Harem Altın Verilerini Ücretsiz Çekin [Açık Kaynak] Anlık WebSocket ve Normal API

• Konuyu açan Konuyu açan Aksu
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 0
  • Gösterim Gösterim 19

Aksu

Co-Admin
Co-Admin
Sayman
Platin Üye
Geliştirici
Usta Üye
Ticaret Puanı
3
Herkese merhabalar,
Projelerinde anlık altın ve döviz verisine ihtiyaç duyanlar için Harem Altın'ın arka plandaki canlı veri akışını dinleyen tamamen açık kaynaklı bir WebSocket Scraper geliştirdim.
Resmi bir API olmadığı için verileri doğrudan sitenin kendi WebSocket (Socket.io) kanalına bağlanıp dinleyerek çekiyoruz (Scraping mantığıyla). Hem bunu sunucuda nasıl yapabileceğinizi göstermek hem de hazır kullanmak isteyenler için kodları paylaşıyorum.

🚀 Neler Yaptık?
  • Scraper / Dinleyici: Node.js ile Harem Altın'ın wss:// soketine bağlanıp anlık fiyat güncellemelerini yakalıyoruz.
  • REST & WS API Çevirici: Yakaladığımız bu verileri sisteminize kolayca entegre edebilmeniz için kendi sunucumuz üzerinden hem standart REST API (GET /api/prices) hem de WebSocket (ws://) olarak dışarıya açıyoruz.
  • Örnek Arayüz: Sistemin nasıl çalıştığını test etmeniz ve mantığı kavramanız için Nuxt 3 ile yazdığım ufak, basit bir arayüz de projenin içinde mevcut. Direkt kurup fiyatların nasıl aktığını test edebilirsiniz.
🔗 GitHub Kaynak Kodları ve Kurulum: Projeyi alıp kodları inceleyebilir, kendi sunucunuza kurup anlık veri çekmeye başlayabilirsiniz. Kurulum adımları ve API kullanım detayları (örnek kodlar vs.) Github'da mevcut: 👉

Geliştirmek veya faydalanmak isteyen herkes kullanabilir. Soru ve önerilerinizi konuya yazabilirsiniz, herkese iyi kodlamalar!

⚠️ Yasal Uyarı / Sorumluluk Reddi:Bu proje tamamen eğitim ve kişisel gelişim/test amacıyla hazırlanmıştır. Çekilen veriler resmi bir API aracılığıyla sağlanmadığı için, verilerin doğruluğu, kesintisizliği veya gecikmesi konusunda hiçbir garanti verilmemektedir. Elde edilen canlı piyasa verileri kesinlikle "yatırım tavsiyesi" değildir.
Bu sistemin gerçek, ticari veya kritik finansal/alım-satım operasyonlarında (borsa botları, kur çeviriciler vb.) kullanılması durumunda doğabilecek maddi/manevi zararlardan veya oluşabilecek erişim engeli/hukuki durumlardan şahsım sorumlu tutulamaz. Sistemi kullanan herkes bu şartları peşinen kabul etmiş sayılır.

4283006223.png

Geri