Çözüldü Bu Simgeyi Pack Dosyaları İçinde Nerede Bulabilirim? (Refresh-Yenileme)

• Konuyu açan Konuyu açan testetes
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 18
  • Gösterim Gösterim 187
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

testetes

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Aşağıda ekte eklediğim görselin, Metin2 pack dosyaları içerisinde nerede olduğunu bulamıyorum. Bir UI çalışması yapıyorum ve bu simgenin nereden çekildiğini tespit etmem gerekiyor.
ETC klasörü dahil olmak üzere birçok yerde aradım ama bulamadım.
Bilen veya yardımcı olabilecek varsa desteklerinizi rica ederim.

Teşekkürler.
Capture1.webp

Dosya Eklentileri

• Capture1.webp
    Capture1.webp
    2,8 KB · Gösterim: 14
Son düzenleme:
Çözüm
Gözle taradım ama bulamamıştım. Sistem dosyalarında bağlantıyı yapay zeka sayesinde yakaladım. clearBtn butonunu şu şekilde oluşturmuşlar:

çözüm:
Genişlet Daralt Kopyala
clearBtn = CreateWindow(ui.Button(), self, (5, 5))
clearBtn.SetUpVisual("d:/ymir work/ui/game/windows/refresh_titlebar_up.sub")
clearBtn.SetOverVisual("d:/ymir work/ui/game/windows/refresh_titlebar_over.sub")
clearBtn.SetDownVisual("d:/ymir work/ui/game/windows/refresh_titlebar_down.sub")
clearBtn.SetEvent(ui.__mem_func__(self.__ClearBtn))
self.__children["clearBtn"] = clearBtn

En sonunda refresh_titlebar_up.sub dosyasını buldum. .sub dosyasının içeriğine baktım ve dosyanın
etc/ymir work/ui klasöründeki public2.dds dosyasını referans verdiğini gördüm.
public2.dds dosyası görünür...
Agentconvert proglamı ile Yada Greenwin Yardımcılıgı La Once Debugda Buttun İsmi Copy Yapın Sonrası İse Dedigim Proglamlarda Root Veya Locale Uisprint Kısımı Aratın Normalde Etc ui patnert kısmında olması gerekiyor nerden cektigini bulabilmeniz icin size kolaylık olabilir diye dusunuyorum hocam proglamların

inventorywindow.py içinde istediğiniz simgenin konumu bulabilirsiniz.

Agentconvert proglamı ile Yada Greenwin Yardımcılıgı La Once Debugda Buttun İsmi Copy Yapın Sonrası İse Dedigim Proglamlarda Root Veya Locale Uisprint Kısımı Aratın Normalde Etc ui patnert kısmında olması gerekiyor nerden cektigini bulabilmeniz icin size kolaylık olabilir diye dusunuyorum hocam proglamların
locale root içine bakmadım bakayım bir

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

Bu Dosya Genel Çalışmanıza İşe Yarıyacaktır Hocam Source Taraflı Olsun Pack Taraflı Sökme Takma Kod Arama Gibi Zorluga Girmeden Dosyayı Karsınıza Cıkarıyor

Kullanımı Söyle

Proglamı Kurduktan Sonra Sag Tık Yaparak Bulunan Dosyalara Bakın Karsınıza Cıkaracaktı Oncelık Olarak Debugda Hangı Button Olduguna Bakın Ya Devre Dısı Bırakın Yada Sil Genel Olarak İstediğinizi Çalışmayı Ortadan Kaldırmıs Olacaksınız

ui/pattern titlebar_inv_refresh_baseframe.tga
Evet, titlebar_inv_refresh_baseframe.tga dosyası ui/pattern klasöründeki K Envanterine ait. Ama o görselin arka planı siyah, benim aradığım ise kırmızı-turuncu arkaplanlı olan.
Yani bahsettiğin görsele benziyor ama tam olarak aynı değil. Zindan takip sistemimde kullanılan, o kırmızı-turuncu arka plana sahip olanı arıyorum. Aynı görsel tarzında ama farklı bir versiyonu olmalı. Bahsettiğimiz sey aynı görsel aynı işlevsellik için kullanılan görsel fakat senin dediğin titlebar_inv_refresh_baseframe.tga başka ordan çekmiyor test ettim denedim daha önceden.

Son düzenleme:

Bu Dosya Genel Çalışmanıza İşe Yarıyacaktır Hocam Source Taraflı Olsun Pack Taraflı Sökme Takma Kod Arama Gibi Zorluga Girmeden Dosyayı Karsınıza Cıkarıyor

Kullanımı Söyle

Proglamı Kurduktan Sonra Sag Tık Yaparak Bulunan Dosyalara Bakın Karsınıza Cıkaracaktı Oncelık Olarak Debugda Hangı Button Olduguna Bakın Ya Devre Dısı Bırakın Yada Sil Genel Olarak İstediğinizi Çalışmayı Ortadan Kaldırmıs Olacaksınız

