[C++] Remove FPS Limit Using DirectX StepTimer

• Konuyu açan Konuyu açan hasanmacit
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 19
  • Gösterim Gösterim 351

hasanmacit

Geliştirici
Geliştirici
Yardımsever Üye
Emekli Üye
Usta Üye
Editör
Ticaret Puanı
7
pythonapplication kısmını kendim düzenledim. kamera, toggle effect ve fps kısmındaki düzenlemelerim farklı. sadece timer çağrılarını steptimera geçirirken n2playden yardım aldım. kalan kısımlar kendi eserim. bug bulmanız halinde yorumlara yazın. test aşamasında. ben çoğu şeye baktım ama benim bakmadığım şeyler de olabilir.
Burayı görüntülemek için üye girişi yapmalı veya kayıt olmalısınız.

Son düzenleme:
frame graph atsana bi, düz çizgi şeklinde stabil mi oluyor. vsync kapalı olmalı tabii..

integer kullanırken zıplama oluyordu düzenli, float geçirdim sonrasında

frame graph atsana bi, düz çizgi şeklinde stabil mi oluyor. vsync kapalı olmalı tabii..

nasıl açılıyor

Eline sağlık yakışıklı, Ama böyle bi sistem vardı sanki,
Yada arasında ki fark nedir ? :)

1765728546503.webp

Eline sağlık Hasan. Kendi filesime ekledim, FPS limiti ekran tazeleme hızıma çıktı.
Birkaç bug var, mesela domuz'a binince domuz 10 kere üst üste ses çıkarıyor gibi. Zamanla fixlenir.
1765729057795.webp

@Toranaga ekledikten sonra farkettiğimiz bir hatayı fixledim. flyinginstance.cpp ve flyinginstance.h dosyasını kontrol edip tekrar build alın.

144 mü yoksa limitsiz mi
144ü artırabilirsin diğer taraflar da ona göre uyarlanır. yani ben 1000 de yazsam oraya 2000 de yazsam senin pc kaç destekliyosa o kadar fps alabileceksin o yüzden pek önemi yok oranın. he belki 1000 fpste şaşırır ona da bir şey diyemem o yüzden ben 144 yaptım.

144ü artırabilirsin diğer taraflar da ona göre uyarlanır. yani ben 1000 de yazsam oraya 2000 de yazsam senin pc kaç destekliyosa o kadar fps alabileceksin o yüzden pek önemi yok oranın. he belki 1000 fpste şaşırır ona da bir şey diyemem o yüzden ben 144 yaptım.
200 hz ile yapsam diğer yerleei uyarlamam mı gerekir

200 hz ile yapsam diğer yerleei uyarlamam mı gerekir
hayır senin bir yer uyarlamana gerek yok. o değeri değiştirmen yeterli ben uyarlanacak yerleri uyarladım ama hâla bazı eksikler olabilir o yüzden bir gariplik farkedersen mutlaka yorumda belirt.

Geri