Yardım Dosya aktarım süre uzunluğu

• Konuyu açan Konuyu açan batuan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 110
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

batuan

Üye
Üye
Ticaret Puanı
1
Winscp üzerinden derleme yapmak için dosya aktarımı yapıyorum derleme ve aktarma 35 dakika sürüyor eski bilgisayarımda böyle bir sorun yoktu pc değiştirdikten sonra bu durumu yaşıyorum 7800x3d işlemci 32 gb ram var , sunucu ramı 10 gb

sorunu çözene kadar dosyaları açık halde atmak yerine zipleyip atmayı deneyebilirsiniz, makinada zipten çıkarırsınız

winscp bu ara bende çalışmıyor, sebebini bilmiyorum sürekli bağlanılmıyor hatası verdi. filezillanın eski sürümüne geçip öyle atmaya başladım. Zip ile atmayı da doğru söylemiş @Kaptan Yosun.

Örneğin WinSCP server_source dosyanız var derleme yapmak istiyorsunuz fakat kimi genel arkadaşlarımız 1 dosyada işlem yaptığı taktirde gmake clean gmake all -j6 -j4 gibi komutlarla genel derleme yapıyor yada game veya db dosyasını tek teklıyor bu sorunu ortadan kaldırmak içinde toplu derlemeye ıhtıyacımız yok WinSCP server_source konumu puttyden yazıyoruz cd /home/server_source/game geldik pvp.cpp işlem yaptık diyelim aynı konumu işaretleme yaparak gmake -j6 direk yapın yaptıgınız dosyayı tek derleme alarak 35 dk beklemenize gerek kalmıyacaktır dogrudan derleme komutu verın işlem yaptıgın dosyaları tek derleme alacaktır

Puttyden sadece işlem yaptığınız dizine girin

cd /home/server_source/Server/game

Doğrudan derleme komutunu verin

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
gmake -j4

35 dakika sürmesinin sebebi aktarım/donanımdan ziyade ağ ayarlarıyla da alakalı olabilir. Bazen anlık olarak bağlantı kopması-otomatik yeniden bağlanma durumlarında nameserver ayarı sebebiyle sonraki bağlantının gerçekleşmesi uzun sürebiliyor.
Sunucu local-freebsd ise bu konunun en sonunda gösterilen nameserver ayarını yapmayı denebilirsin. Eğer sunucu online ise; yine verdiğim konudan yola çıkarak local sunucu kurmanı ve derleme işlemlerini localde yapıp sadece game-db dosyalarını gerçek sunucuya atmanı öneririm.

sorunu çözene kadar dosyaları açık halde atmak yerine zipleyip atmayı deneyebilirsiniz, makinada zipten çıkarırsınız
Tamamdır bu şekilde sorun çözülene kadar devam ederim çözebilirsem tabi :D

Örneğin WinSCP server_source dosyanız var derleme yapmak istiyorsunuz fakat kimi genel arkadaşlarımız 1 dosyada işlem yaptığı taktirde gmake clean gmake all -j6 -j4 gibi komutlarla genel derleme yapıyor yada game veya db dosyasını tek teklıyor bu sorunu ortadan kaldırmak içinde toplu derlemeye ıhtıyacımız yok WinSCP server_source konumu puttyden yazıyoruz cd /home/server_source/game geldik pvp.cpp işlem yaptık diyelim aynı konumu işaretleme yaparak gmake -j6 direk yapın yaptıgınız dosyayı tek derleme alarak 35 dk beklemenize gerek kalmıyacaktır dogrudan derleme komutu verın işlem yaptıgın dosyaları tek derleme alacaktır

Puttyden sadece işlem yaptığınız dizine girin

cd /home/server_source/Server/game

Doğrudan derleme komutunu verin

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
gmake -j4
Game tarafında düzenleme yapınca bu komutlarla derleme alıyorum ama çok nadir düzenleme yaptığım dosyayı derleyip kapatıyor genelde hep baştan başlıyor

35 dakika sürmesinin sebebi aktarım/donanımdan ziyade ağ ayarlarıyla da alakalı olabilir. Bazen anlık olarak bağlantı kopması-otomatik yeniden bağlanma durumlarında nameserver ayarı sebebiyle sonraki bağlantının gerçekleşmesi uzun sürebiliyor.
Sunucu local-freebsd ise bu konunun en sonunda gösterilen nameserver ayarını yapmayı denebilirsin. Eğer sunucu online ise; yine verdiğim konudan yola çıkarak local sunucu kurmanı ve derleme işlemlerini localde yapıp sadece game-db dosyalarını gerçek sunucuya atmanı öneririm.
Deniyorum inşallah süre kısalır

Geri