Yardım At skill vuruşlarını yükseltmek

• Konuyu açan Konuyu açan Whiterose
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 2
  • Gösterim Gösterim 83
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Whiterose

Kendim çalar, kendim oynarım.
Grafiker
MT Üye
Editör
Ticaret Puanı
0
Uzun bir aradan sonra geri dönüş konumun yardım konusu olması biraz utanç verici.:D
Gönül isterdi ki, şöyle güzel bir grafik konusu paylaşayım ama hem paylaştığım konuları çalıp x formunda paylaşmaları,
hem de özel hayatın git gel durumları beni bunaltıyor.
Bu arada x forumunda konularımı çalan kişilere, ağzının payını veren kardeşlerime teşekkür ederim.:loveya:

Gelelim sorunuma, ben oyun içerisinde belirli at skillerin hasar vurmasını istiyorum ve bu hasarlarını yükseltmek istiyorum bunu nasıl yapabilirim?
Skill_proto üzerinden baktım ama hangisi at skili bulamadım daha doğrusu doğru yerde mi aradım bundan da emin değilim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ekran Alıntısı.webp

Merhaba.
At skilleri M1 den daha yüksek bir seviyede hasar vuramaz. Çünkü at skillerinde M1 üstü olan seviyeler için srcde işleme alınacak/yükseltmeyi sağlayacak kodlar bulunmuyor. Bunun için pek çok ekleme ve düzenleme gerekir.

Eğer M1 olduğunda bile hasar vurmuyorsa aşağıdaki yöntemi deneyebilirsin:
char_skill.cpp:
C++:
Genişlet Daralt Kopyala
bool CHARACTER::CanUseSkill(DWORD dwSkillVnum) const
{
    [...]
    [...]
    {
        [...]
        {
            if( GetMountVnum() < 20209 && GetMountVnum() > 20212)
                if (GetMountVnum() != 20215 || GetMountVnum() != 20218 || GetMountVnum() != 20220)
                    return false;
        }
        [...]
    }
}

Eğer bu if kodu mevcutsa hiçbir şekilde hasar vurmaz. Bunu kaldırdığında at skilleri M1 seviyesinde hasar verecektir.
Ek olarak locale/tr içindeki skilldesc.txt dosyasını açıp HORSE olarak aratırsan at skillerini ve skill ID numaralarını görmüş olursun. Bu ID numaralarına göre src içinde kendince düzenlemeler yaparak M1 hasarlarını belirleyeceğin şartlara göre arttırabilirsin.

En basit mantıkla:
mevcutHasar * 2; şeklinde M1 hasarını katlayabilirsin.

Merhaba.
At skilleri M1 den daha yüksek bir seviyede hasar vuramaz. Çünkü at skillerinde M1 üstü olan seviyeler için srcde işleme alınacak/yükseltmeyi sağlayacak kodlar bulunmuyor. Bunun için pek çok ekleme ve düzenleme gerekir.

Eğer M1 olduğunda bile hasar vurmuyorsa aşağıdaki yöntemi deneyebilirsin:
char_skill.cpp:
C++:
Genişlet Daralt Kopyala
bool CHARACTER::CanUseSkill(DWORD dwSkillVnum) const
{
    [...]
    [...]
    {
        [...]
        {
            if( GetMountVnum() < 20209 && GetMountVnum() > 20212)
                if (GetMountVnum() != 20215 || GetMountVnum() != 20218 || GetMountVnum() != 20220)
                    return false;
        }
        [...]
    }
}

Eğer bu if kodu mevcutsa hiçbir şekilde hasar vurmaz. Bunu kaldırdığında at skilleri M1 seviyesinde hasar verecektir.
Ek olarak locale/tr içindeki skilldesc.txt dosyasını açıp HORSE olarak aratırsan at skillerini ve skill ID numaralarını görmüş olursun. Bu ID numaralarına göre src içinde kendince düzenlemeler yaparak M1 hasarlarını belirleyeceğin şartlara göre arttırabilirsin.

En basit mantıkla:
mevcutHasar * 2; şeklinde M1 hasarını katlayabilirsin.
Mantığı anladım yardımların için çok teşekkür ederim birazdan deneyeceğim. :loveya:

Geri