Bu programı daha önce hiç kullanmadım, ama biraz daha açıklarsan deneme yapabilirim. Ancak şöyle bir durum var: bahsettiğin butonun 3 farklı hali bulunuyor — normal hali, fareyle üzerine gelinceki hali ve tıklanınca görünen hali. Ayrıca açık/gölge/kapalı varyasyonları da olabilir.
Görseller tga veya png değil; .dds içinde de olabilir, ya da hepsi parça parça farklı yerlerden çekiliyor olabilir: sağ/sol/üst/alt çerçevesi başka yerden, arka plandaki kırmızı/turuncu kısmı başka dosyadan, simge ise ayrı bir kaynaktan geliyor olabilir.
Günlerdir filesi tarıyorum ama ya gözümden kaçırıyorum ya da aradığım yerde değil. Yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleme:
titlebar_inv_refresh_baseframe.tga ui/pattern içinsdeki K Envanterine ait vw benimkinin arkası kırmızı turuncu senin dediğinin arka siyah aynı fakat farklı görseller. zindan takip sistemimde bulunanı arıyorum aynı görseldeki gibi..
filesinde mevcutsa k envanterinin uscript dosyasına bak kod bloğunda kaynağı yazar

bu programı daha önce hiç kullanmadım biraz açıklarsan bununla bir kaç deneme yapabilirim. fakat butonun 3 farklı butonsu var
normal buttonu fare ile üstüne gelinceki butonu tıklayınca ki butonu açık gölgeli kapalı şeklinde. tga png şeklinde degil .dds içindede olabilir yada hepsi parça parça da olabilir sag sol üst alt çercevesi baş yerden arkasındaki kırmızı turuncu kısmı başka yerden simgeyi başka yerden şeklindede çekiyor olabilir. hersey olabilir. günlerdir filesi tarıyorum bulamadım yada gözden kaçırıyorum.
musaitseniz eger andsk iletirmisin hem sorunu çözmüş olursunuz hem proglamın detayını daha ıyı sekılde göstermiş olurum

Zindan sistemi - Dragon Info sisteminde kullanılan, yukarıda bahsettiğim simgenin hangi görsellerden alındığını veya hangi dosyada olduğunu bulmam gerekiyor. Eski bir kopyalam var, bir etc pack dosyasını aşagıya bırakıyorum. İçine bakıp o simgeyi bulabilirseniz bana çok yardımcı olursunuz. İhtiyacınız olursa başka bir dosya gönderirim, sorun değil, yeter ki haber edin.

Son düzenleme:
musaitseniz eger andsk iletirmisin hem sorunu çözmüş olursunuz hem proglamın detayını daha ıyı sekılde göstermiş olurum
Özel bir proje üzerinde çalıştığım için, herhangi bir şekilde bilgisayarıma bağlantı kurulmasını uygun bulmuyorum. Fakat nazik ve kibar yardım teklifiniz için teşekkür ederim.

inventorywindow.py ya da o buton hangi pencerede ise kodlarını buraya yapıştırın
Kodları doğrudan paylaşmam mümkün değil, çünkü sistem Dracarys’a ait zindan takip sistemi (v2 veya v1 fark etmiyor). Ancak sistem dosyaları içinde detaylı kontrol ettim ve bu görsele dair herhangi bir içerik bulamadım. Ayrıca sistem içinde herhangi bir uzaktan bağlantı üzerinden görsel çekme gibi bir duruma da rastlamadım.
Yine de incelemek isteyenler için, ilgili inventorywindow.py dosyasını aşağıda paylaşıyorum:
Görselin tam adını veya nereden çekildiğini bilmeden bulmak biraz zor, çünkü sistemde birkaç farklı buton var ve hepsi tek bir görsel olarak değil tek parça butons degil, 100 parça halinde veya farklı katmanlar halinde de olabilir. Yani sadece bir buton dosyası aramak yeterli olmayabilir.

Bu yüzden tecrübeli arkadaşlardan özellikle yardım istiyorum; çünkü bu tür sistemlerle sık çalışanlar genelde o görsellerin tam olarak nerede olduğunu ezbere biliyor oluyor. Nokta atışı yerini bilen birisi varsa gerçekten çok yardımcı olmuş olursunuz. Kısacası görünen köy klavuz istiyor. Rehber lazım.

Son düzenleme:
Gözle taradım ama bulamamıştım. Sistem dosyalarında bağlantıyı yapay zeka sayesinde yakaladım. clearBtn butonunu şu şekilde oluşturmuşlar:

çözüm:
Genişlet Daralt Kopyala
clearBtn = CreateWindow(ui.Button(), self, (5, 5))
clearBtn.SetUpVisual("d:/ymir work/ui/game/windows/refresh_titlebar_up.sub")
clearBtn.SetOverVisual("d:/ymir work/ui/game/windows/refresh_titlebar_over.sub")
clearBtn.SetDownVisual("d:/ymir work/ui/game/windows/refresh_titlebar_down.sub")
clearBtn.SetEvent(ui.__mem_func__(self.__ClearBtn))
self.__children["clearBtn"] = clearBtn

En sonunda refresh_titlebar_up.sub dosyasını buldum. .sub dosyasının içeriğine baktım ve dosyanın
etc/ymir work/ui klasöründeki public2.dds dosyasını referans verdiğini gördüm.
public2.dds dosyası görünür durumdaydı fakat klasör içinde gözükmüyordu, içini açıp incelememiştim.

(Yapay Zeka tarafından tam tespiti yapılmıştır. Yapay zekanın konu çözümüne yönelik katkısı muhteşemdir.)

Çözüm sürecinde destek olan herkese teşekkür ederim!
Hem sizin destekleriniz hem de yapay zekanın yönlendirmesi sayesinde konuyu çözüme kavuşturdum.

Tekrar herkese teşekkür ederim!

Dosya Eklentileri

• Capture.webp
    Capture.webp
    9,3 KB · Gösterim: 18
Çözüm
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri