[C++/Python] Character Seal System Karakter Aktarma

Psych0SociaL

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar.

Uzun süredir üzerinde çalıştığım sistemlerden birini daha tamamlamış bulunuyorum. Bu sistem, Knight Online’daki Cypher Ring mantığından esinlenerek Metin2’ye uyarlanmış Kahraman Mührü / Karakter Mührü Sistemidir.

Sistemin temel amacı, bir karakteri mevcut hesabından mühürleyip ticaret, pazar veya offline shop üzerinden başka bir oyuncuya aktarılabilir hale getirmektir. Karakter mühürlendikten sonra dolu mühür itemi oluşur ve bu item başka bir hesaba geçtiğinde, uygun şartlar sağlanıyorsa karakter yeni hesaba aktarılır.

Sistem Tanıtım Video

İNDİR :

VirusTotal :

Linkler güncellendi eksik icon ve hboard.png eklendi.

İyi kullanımlar

RESİM Kanıt

1782762231685.webp

1782762236624.webp

1782762241899.webp

Kod:
Genişlet Daralt Kopyala
root/uicharacterseal.py

CharacterSealWindow classı içine ekleyin:

def BindInterface(self, interface):
    self.interface = interface

def ClearCandidateList(self):
    self.ClearCandidates()

Ayrıca __init__ içinde uygun bir yere ekleyin:

self.interface = None

Not:
Bu kodlar CharacterSealWindow classı içinde olmalı. TAB düzenine dikkat edin.

Dosya yolu:

gamesrc/character_seal_manager.h

CCharacterSealManager classı içine ekleyin:

void    UseSealItem(LPCHARACTER ch, LPITEM item);

Dosya yolu:

gamesrc/character_seal_manager.cpp

Uygun bir yere ekleyin:

void CCharacterSealManager::UseSealItem(LPCHARACTER ch, LPITEM item)
{
if (!ch || !item)
return;

if (item->GetVnum() == CHARACTER_SEAL_EMPTY_ITEM_VNUM)
{
    OpenSealWindow(ch, item);
    return;
}

if (item->GetVnum() == CHARACTER_SEAL_FULL_ITEM_VNUM)
{
    OpenUnsealWindow(ch, item);
    return;
}
}

Not:
Bu fonksiyon boş mühür ve dolu mühür kullanımını tek yerden yönetir.

Dosya yolu:

gamesrc/char_item.cpp

ARAT:
------------------------------------------------------------
bool CHARACTER::UseItem(TItemPos Cell, TItemPos DestCell)

sonra oradan

if (false == FN_check_item_sex(this, item))

bul foksiyon bitişi } sonra ekle

ALTINA EKLE:
#ifdef ENABLE_CHARACTER_SEAL_SYSTEM
    if (item->GetVnum() == CHARACTER_SEAL_EMPTY_ITEM_VNUM)
    {
        CCharacterSealManager::instance().OpenSealWindow(this, item);
        return true;
    }
    else if (item->GetVnum() == CHARACTER_SEAL_FULL_ITEM_VNUM)
    {
        CCharacterSealManager::instance().OpenUnsealWindow(this, item);
        return true;
    }
#endif

Not:
Bu ekleme yapılmazsa mühür itemine sağ tıklayınca pencere açılmayabilir.

Dosya yolu:

gamesrc/main.cpp

Include kısmına ekleyin:

Daha sonra managerların oluşturulduğu bölüme ekleyin:

arat

CDragonLairManager    dl_manager;

ekle

#ifdef ENABLE_CHARACTER_SEAL_SYSTEM
    CCharacterSealManager character_seal_manager;
#endif

Son düzenleme:
paylaşım için teşekkürler bir kaç eksikler var tespit ettiklerimi yazayım
-ClearCandidateList
-hboard.png
-UseSealItem
- main.cpp de CCharacterSealManager CharacterSealManager; eksik
- uicharacterseal.py de bindinterface fonksiyonu

Son düzenleme:
Do you mean that the system transfers the character, along with all their equipment and belongings, to another account?

Agam sen herşeye ai diyosun madem herşey ai ile bu kadar kolay yapılıyor aynı performansı senden de bekliyoruz insanlar paylaşım yapıyor teşekkür edeceğinize yok ai yok bozuk size gösterip elletmemek müstahaktır
Ai olmadan birseyler yapabilme kapasitesi olan kisiler bence biliyoruz kimler recepk pasha37 tunga mehmetcanyk gibi gibi kisiler daha sayabilirim bu kisiler ai siz kapasitede olan kisiler ai cikti yayginlasti kolaylasti buda herkesi birseyler yazdirabilme sistem olusturabilme kivamina getirdi bu dedigimi akli basinda olan biri dogrular zaten

Ai olmadan birseyler yapabilme kapasitesi olan kisiler bence biliyoruz kimler recepk pasha37 tunga mehmetcanyk gibi gibi kisiler daha sayabilirim bu kisiler ai siz kapasitede olan kisiler ai cikti yayginlasti kolaylasti buda herkesi birseyler yazdirabilme sistem olusturabilme kivamina getirdi bu dedigimi akli basinda olan biri dogrular zaten
Sende bi sorun var haberin olsun sana anlatmak istenilenle anladığın şeyler çok farklı

Seninde anladigin cok sey farkli garezin var senin olay baska zaten.

Ben karsilik verdim yorumuna onun özgürce
İnancın olsun zerre kadar garezim yok sana ki neden garezim olsun sana ?
Seni kötülemek değil amacım. Sadece at gözlüklerini çıkar diye bilgilendirmek istedim seni
Yoksa inan hiç umrumda değilsin kankam. Yardım etmek için yazdım sana anla bunu

İnancın olsun zerre kadar garezim yok sana ki neden garezim olsun sana ?
Seni kötülemek değil amacım. Sadece at gözlüklerini çıkar diye bilgilendirmek istedim seni
Yoksa inan hiç umrumda değilsin kankam. Yardım etmek için yazdım sana anla bunu
Yardimin icin tesekkur ederim sagolasin

Yorumları okudum. Öncelikle şunu belirtmek isterim: Geliştirmekte olduğum files MartySama 5.8 tabanlıdır. Eksik fonksiyonları veya ihtiyaç duyduğunuz yapıları buradan tamamlayabilirsiniz.

Bu sistemin kodlamasının yaklaşık %70’i bana aittir. Sadece bazı bölümlerde süreci hızlandırmak için yapay zekadan destek aldım. Zaten sistemin anlatım kısmını da tek tek uğraşmamak adına yapay zekaya hazırlattım. Fakat şunu da unutmamak gerekir: Hiçbir sistem bilgisi olmayan bir kişi sadece yapay zeka kullanarak bu tarz bir sistemi ortaya çıkaramaz. Bunu daha önce arkadaşlara da açıkça söyledim.

Ben bilgisayar başında çok fazla vakit geçiren biri değilim. Günlük genelde 1-2 saat ayırabiliyorum ve işlerim yoğun olduğu için projelerimi hızlandırmak adına yapay zekadan destek alıyorum. Bu da günümüzde gayet normal bir durum. İnsanlar zamanı satın alır. Basit bir örnek vermek gerekirse; A noktasından B noktasına otobüsle 10 saatte de gidebilirsiniz, uçakla 1 saatte de. Ben de burada sadece zamanı daha verimli kullanıyorum.

Ayrıca kullandığım yapay zeka ücretli/pro sürümdür ve kod mantığı, düzeni, kontrol süreci konusunda ciddi şekilde işimi kolaylaştırıyor. Ancak sistemin temel mantığı, kurulumu, düzenlemesi ve entegrasyonu yine bilgi ve tecrübe gerektirir.

2013 yılından beri Metin2 ile uğraşıyorum. Source kaynak dosyaları çıktığı dönemden beri de kendimce sistemler geliştirerek kendimi bu alanda geliştirdiğimi düşünüyorum. Bu yüzden yapılan emeği sadece “AI yaptı” diye küçümsemek doğru değil.

Konu güncellenmiştir. Eksik görseller ve iconlar eklenmiştir.

Eee yani?

Bu işlerle çocukluk zamanımdan beri uğraştım ai olmadan bir şeyleri öğrenmek için harcanan süre ve geliştirme aşaması uzun sürüyordu. Zaten o dönemde benim gibi uğraşmak isteyen insanlara öğrendiğim tüm bilgileri derli toplu yazılı ve videolu rehberlerle anlatmaya çalıştım. Fakat günümüzde artık bunların pek işlevi kalmadı çünkü ai sayesinde zaten öğrenebiliyoruz. Aslında bu modeller zaten internetteki açık kaynaklardan eğitildi fakat sonuç bu. Stackoverflow gibi soru-cevap üzerine kurulu olan sitelerin aktifliği son birkaç senede azaldı. Çünkü ai ye sorarak hızlıca yanıt alınıyor. Önyargıları bi kenara bırakıp kullanın derim. İnternet zaten dönüşüme uğradı buna ayak uydurmak gerekiyor.

Fakat bu yorumuma ek olarak sitemize gelecekte yeni bir özellik ekleyeceğiz. Eğer içeriğin üretiminde ai kullanmışsa konu açanlar bunu işaretlemesi gerekecek.

Geri