Yardım Granny Sorunu > Bütün Önerilere Açığım

Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Kaiser

⋞ 〈 ☪ 〉 ⋟
Yönetici
Premium Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Editör
Mesaj
3.687
Çözümler
344
Beğeni
3.574
Puan
1.849
Ticaret Puanı
0
Merhaba. Bir zaman önce aynı sorunu yine yaşamıştım ancak o zaman halletmem gereken diğer konuları aradan çıkarmak için ertelemiştim. Şimdi aynı sorun tekrar gündeme geldi.

Granny 2.9 kullanıyorum, zırhlarda ve silahlarda neredeyse hiç bir sorun yaşamazken, harita objelerinde görünmeme sorunu yaşıyorum.
Bunun sebebi ne olabilir ? Converter falan hiç bir etki etmiyor.

Elimde ayrıyeten martysama granny sürümleri vardı. İçlerinden 2.9 u aldım ve kendiminkiyle karşılaştırdım. Biraz farklılık vardı, bende bunları #ifdef kalıbıyla kendi filesıma ekledim ayrıca ekledim ve build ettim .dll falan her şeyi hallettim ama sonuç yine aynı.

-----------------
Debug Mod da kayda değer hiç bir şey çıkmıyor.
Client syserr tertemiz.
Sanki .gr2 yi sorunsuzca okuyormuşcasına hiç bir yerde hata vermiyor.
Client src de syserr komutu pasif haldeydi, onu aktifleştirdim ama yine syserr yok.
Granny sürümünü 2.4 e çektim denedim sonuç aynı
------------------

@Whistle söylediğine göre 2.9 sürümü biraz teferruatlıymış. Ama tek 2.9 kullanan ben değilim sonuçta ve benim gibi neredeyse sonradan eklenen hiç bir harita objesini görüntüleyemeyen yoktur diye düşünüyorum. Başka bir şey var ama ne olduğunu çözemedim.

Sorunla alakalı görsel;
Adsız.jpg

World Editörde hiç bir sorun yok gördüğünüz gibi. İki fotoğrafta da karakterle aynı koordinatta. /go komutuyla diğer odaları gezebiliyorum ama son eklediğim odaya gelince durum bu.
 
Son düzenleme:
hocam başka bir filese aynı şekilde sorunsuz ekleniyor mu denediniz mi.Burda benim göreceğim sorun objeleri geçtim mapi okumuyor ışınlanıyor fakat görmüyor mapi,objectler gözükmese tamam derim farklı bir sorun bu
 
Mapi okuyor, objede sıkıntı var. Fotodaki map şeytan kulesi, ve siyah olan aslında benim eklediğim mavi oda.
Diğer odaları dolaşabiliyorum ama bu odayı(gr2) göremiyorum bile.
Başka files da denemedim henüz, granny 2.6 kullanan bir files arıyorum şu an. Bendeki sürümü 2.6 ya çekmeyi deneyeceğim.
 
çekmeye gerek olduğunu düşünmüyorum böyle bir sorunu ilk kez sizde gördüm property ve texturesetin doğru okutulduğuna eminmisiniz
 
çekmeye gerek olduğunu düşünmüyorum böyle bir sorunu ilk kez sizde gördüm property ve texturesetin doğru okutulduğuna eminmisiniz
Evet defalarca kontrol ettim. Konuda da belirttiğim gibi hiç bir şekilde syserr vb. vermiyor. Her şey düzgünmüş gibi fakat durum bu.
 
Ben granny 2.11.8 kullanıyorum böyle bir sıkıntıyla karşılaşmadım, 2.9'da kullandım zamanın yine böyle bir sıkıntı olmadı yani granny den kaynaklı olmayadabilir, sıkıntılı bir durum umarım çözebilirsiniz.
 
Geri
Üst