Yardım At becerilerine göre Bineğe'de Statü verilmesi

Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Commando

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba, servere binek sistemi eklemek istiyorum fakat şöyle bir sorunla karşı karşıyayım;

At 11 seviye başlayıp madalyonla 30 seviyeye kadar yükseltiliyor. Ve biliyorsunuz ki at seviye yükledikçe statü yüklüyor ve güçleniyor.

Fakat aynı sistem bineklerde olmadığı için bineklere efsun versem bile at kadar dayanıklı ve güçlü olmuyor..

İstediğim sistem; karakterin binicilik seviyesi kaçsa; yani at ne kadar statü veriyorsa bineğede öyle statü versin yani binek at gibi davransın ki yanına eklediğim efsunların bir manası kalsın istiyorum. Ayrıca yanında gezen binek ve kostüm olarak taktığı için, at gibi bindiğinde özellik verip indiğinde (yani binek yanında gezse dahi) özellikleri alması gerek.

Bu sorunu nasıl fixleyebilirim yardımcı olabilir misiniz?

Sorunun videosu;

Son düzenleme:
yanında gezen binek sistemini normal at kodlarıyla kullanın diye mi ne konu vardı onu kullnabilirsiniz. dracarysin binek sistemide o şekil çalışıyo onu da kullanabilirsiniz.

yanında gezen binek sistemini normal at kodlarıyla kullanın diye mi ne konu vardı onu kullnabilirsiniz. dracarysin binek sistemide o şekil çalışıyo onu da kullanabilirsiniz.
Rica etsem iletebilir misiniz? ben bir türlü çözümünü bulamadım :D Bindiğinde at gibi oluyor ama indiğinde remove_affect nedense statüleri - ye çekiyor.

Rica etsem iletebilir misiniz? ben bir türlü çözümünü bulamadım :D Bindiğinde at gibi oluyor ama indiğinde remove_affect nedense statüleri - ye çekiyor.

bahsettiğiniz konu bu

bahsettiğiniz konu bu
Çok teşekkür ederim, çözüldü. Konu kapanabilir, ilgilenen ve yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Öncelikle bahsi geçen konu yani binekleri at kodlarıyla kullan sistemini eklediniz mi ? eklediyseniz item protoyu da aynı şekilde düzenlemeniz gerekmekte . Bunuda yaptıysanız tekrardan bir dönüş sağlarsanız bir bilgi vereyim
İkazınınızdan hemen sonra kontrol edip tekrar konuya girdim, bütün herşeyi yaptım fakat build'de şuan hata alıyorum :D
Dikkatimden kaçan birşeyler var sanırım :/ Kafam iyice allak bullak oldu, sorun odaklı bakamıyorum :D

char.cpp: In member function 'void CHARACTER::SetProto(const CMob*)':
char.cpp:2282:23: error: 'IsMount' is not a member of 'CMobVnumHelper'
|| CMobVnumHelper:: IsMount(GetRaceNum())
^~~~~~~
gmake[1]: *** [Makefile:184: .obj/char.o] Error 1

IsMount kısmını göremiyor . Yani tanımlı değil eklenmemiş yada eksik bir şeyler var tekrardan kontrol edersen çözüme ulaşırsın buildde.

IsMount kısmını göremiyor . Yani tanımlı değil eklenmemiş yada eksik bir şeyler var tekrardan kontrol edersen çözüme ulaşırsın buildde.
Tekrar denedim, IsMount'u VnumHelper.h içerisine tanımlamaya çalıştım fakat başaramadım :/ Çok ileri bilgim olmadığı için oluyor sanırım ama eksiksiz eklediğimi düşünüyorum baya inceleyerek yaptım. Olmadı

Tekrar denedim, IsMount'u VnumHelper.h içerisine tanımlamaya çalıştım fakat başaramadım :/ Çok ileri bilgim olmadığı için oluyor sanırım ama eksiksiz eklediğimi düşünüyorum baya inceleyerek yaptım. Olmadı
vnumhelperda ilk seçenek ile eklediğinizde hata alıyorsanız aşağıda 2. seçenek ile eklemeyi deneyin

Geri