Öncelikle şunu söyleyeyim: Sana ya da paylaşımlarına saygısızlık edecek bir konuşma yapmadım. Yaşımın önemi yok; ama senin yaşın kadar çocuğum var diyebilirim. Seni tanımıyorum; açıkçası umurumda da değil. Kendi fikirlerimi ifade ederek konuya dahil oldum. Konu eski ve sitendeki beyaz temalı paylaşımın 2014’ten kalma olunca, üstüne bugünkü durumunu da düşününce, duygularımı katmak istedim ve konuya girdim. Meraklı biri değilim.
Yazılarımı görüyorsan demek ki dikkat çekiyorum. İnsan ya çekemediği için konuşur ya da yapamadığı için. Nice nice şeyler için bir engel açıp “mouse’a basamayacak” kadar cesaretin yoksa, bu senin körlüğündür. İstersen engellersin; sonuçta yöneticiler bu özelliği boşuna koymadı. Konumu görürsen uygular, beni engellersin; olup biter. Gereksiz gördüklerimi ben de böyle yapıyorum. Aksine şu an sizi ve size yalakalık yapanları engelliyorum—en sevdiğim şey. İstersen bu konuda destek de veririm; YouTube videolarına dâhil edip insanlara yardımcı olmayı severim. Bende kalp var; sizinki gibi “ücrete tabi” değil. Fazla uzattım; bunları anladıysanız konu kapanmıştır.
Bir söz var: “İnsanı ateş yakmaz, gafleti yakar.” İnsan, herkeste kusur görür; kendine kör bakar. Neye nasıl bakarsan, o da sana öyle bakar. Seni anladım ve daha çok anlamak üzereyim; ama “iki medeniyet gördüm” diye herkesi azarlamak doğru değil. Her insan hata yapar; kimse kimseden üstün değildir. Belki benden küçüksün, belki değil; burada ifade eksiklerim olabilir ama medeniyet anlayışım farklı. Önyargıyla yaklaşırsan çok kaybedersin—belki de kaybettin. Öfkeni ve kırgınlığını anlıyorum. Sorun değil; seni kusurlarınla baş başa bırakıyor, iyi forumlar diliyorum.
@MCB konusuna gelirsek: Sürekli müdahil olup herkese “avukatlık” yapar gibi konuşmasını doğru bulmuyorum. Teknoloji bu kadar ilerlemişken Google Çeviri’yi bile düşünmeden, sanki her şeyi biliyormuş gibi davranmasını eleştiriyorum. Yazdıklarımı anlamak istiyorsa, otursun ChatGPT’ye anlatsın; oradan öğrensin. Kendini değerli hissetmek için 24 saat muhabbet kuruyormuş gibi davranması samimi değil. Dış görünüş başka; karakter ve medeniyet başka. Dileğim, sizin kalitenizde insanlar, sizin gibilerle karşılaşsın. İsterseniz sabaha kadar itiraz edin; gerekirse “anlamanız için” yapay zekâ desteği de alırım. Ama birini anlamak için önce beyin ve kalp gerekir. Vicdan, merhamet, iyilik duygusu yoksa gerisi boş. Ben hâlimden şükürler olsun mutluyum; sizin zihniyetiniz yüzünden asla kişiliğimi değiştirmem. Her insan gibi benim de eksiklerim olabilir; ama çok şükür insanlığımı kaybetmedim. Bu ve bunun gibi “yalakalık” yapan pek çok kişi görüyorum; bir yandan da utanıyorum. Kendinize iyi bakın; size iyi “yalamalar”. İnsan nasıl mutluysa öyle yaşar. Konuyu takip etmeyi bırakıyorum; şimdi istediğiniz kadar konuşabilirsiniz.