ekran kartı donma takılma sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan texas1343
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 2
  • Gösterim Gösterim 87

texas1343

MT Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
selam arkadaşlar bilgisayara format attım ekran kartım bozuldu sanırım format attıktan sonra gerekli driver ve bios güncellemelerini yaptıktan sonra bilgisayar donmaya ve takılmaya başladı en basit eski oyunlarda bile donma ve takılma yaşıyorum

bilgisayarımın özellikleri, ekran kartı ve bios sürümleri

Processor: Intel i5-12400F
Graphics card: Intel Arc A750
Motherboard: ASUS Prime H610M-R D4

BIOS version: 3801
Operating system: Windows 10 Pro
Graphics card driver version: 32.0.101.8250

aygıt yöneticisi olaylar bilgi çıktısı;

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
Driver Name: display.inf
Class Guid: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Driver Date: 06/21/2006
Driver Version: 10.0.19041.3636
Driver Provider: Microsoft
Driver Section: MSBDA
Driver Rank: 0xFB2008
Matching Device Id: PCI\CC_0300
Outranked Drivers:
Device Updated: false
Parent Device: PCI\VEN_8086&DEV_4FA4&SUBSYS_4FA48086&REV_00\5&23a8d57e&6&080008

intel SSU raporu ekledim konuda.

ben bilgisayar ile ilgili forumlara konu açtım ama sonuç bulamadım buraya açmak aklıma geldi sizce sorun nedir

Dosya Eklentileri

• 333.webp
    333.webp
    34,3 KB · Gösterim: 17
  • aygıt.webp
    aygıt.webp
    152,5 KB · Gösterim: 15
  • iten2.webp
    iten2.webp
    13,8 KB · Gösterim: 14
  • sonuç.txt
    sonuç.txt
    22,3 KB · Gösterim: 2
  • unnamed.webp
    unnamed.webp
    37,1 KB · Gösterim: 15
Bir zamanlar nvidiada da benzer sorunu yaşamıştım. Muhtemelen bende olduğu gibi sende de format sonrası windows oem sürücüyü yüklüyordur. Yani sen yeni sürüm driver yüklüyorsun ama windows onun üstüne eski default bir sürüm daha yüklüyor olabilir. DDU ile mevcut driverı tamamen kaldır ve temiz kurulumla beraber şu alıntıda belirtilen yöntemi uygulamayı dene:
Öncelikle temiz Intel grafik sürücüsü kurulumu yapsam dahi Windows Update tekrar OEM tarafından özelleştirilmiş sürücüyü bu güncel sürücünün üzerine kuruyordu. Yani Aygıt yöneticisinde iki farklı grafik sürücüsü sürümü görünüyor. Aygıt yöneticisindeki eski sürücü üzerinde cihazı kaldır (sürücüleriyle birlikte) diyerek yeni sürücüye geçiriyoruz ve aygıt başlatıldı yazıyor. Windows Update'nin tekrar eski sürücüyü kurmaması için;
Bu bağlatındaki aracı indirerek Update'nin eski Intel grafik sürücüsünü yüklememesi için gizliyoruz. Bu tool ile yaptığımız değişikliğe rağmen eski sürücü kurulmaya devam ediyorsa Sistem/Gelişmiş Ayarlar/ Aygıt Yükleme ayarlarından evet yerine hayırı seçiyoruz. Böylece sorun çözülmüş oluyor.

Bir zamanlar nvidiada da benzer sorunu yaşamıştım. Muhtemelen bende olduğu gibi sende de format sonrası windows oem sürücüyü yüklüyordur. Yani sen yeni sürüm driver yüklüyorsun ama windows onun üstüne eski default bir sürüm daha yüklüyor olabilir. DDU ile mevcut driverı tamamen kaldır ve temiz kurulumla beraber şu alıntıda belirtilen yöntemi uygulamayı dene:
aynı sorunu AMD'de defalarca yaşadım, Windows'un kafasına göre driver yüklemesinden dolayı benzer hatalar aldım. Driver'ı kendin kurduktan sonra en azından deneyene kadar Windows güncelleştirmelerini kapatmayı unutma.

Ek olarak dxdiag da Display kısmını kontrol etmeni tavsiye ederim, daha detaylı bilgi olabilir.

Geri