Balathor Zindanı (Balathor Crypt) Geliştirme (GÜNCEL)

xxabubaxx

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhabalar,

Balathor Mahzeni zinda sisteminin %90'ının tamamlamış bulunmaktayım.

Yapılanlar:

1. Metinlere özel efekt eklendi.
  2. balathor skill damage ve noraml damage ayarlaması yapıldı.
  3. Balathor uçum skili eklendi. İlgili efektler ve belirlenen alanda karakterlerin ölmesi.
  4. Balathor solda çıkan mini pencere kısımalrı eklendi.
  5. Mini pencerede balathorun canı, hwacha hpsi ve alevli ok sayısı gösterimi ve kalan ejderha metini sayısı eklendi.
  6. Metinlere belirtilen hassar vurma sistemi eklendi.
  7. Balathor alan skili ve buza dönüştürme sistemi eklendi.
  8. Balathor kamera animasyonları eklendi(. Balathor spawn, hwacha ateşleme ve balathor ölümü animasyonları)
  9. Antik buz kristal metnine canavar eklendi ve bu canavarlaar alevli ok atıyor. (Hwacha ateşlemesi için)
  10. Eğer balathor uçum skili vuracaksa bütün skilleri iptal edilerek tamamiyle uçum atması sağlandı. Örneğin eğer balathor kükreme skili vuracaksa ve uçum skili ile çakışma ihtimali var ise kükreme skili iptal edilerek sıraya alındı sistem tarafından.
  11. Balathor zindnaı tamamlandığında balathorun hazinesi npcsi spawlnanıyor ve aşama göre ödül veriyor(TR tipi)
  12. Zindna içersiinde oyuncuyu yönlendirmek için gerekli duyuru ve quest pencersi açılmalar eklendi.

Yaşadığım sorunlar ve nasıl çözdüklerim:

1. Karakter buza dönüşünce metinlerdeki efektler siliniyordu. char.cpp EncodeInsertPacket fonksiyonunda gerekli eklemler yaparak düzelttim.
  2. Balathor uçum skili vururken gerekli animasyon sıralaması ve kusursuz şekilde işlemesi için client sourcede instancebase.cppde gerekli fonksiyon eklemesi yapıldı.
  3. Balathor mapte yürüyordu gerekli char_state.cppde gerekli ekleme yapılarak zindan içersinide nomove flagı eklendi.

Yapmayı planladıklarım:

1. Balathor'da 2.spawn'da kaçma sistemi eklenecek. Bu sayede 1. balathor kesilse bile en azından tr tipi gibi ödül verilmesi sağlanacak.
  2. Balathor mini pencere ufak tefek düzenleme yapılcak. (balathorun ölünce gitmemesi gibi vb.)
  3. Damage ayarlamsı yapılcak. (Şimdilik test aşamasında olduğuj için fazla vuruyor gibi geliyor ilgili itemleri takıp test edeceğim)

Yapmakta karasız kaldıklarım:

1. Zindan içersiinde canavar spawnı oluyor tr tipinde fakt bunu ekleyip eklememekte kararsız kaldım. Sizce eklemelimiyim? Ekleyip boş yere oyuncuyu yormak istemiyorum.

ve aynı zamanda sizlerin değerli fikirlerini ve önerilerini almak isterim.

NOT: Alevli ok silinmeme sebebi test için GM'lere özel yaptım.
Kullandığım files (Owsap 6.2.6): Link

/

Son düzenleme:
Geri