Yardım Harita/Dungeon/Quest Ekle/Çıkarma işlemleri hakkında

• Konuyu açan Konuyu açan Lienza
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 154
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Lienza

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Selam

RazuV5 altyapısı kullanan bir sunucuda harita yönetimiyle ilgili bir problem yaşıyorum.

World Editor ve Atlas Editör üzerinden ihtiyaç duyduğum tüm haritaları hazırladım ve map dosyalarına eksiksiz şekilde entegre ettim.

Oyunda toplamda yaklaşık 39 adet map kullanmayı planlıyorum.

Bu sebeple Örümcek Zindanı, Sürgün Mağarası, ikinci köy mapleri gibi yapısı gereği kullanmayacağım haritaları tamamen kaldırmak istiyorum.

Yeni haritalar için aşağıdaki görseldeki gibi bir atlas yerleşimi oluşturdum.
e1b0ba36-ab15-43c1-b8b2-8de9d570acf6.webp

Tüm haritaların:
  • Koordinatlarını doğru şekilde ayarladım
  • settings klasörlerini ve server attributes’lerini düzenledim
  • Lokal tarafı, root tarafı ve server içi eklemeleri yaptım
  • goto komutlarını ekledim
  • index dosyasına mapleri tanımladım
  • Configleri ekledim

Özetle, harita transferi ve eklenmesiyle ilgili yapılması gereken tüm adımları eksiksiz uyguladığımı düşünüyorum.

Sonrasında ; eski ve kullanılmayacak tüm mapleri, herhangi ek bir komut çalıştırmadan direkt olarak klasörlerinden sildim.

Sildiğim şeyler;
  • index dosyasındaki eski map tanımlarını
  • goto / teleport komutlarını
  • filezilla lokal de ki map dosyalarını
  • config dosyalarındaki map numaralarını
Yukarıdakilerin yerlerine sadece bu 39 haritaya ait Dosyaları ve ayarları bıraktım.

Ancak bu işlemi bu şekilde (direkt silme yöntemiyle) yaptığımda sistem core dump veriyor. Hangi aşamada veya hangi bağımlılığı gözden kaçırdığımı tespit edemedim.

Bu altyapıda harita temizliği ve yeniden yapılandırmayı doğru şekilde yapmak için izlenmesi gereken yol nedir?

Eski mapleri tamamen kaldırırken ve eklerken dikkat edilmesi gereken kritik noktalar nelerdir?

Server tarafındaki setting(textureset satırının yazılışı pack ve server settinginde farklıdır dikkat edin) ile pack tarafındaki setting deki farklılıklara dikkat edin hocam, server tarafındaki server_attr ler bire bir map ile uyumlu olsun, büyük harf küçük harfe dikkat edin setting Setting gibi.

Tüm core ve ch lerin configlerinden tüm indexlerin doğru silindiğinden emin olun.

regenleri, go to komutlarını vs de temizleyin.

index dosyasının en alt satırına bir satır boşluk bırakın.

Bazı eski fileslarda kaldırılmadıysa kullanılmayan maplerin(official ın kullanmadığı) src taraflı npc çağrıları var onları da kapatın. (muhtemelen sorununuz diğer maddelerden birini eksik yapmışsınızdır bu dump verdirmiyordu diye hatırlıyorum).

Server tarafındaki setting(textureset satırının yazılışı pack ve server settinginde farklıdır dikkat edin) ile pack tarafındaki setting deki farklılıklara dikkat edin hocam, server tarafındaki server_attr ler bire bir map ile uyumlu olsun, büyük harf küçük harfe dikkat edin setting Setting gibi.

Tüm core ve ch lerin configlerinden tüm indexlerin doğru silindiğinden emin olun.

regenleri, go to komutlarını vs de temizleyin.

index dosyasının en alt satırına bir satır boşluk bırakın.

Bazı eski fileslarda kaldırılmadıysa kullanılmayan maplerin(official ın kullanmadığı) src taraflı npc çağrıları var onları da kapatın. (muhtemelen sorununuz diğer maddelerden birini eksik yapmışsınızdır bu dump verdirmiyordu diye hatırlıyorum).

Hocam cevabınız için teşekkür ediyorum.

Şöyle yapayım; hem sizin hem de sonradan yardım etmek için okuyan kişiler için daha kolay olsun.

Client Side yapılanlar:

• Pack dosyaları temizlendi.
  • Root ve locale atlas infoları güncellendi.
  • 39 map tek tek World Editor üzerinden export edildi.
  • MapProp ayarları yapıldı.
  • TextureSet ayarları yapıldı.
  • Settings ayarları Atlas Editor ile belirlenip yazıldı.
  • Skybox ayarları yapıldı.
  • map_a1 > map_a1 şeklinde çift klasörleme yapılıp e32 ile packlendi.
  • Paketlenen tüm haritalar pack index’imize en sondan sırayla eklendi.
  • Bir satır boşluk bırakıldı.
  • noktalama işaretlerine spacelere tablara dikkat edildi

Server Side yapılanlar:
  • Settings ayarları eşitlendi.
  • Regen, stone, NPC gibi çağırılar sıfırlandı.
  • Town için başlangıç koordinatları World Editor üzerinden ayarlanıp yazıldı.
  • Map’ler numaralandırıldı.
  • Numaralarda zindanlar ch99a, map’ler ch1234 e eklendi.
  • Atlas Editor ile belirlediğimiz koordinatlarda sondan iki sıfır silinip, town’daki başlangıç komutuna “+” olarak eklenerek goto komutları yazıldı.
  • noktalama işaretlerine spacelere tablara dikkat edildi
Reboot atıldı sunucuya bağlanırken hata alındı game core yenildi :D

Muhtemelen dikkatsizliğiniz var, bigisayara bağlanmadan fark edemem. Ve malesef pc şu an yanımda değil. Bi çay kahve içip dediğim şeyleri satır satır kaldığdığınız map dosyalarıyla kıyaslayın yeni eklediklerinizi gözünüze çarpar.

Muhtemelen dikkatsizliğiniz var, bigisayara bağlanmadan fark edemem. Ve malesef pc şu an yanımda değil. Bi çay kahve içip dediğim şeyleri satır satır kaldığdığınız map dosyalarıyla kıyaslayın yeni eklediklerinizi gözünüze çarpar.
login oldum fakat eklediğim mapların goto komutlarında şöyle bi sıkıntımız mevcut sence bu neden olabilir
1771704541675.webp

Kordinatlarda sıkıntı var hocam o zaman, çakışma vb. Şeyler yoksa warpla vs direkt gitmesi lazım

Geri