

Çözüm
İstediğin counter zaten oyunun kendisinde mevcut.
GM karakter ile /get_mob_count ile haritadaki mob sayısını alabilirsin:
Ekran görüntüsü 2025-07-09 145903.webp

ACMD(do_get_mob_count) fonksiyonun mantığını direkt olarak kullanabilirsin veya aynı mantıkla farklı bir yapı da oluşturup kullanabilirsin.
65-250 projesınde olusan 50 adet kurbaga kesımın ardın verıle 50 str görev questı işini görürmü bir zat kullandıgım quest hocam fakat gördüğüm kadarıyla yapmak ıstedıgınız quest ve kendı questımı karsılastırınca aynı oldugunu dusunuyorum ustam

65-250 projesınde olusan 50 adet kurbaga kesımın ardın verıle 50 str görev questı işini görürmü bir zat kullandıgım quest hocam fakat gördüğüm kadarıyla yapmak ıstedıgınız quest ve kendı questımı karsılastırınca aynı oldugunu dusunuyorum ustam
İki kişi birlikte kurbağa kesse sayaç düzgün artmıyor. Hatta bir kişi tek başına 2 kurbağa kesse bile doğru saymıyor. Benim istediğim şey şu: Sayaç, herkes için ortak olmalı, haritadaki toplam kurbağa sayısını tutmalı. Böylece ister tek başına kessin ister beraber kessin sayı doğru artış göstermesi lazım.

Senin sisteminde anlık birden fazla kesme olayı olmadığı için problem olmuyordur.

İki kişi birlikte kurbağa kesse sayaç düzgün artmıyor. Hatta bir kişi tek başına 2 kurbağa kesse bile doğru saymıyor. Benim istediğim şey şu: Sayaç, herkes için ortak olmalı, haritadaki toplam kurbağa sayısını tutmalı. Böylece ister tek başına kessin ister beraber kessin sayı doğru artış göstermesi lazım.

Senin sisteminde anlık kesme olayı olmadığı için problem olmuyordur.
dogrudur hocam aynı dedıgınız olay yurutuluyor fakat yınede bır arsıve bakayım kurbagala ılgılı questler mevcuttu ne kadar dogru ne kadar yanlıs bılmıyorum detaylıya ıncelıyıp konuya dahıl ederım en azında bır karsılastırmak yaparak hıcten yoku yalalamak ıyıdır en azında ısınız gorulsun azda olsa benım gorev questtı dereye baglı olan bır quest sızın ıstedıgınızde sayaca baglı oldugu ıcın aradakı durumun aynı oldugunu dusunerek konuya dahıl oldum arsıve bakım konuya donucem

Ekran görüntüsü 2025-07-09 145903.webp

ACMD(do_get_mob_count) fonksiyonun mantığını direkt olarak kullanabilirsin veya aynı mantıkla farklı bir yapı da oluşturup kullanabilirsin.

Çözüm
24556 eklentisini görüntüle

O fonksiyonu kullanarak c++ tarafında bazı eklemeler yaptım ve fonksiyonu quest içinde kullanabiliyorum artık. Gayet düzgün çalışıyor. Teşekkür ederim.

1752070971834.webp

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri