Çözüldü Extern Güncelemesi Hata

• Konuyu açan Konuyu açan BOZOK
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 108
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

BOZOK

Anka2 Rinamt2 Projesıne Hakim Olan Tek Kalite
Premium Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Usta Üye
Ticaret Puanı
1
Merhaba arkadaşlar,

Extern güncellemesi yaptığım bir proje üzerinde çalışıyorum. Projemin ilk derlemesini Visual Studio 2013 ile almıştım. Ancak bazı sistem eklentilerim nedeniyle, daha güncel bir sürüme geçmem gerekti ve bu sebeple Visual Studio 2019’a yükseltme kararı aldım. Ne yazık ki eski versiyon bazı sistem dosyalarını desteklemediği için ilerleyemiyordum.

YouTube’da Whistle hocamızın hazırladığı “Extern Güncellemesi” başlıklı video serisinin 6. bölümünü adım adım izleyerek uygulamaya çalıştım. Videodaki her detayı dikkatlice takip ettim. Fakat videoda yer alan .sln (çözüm) dosyasını açtıklarında karşılarına gelen güncel ekranın aksine, ben kendi .sln dosyamı açtığımda herhangi bir ekran gelmiyor ve "dosyalar bulunamadı" şeklinde bir hata mesajı alıyorum. Bu nedenle build (derleme) ve yükseltme işlemlerini gerçekleştiremiyorum.

Videodaki ClientSource klasörü ile benim elimdeki dosyalar birebir aynı. Ancak eski ClientSource dosyalarında VS_Files, Debug ve Release klasörleri eksik olduğu için “dosya bulunamadı” hatası alıyorum. Bu klasörleri güncellemek amacıyla kendi ClientSource dosyama dahil ettim.

Bundan sonra, projeleri açtığımda örneğin UserInterface projesinin yanında Visual Studio 2013 ve Windows XP hedef platformu gibi eski bilgiler gözüküyor. Build almaya çalıştığımda ise CXX1 hatası ile karşılaşıyorum.

İlgili dosyaları da aşağıya ekledim. Uyguladığım adımları ve kullandığım kaynakları sizlerle paylaşmak istedim. Belki aynı süreci yaşamış olanlar bana yol gösterebilir. Yardımcı olabilecek herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Yenı Güncelediğim ClıentSource

Yenı Güncelediğim ClıentSource Vs_files dosyası dahıl olan

Eski Clıent Sourcem

Yani anlatmak istediğim durum şu:

Paylaştığım eski client source dosyalarımda, VS_Files klasörlerini alıp yeni güncellediğim client source yapısına dahil ettiğimde, Visual Studio 2019'u açtığım anda projeler yüklenmeye başlıyor. Ancak bu projeler açılırken örnek olarak UserInterface gibi proje isimlerinin yanında hâlâ "Visual Studio 2013 - Windows XP" gibi eski platform bilgileri görünüyor.

Eğer VS_Files klasörünü yeni client source’a dahil etmezsem bu kez "dosya bulunamadı" hatası alıyorum. Öte yandan, güncellenmiş client source'u tekrar Visual Studio 2013 ile açarsam, hiçbir sorun yokmuş gibi açılıyor fakat yine build alamıyorum.

Bu durum beni biraz çıkmaza soktu. Yeni sürüme tam geçiş yapamıyorum, eski sürümde de derleme işlemini tamamlayamıyorum. Bu konuda benzer sorunlar yaşamış olanlardan yardım almak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Eklentileri

• Güncelemeye Dahıl Olan Dosyalar 1.webp
    Güncelemeye Dahıl Olan Dosyalar 1.webp
    13,8 KB · Gösterim: 42
Çözüm
Sorun çözüldü externet güncelemesi wideo 7 serisini izliyerek gerekli warnig hata düzenlemesi yapıldı ve @Denizeri24 hocamız sag olsun gerekli ayarları düzelterek islem tamamlanmıs oldu kendisine tesekurler bu tur sorunu yasıyan arkadaslar olursa mutlak mmo tutkunları extern guncelemesi 7 izliyerek gerekli hataları giderebilir cunku bazı tanımlamalar jpgefileh.h uzerinde tanımlı oldu icin wideoda anlatılan ornek veriyorum lib sayı 15 ama diyelim biz ise var olan fileste gunceleme yapacagımız icin lib dosyaları eksik olmaması gerekiyor eksik oldugu halde boyle sorunlar malesef yasıyabiliyoruz saygılarımla...
aslında ben client için degilde server dosyalarına bakmak için vs22 ile açmak istediğimde bu hatayı aldım

Sorun çözüldü externet güncelemesi wideo 7 serisini izliyerek gerekli warnig hata düzenlemesi yapıldı ve @Denizeri24 hocamız sag olsun gerekli ayarları düzelterek islem tamamlanmıs oldu kendisine tesekurler bu tur sorunu yasıyan arkadaslar olursa mutlak mmo tutkunları extern guncelemesi 7 izliyerek gerekli hataları giderebilir cunku bazı tanımlamalar jpgefileh.h uzerinde tanımlı oldu icin wideoda anlatılan ornek veriyorum lib sayı 15 ama diyelim biz ise var olan fileste gunceleme yapacagımız icin lib dosyaları eksik olmaması gerekiyor eksik oldugu halde boyle sorunlar malesef yasıyabiliyoruz saygılarımla...

Son düzenleme:
Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri