Yardım Başlangıçta verilen eşyaları düzenlemek ve giyili şekilde vermek

• Konuyu açan Konuyu açan balox
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 6
  • Gösterim Gösterim 108
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

balox

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba, başlıktaki işlem için aşağıdaki konudaki düzenlemeleri yaptım.
Metin2 Başlangıçta İtemler Giyili Ve Efsunlu Gelsin

İlk olarak, kodları değiştirmeden konuda verildiği gibi test ettim ve hakikaten giyili olarak geldi. Sonra savaşçı için zırhı siyah çelik olarak değiştirdim (sunucumda siyah çelik 1 levelde giyilebiliyor.) ancak bu kez eşyayı giymedi. Bunun yanında, eşyaların yanına icon geldi ve eşyaların isimleri okunamaz hale geldi. Örnek görsel:

1750284388371.webp

1750284416353.webp

Sizce bunun sebebi nedir? Daha önce bu değişikliği yapan ve sorun yaşayan oldu mu?

Çözüm
Merhaba,
Yaşadığım problemi başarıyla çözüme kavuşturdum. Benzer sorunlarla karşılaşabilecek kişilere yardımcı olabilmek adına, bu süreçte projemde uyguladığım çözüm adımlarını paylaşmak istiyorum.

1. Başlangıçta Ekipman Slotuna Eşya Yerleştirme Sorunu
Keşiş Plaka Zırhı’nı başlangıçta karakterin ekipman slotuna doğrudan yerleştirebiliyordum. Ancak, 1. seviyede giyilebilen Siyah Çelik Zırh, ekipman slotuna yerleştirilemiyor ve doğrudan envantere geliyordu. Bu durumun nedenini incelediğimde, başlangıçta giyili olarak gelmesini istediğim eşyaların seviye limiti olmaması gerektiğini fark ettim.
Örneğin, Keşiş Plaka Zırhı’nın seviye limiti bulunmadığı için sorunsuz şekilde yerleşirken; Siyah Çelik Zırh’ın seviye limiti olduğu...
Merhaba, başlıktaki işlem için aşağıdaki konudaki düzenlemeleri yaptım.
Metin2 Başlangıçta İtemler Giyili Ve Efsunlu Gelsin

İlk olarak, kodları değiştirmeden konuda verildiği gibi test ettim ve hakikaten giyili olarak geldi. Sonra savaşçı için zırhı siyah çelik olarak değiştirdim (sunucumda siyah çelik 1 levelde giyilebiliyor.) ancak bu kez eşyayı giymedi. Bunun yanında, eşyaların yanına icon geldi ve eşyaların isimleri okunamaz hale geldi. Örnek görsel:

24117 eklentisini görüntüle

24118 eklentisini görüntüle

Sizce bunun sebebi nedir? Daha önce bu değişikliği yapan ve sorun yaşayan oldu mu?
socket sayıları v.s kendi filesine uyuyor mu iyice kontrol ettiniz mi ?
syserlara bakar mısın kanallarda ki .

Son düzenleme:
socket sayıları v.s kendi filesine uyuyor mu iyice kontrol ettiniz mi ?
syserlara bakar mısın kanallarda ki .
Sysserr dosyalarında konu ile ilgili bir şey yok, socketleri de düzenledim ancak buradan item'a giden socket verisinde eksik olsa bile default olarak 0 olduğu için bir problem olmayacaktı.

Son düzenleme:
Hakikatten giyili geldi demen güldürdü :) Çelikle alakalı durum olabilir diğer itemlerde sorun yoksa muhtemelen çelikle alakalı durum

Seviyesini değiştirdiğim eşyaları giymiyor gibi düşünebiliriz, yani oyunun kendisinde 1. seviyede giyilebilen eşyaları equipment olarak tanımlayınca giyiyor ancak normalde 30 level olan ama benim 1 seviye olarak değiştirdiğim eşyaları giymiyor. Server ve client kısımlarındaki item_proto'lar aslında doğru ancak bunu es geçsem bile input_db.cpp'den verdiğim eşyaların isminde problem oluyor ve icon geliyor.

Son düzenleme:
Merhaba,
Yaşadığım problemi başarıyla çözüme kavuşturdum. Benzer sorunlarla karşılaşabilecek kişilere yardımcı olabilmek adına, bu süreçte projemde uyguladığım çözüm adımlarını paylaşmak istiyorum.

1. Başlangıçta Ekipman Slotuna Eşya Yerleştirme Sorunu
Keşiş Plaka Zırhı’nı başlangıçta karakterin ekipman slotuna doğrudan yerleştirebiliyordum. Ancak, 1. seviyede giyilebilen Siyah Çelik Zırh, ekipman slotuna yerleştirilemiyor ve doğrudan envantere geliyordu. Bu durumun nedenini incelediğimde, başlangıçta giyili olarak gelmesini istediğim eşyaların seviye limiti olmaması gerektiğini fark ettim.
Örneğin, Keşiş Plaka Zırhı’nın seviye limiti bulunmadığı için sorunsuz şekilde yerleşirken; Siyah Çelik Zırh’ın seviye limiti olduğu için sistem onu ekipman olarak yerleştirmiyordu. Bu sorunu, başlangıçta giyili gelmesini istediğim eşyaların seviye limitini 0 yaparak çözdüm.

2. Eşyaların Üzerinde Kırmızı Balta İkonu Belirme Sorunu
Eşyaların üzerinde kırmızı renkli bir balta simgesi görünüyordu. Bu sorunu araştırırken, projedeki görselleri taradım ve söz konusu ikonun rarity sistemine ait olduğunu tespit ettim.
Rarity sistemi, eşyaların taban bonuslarını arttıran ve altı farklı nadirlik seviyesine sahip olan bir sistemdi. Örneğin, "rare" efsunları %10, "epic" ise %30 oranında güçlendiriyordu. Ancak bu sistemin bir yan etkisi vardı: bazı eşyalar kullanım sırasında hasar alabiliyor ve tamir gerektirebiliyordu.
Ben bu sistemi kullanmayı planlamadığımdan dolayı projeden kaldırdım. Muhtemelen input_db.cpp dosyasında başlangıç eşyalarına ait rarity verisi (özellikle dayanıklılık değeri) girilmediği için, sistem bu eşyaları "kırık" olarak algılamış ve kırık eşya ikonunu göstermişti. Rarity sistemini tamamen kaldırarak, hem bu ikonun görünmesini hem de eşya isminin çıkmaması gibi yan sorunları da ortadan kaldırmış oldum.

Umarım bu yazı, benzer sorunlarla karşılaşan geliştiriciler için faydalı olur. Aynı problemleri yaşayanlara yol göstermesi ve zaman kazandırması dileğiyle.

Çözüm
Geri