Çözüldü gr2 to fbx animasyon export

• Konuyu açan Konuyu açan hasanmacit
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 12
  • Gösterim Gösterim 145
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

hasanmacit

Geliştirici
Geliştirici
Yardımsever Üye
Emekli Üye
Editör
Ticaret Puanı
7
modeller fbxe çevriliyorda animasyonları nasıl fbxe çevireceğiz onu çözemedim bir türlü bilen var mı?​

şu konu var kardom: Animasyon içe aktarma Plechito & GR2'den FBX'e dönüştürme by János.

bir de yeni oyun yapıyoruz diyen m2m nin asıl sahibi eski gameforge çalışanı elon muskı tokatlayan ceo typhoon flower ın paylaştıkları vardı göremedim henüz
ya o konuda plechito nasıl yapıyo da o animasyon kısmını açıyo çözemedim ben ya nasıl açıyor o animasyon seçme ekranını?

modeller fbxe çevriliyorda animasyonları nasıl fbxe çevireceğiz onu çözemedim bir türlü bilen var mı?​
Modellemeyi bilmiyorsun sanırım. Yardımcı olayım. animasyon dediğin sey kemikten oluştur bir modele sahip degildir. ve fbx e öyle direk ceviremezsin. cevirsende göremeyebilirsin. modelden modele fark eder.

durumu söyle açıklıyım..

bir sabit model vardır. bu modeldir. birde kemik yapısı..animasyon sadece kemiktir çogunlukla.
modelin üstüne atınca model kemiklerine baglanır.
sen modelli bir animasyon görürsün.

yapman gereken şu..
örnek
savaşçı modelini fbx yaparsın sonra aynı şekilde animasyonuda fbx yaparsın.

3d maxde fbx savaşçı modelini açarsın. sonra o modeli üzerine animasyon fbxsini sürekleyip bırakırsın.

eger olmaz ise
3d maxde fbx savaşçı modelini açarsın.
FİLE import A TIKLARSIN animasyon fbx i secersin. sonra gelen pencere """animation"" seceneğini tıklarsın..
sonra 3d maxde sag alt köşeden oynatırsın. sonra dışarıya ""export"" edersin animation olarak. export etmeden önce oynat kısmında animationun kaç saniye olması gerektiğini ayarlaman gerekli yoksa animasyon bittiğinde kötü görüntü olur.

mob yapma npc npc yapma fbx gr2 ceviri gr2 fbx ceviri konusunda iyimdir. aklına takılan konuda yardımcı oluyum. aslında çok basit bilene. ögrenince sanada basit gelcek tabikisinde..
"SEMİDARKREX" in 3d max modelle eğitim setini almanı tavsiye ederim. hem bütün programları veriyor hemde gr2 fbx hepsini yapıyor her türlü örnek var mevcut. Mob Npc Silah pet binek vb. sıfırdan yapıp filese montajına kadar anlatmış adam. ben 200 tl ye aldıydım suan 500 sanırım. konusur 250tl 200 var dersen sorun yapmıyor. METİN2 DAİR 3D MAX MODELLEME İLE UĞRAŞIYORSAN BAK ARAŞTIR DERİM ÇÜNKÜ HARİKA DEGERLİ BİLGİLER VAR. web sitesi bir kapanıyor açılıyor forumlarda aktif bulabilirsin. istersen wp sinide verebilirim. konunun çözümüde üstekidir açıkladım. dikkatli okursan anlarsın. eger kafana takılan birsey olursa çekinme yaz.. ögretirim ben sana. umarım yararlı olmuştur.

Son düzenleme:
Modellemeyi bilmiyorsun sanırım. Yardımcı olayım. animasyon dediğin sey kemikten oluştur bir modele sahip degildir. ve fbx e öyle direk ceviremezsin. cevirsende göremeyebilirsin. modelden modele fark eder.

durumu söyle açıklıyım..

bir sabit model vardır. bu modeldir. birde kemik yapısı..animasyon sadece kemiktir çogunlukla.

yapman gereken şu..
örnek

3d maxde fbx savaşçı modelini açarsın. sonra o modeli üzerine animasyon fbxsini sürekleyip bırakırsın.

eger olmaz ise
FİLE import A TIKLARSIN animasyon fbx i secersin. sonra gelen pencere """animation"" seceneğini tıklarsın..
sonra 3d maxde sag alt köşeden oynatırsın. sonra dışarıya ""export"" edersin animation olarak. export etmeden önce oynat kısmında animationun kaç saniye olması gerektiğini ayarlaman gerekli yoksa animasyon bittiğinde kötü görüntü olur.

mob yapma npc npc yapma fbx gr2 ceviri gr2 fbx ceviri konusunda iyimdir. aklına takılan konuda yardımcı oluyum. aslında çok basit bilene. ögrenince sanada basit gelcek tabikisinde..
"SEMİDARKREX" in 3d max modelle eğitim setini almanı tavsiye ederim. hem bütün programları veriyor hemde gr2 fbx hepsini yapıyor her türlü örnek var mevcut. Mob Npc Silah pet binek vb. sıfırdan yapıp filese montajına kadar anlatmış adam. ben 200 tl ye aldıydım suan 500 sanırım. konusur 250tl 200 var dersen sorun yapmıyor. METİN2 DAİR 3D MAX MODELLEME İLE UĞRAŞIYORSAN BAK ARAŞTIR DERİM ÇÜNKÜ HARİKA DEGERLİ BİLGİLER VAR. web sitesi bir kapanıyor açılıyor forumlarda aktif bulabilirsin. istersen wp sinide verebilirim. konunun çözümüde üstekidir açıkladım. dikkatli okursan anlarsın. eger kafana takılan birsey olursa çekinme yaz.. ögretirim ben sana. umarım yararlı olmuştur.
Sen de çok anlamıyor gibisin sanki yoksa?

@hasanmacit önce modeli seçersin export dediğinde ise senden animasyonu seçmeni ister çünkü animasyonlar bir kaplama yani mesh dediğimiz, gördüğümüz model olmadan dışarı çıkmıyor. Ayrı çıkarmak için 3dsmaxa ihtiyacın var. Onun dışında hiçbir program animasyonu export edemez.

durumu söyle açıklıyım..

yapman gereken şu..
örnek

eger olmaz ise

kral hem animasyonu export edemezsin yazmışsın hemde önce animasyonu export et sonra savaşçı modelinin üstüne sürükle yazmışsın :D yorumun kalanını okumadım o yüzden

Sen de çok anlamıyor gibisin sanki yoksa?

@hasanmacit önce modeli seçersin export dediğinde ise senden animasyonu seçmeni ister çünkü animasyonlar bir kaplama yani mesh dediğimiz, gördüğümüz model olmadan dışarı çıkmıyor. Ayrı çıkarmak için 3dsmaxa ihtiyacın var. Onun dışında hiçbir program animasyonu export edemez.
ya bu plechito noesisten animasyonla birlikte export diyor ama animasyonu sadece export etmem lazım benim sanırım. 3dsmax gr2 yi okuyup sadece animasyon olarak export ediyor mu? bi toola ihtiyaç var mı sen bilirsin mavi bi yardımcı ol

ya bu plechito noesisten animasyonla birlikte export diyor ama animasyonu sadece export etmem lazım benim sanırım. 3dsmax gr2 yi okuyup sadece animasyon olarak export ediyor mu? bi toola ihtiyaç var mı sen bilirsin mavi bi yardımcı ol
Kaplamayı silen bir tool bilmiyorum fbx olarak 3ds maxta import edip sonra zırhı ve kafalığı silersin export edersin başka bir yöntem şuan için aklıma gelmiyor gpt abiye sordun mu hiç?

Kaplamayı silen bir tool bilmiyorum fbx olarak 3ds maxta import edip sonra zırhı ve kafalığı silersin export edersin başka bir yöntem şuan için aklıma gelmiyor gpt abiye sordun mu hiç?
kaplama maplama umrumda değil ya animasyonları fbx çıktı almam lazım şuan önemli olan bu

Merhaba cano,
Bir ara bende senin gibi metin2yi ue5e aktarmak istemiştim. Ancak sandığın gibi kolay olmuyor. Çoğu yeri baştan tasarlaman gerekiyor.
Metin2de modeller 2 parçaya bölünüyor. Bunu biliyoruz. Rig yani kemik yapısı ve üzerindeki modeli, ancak ue5 Skeletal Mesh + Skeleton + Animation Sequence şeklinde 3e bölünür. Yani gr2leri dönüştürerek direk kullanamassın. Ya model gelir ya da animasyon gelir ki animasyonuda fbx olarak vermez. En azından ben öyle biliyorum.
İster 3ds max ile istersende blender ile gr2leri destekleyen bir modelleme uygulaması ile her 2 dosyayıda warrior.gr2 ve warrior_wait.gr2 içeriye aktar ve model üzerinde birleştir. Bunu her animasyon için yapabilirsin. Oluşan animasyonlu modeli de dışarı aktar yoluyla fbxe çevir. Bu sayede dosyaları birleştirmiş olucaksın. Ve ue5e de tek bir dosya okutturucaksın. Yani model çalışmış olacak. Her animasyonu modele ekleyebilirsin. Yine bildiğim kadarıyla çünkü o kadar çok kullanmadım. Ue5 üzerinden modelin ne yapacağını örneğin w tuşuna basınca göstereceği animasyonu felan ayarlayabiliyosun. Yapamassan animasyonları tek tek ekle modele sonra onalr üzerinden ayrıştır.

Buyur Ustam İsteğin Modeli Yaparsın İstediğin Uzanları Eklersin Çevirirsin
Kulanımı Rahat Hiç Bir Zorlugu Yok Fbx Dosya Üzerinde Düzenleme Yapabilirsin Sıfırdan Oluşturabilirsin
Çok Eskiden Kullanıyordum Az Çok Kafamda Var Çoktandir Ugrasmıyorum İyi Kullanımlar

Umarım İşini Görecektir

Karakter ile tam Dönüşüm yapın
FBX üzerinden ve aktörleri karakterize edin.
Beden ve mimik el Kemik ve haritalama yapın.
Otomatik tam arma için Preset ve şablonlar kullanın.
Bir iClone karakteri ile herhangi bir modül pervane tam çevirme.
Karakter heykel ve de resim oluşturma yapın
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Dosya Eklentileri

• 03_3DX-768x379.webp
    03_3DX-768x379.webp
    37,4 KB · Gösterim: 18

bu konudan noesisi aldım, konunun içindeki plechitonun scripti ile de animasyonları seçebiliyorum. akşam eve gidince şeyi kontrol edeceğim. animasyonu mu exportluyor yoksa animasyonlu modeli mi exportluyor. ona göre aksiyon alacağım.

Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri