DM - Site Teması - Son Profil Ziyaretleri

lmaohw

Premium Üye
Premium Üye
MT Üye
Ticaret Puanı
0
Selamün aleyküm sitemiz için 3 ayrı öneri için gelmiş bulunmaktayım 3 ü içinde yorumlarınızı talep etmekteyim birlikte daha iyi bir forum deneyimi için.

Öneriler
1. DM Yeni Sohbet Penceresi Açılması

Şuanda bir kullanıcının üzerine geldiğimiz zamanda DM butonuna tıkladığımız zaman yeni bir sohbet oluşturmaya yönlendirmekte bu yine aynı şekilde kalabilir opsiyonel olarak benim önerim bunun dışında son kalan sohbetten devam edebilme özelliği anlık mesajlaşabilme gibi düşünebilirsiniz.

2. Site Teması Değiştirme Özelliği
Her kullanıcı kendisi için özelleştirilmiş bir tasarım yükleyebilir veya sitenin sunacağı bir renk teması seçebilecek şekilde bir tema sistemimiz olsun diye düşünüyorum. Tabi bu özelliği her kullanıcıya açmak yerine daha işlevsel olabilmesi açısından ücretli satılan paketlerden satın alan kişiler için geçerli olabilmesi bunun site gelirine katkısı olur diye düşünüyorum 2. olarakta bir rank belirlenip örneğin : Yardımsever rankına ulaşmış kullanıcılar için geçerli olabilsin bu da sitenin aktifliğini yardımlaşmasını arttırabilir.

3. Profil Ziyaretleri
Profilimizi ziyaret eden son 10 kullanıcıyı görme gibi bir eklentimiz olsa profilimizde bununda hoş duracağını düşünmekteyim bunun bir işlevselliğinden ziyade sadece isteğe bağlı eklenebilir o kadar mühim olmayan bir özellik diye düşünüyorum.

Saygıdeğer forum üyelerimiz buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Bu konular hakkındaki fikirlerim bunlar sizlerinde düşüncelerini merak ediyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.

İyi forumlar/Saygılarımla.

Merhaba, önerileriniz için teşekkür ederim. Her biri çok güzel öneriler ancak site yazılımını geliştirebildiğim için biraz teknik olarak cevap vereceğim.

1- Sitemizdeki özel mesaj sistemi sosyal medyadaki socket tabanlı anlık mesajlaşma ile karıştırılıyor oysaki sitemizde hali hazırda bulunan özel mesaj sistemi aslında dışarıya kapalı tek konu başlığı ile oluşan sohbet gruplarıdır. Bu yüzden bu isteğinizi tam karşılayacak düzenleme yapamayız. Anlık mesajlaşma için eklentiler mevcut hatta kendim de bir tane yazarım fakat geçmişte bunun faydadan çok zarar olduğunu gördüğümüz için anlık sohbet sistemi kaldırıldı. Bizim önceliğimiz üyelerimizin mümkün olduğunca site içerisindeki başlıklarda birbirleriyle kaynaşmasıdır. Gelecekte native bir mobil uygulama geliştirmeye başlarsak klasik forumdan daha sosyal medya vari bir yapı olacağı için anlık mesaj sistemi ancak o zaman gündeme gelebilir. Mobil geliştirme ile daha önce uğraşmadığım için yakın geçmişte bazı denemeler yaptım. Üye girişi, forumları listeleme kısımlarını yapmıştım. Forum gibi kapsamlı bir sistemi komple native hale getirmek şu an yeni girdiğim mobil geliştirme alanı için bilgilerim tam yeterli değil. Öğrenerek devam ediyorum. O dönemden kalan test uygulamaya erişmek isterseniz: https://www.mmotutkunlari.com/mmotutkunlari2.apk

Zaman değişiyor ve son kullanıcı alışkanlıkları da değişiyor. Ya bu değişime ayak uyduracağız ya da olduğumuz yerde sayıp duracağız.

2- Sitenin tasarımı, logosu aslında sitenin karakterini yansıtan ana unsurdur ve kullanıcılarımıza açık veya koyu olmak üzere aynı tasarım üzerinden sadece farklı renk geçişlerine izin veriyoruz. Eğer çok fazla farklı tema ve değişiklik seçeneği verirsek örneğin video kaydı alan, ekran resmi paylaşan sitenin herhangi bir yerinden bir görsel paylaşması durumunda bu siteyi kullanan kişiler tarafından MMO Tutkunları olduğu açık bir şekilde gözükmesine engel olacak. Mevcut temanın açık renk paletinde gelecekte bazı değişiklikler yapacağız. Çünkü krem rengi ve açık gri tonları her yerde hakim bazı bölgeleri açık mavi, gök mavisi eklemeyi düşünüyorum. Koyu modu şu aşamada revizyona ihtiyacı yok gibi. Renk paletleri güzel oturdu.

3- Bu özelliği biliyorum ancak kullanılabilir açısından gerekli görülmediği için kullanmıyoruz.

Bu yorumum şu yanılgıya sebep olmasın tamamı reddedilmiş gibi olsa bile sitemizin geleceği için planlayacağımız geliştirme süreçlerinde geçmişe dönük önerileri tekrardan gündeme alabilir ve o zamanın koşullarına bağlı olarak değiştirebiliriz.

Geri