Soru Alt Yapı Hk.

• Konuyu açan Konuyu açan Wagners
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 9
  • Gösterim Gösterim 206
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

Wagners

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba arkadaşlar alt yapı olarak
Marty sama mi
Main mi
Owsap mi tavsiye ediyorsunuz.
Ek olarak merak ettiğim bir şey var muhakkak bilenler vardır çünkü kendilerine veya yakın çevrelerine sorduğumuz da ya bulunmaz hint kumaşı oluyor yada herkes elindekini satmaya çalışıyor o diye.
Merak ettiğim şey şu;
Mi..i2,he...es tarzı bilinen köklü sunucular hangi alt yapıyı kullanıyor cok merak ediyorum teşekkürler

Marty bende kullanıyordun fakat mainline daha avantajlı oldugu icin paket gunceleme konusunda referans alabiliyorsunuz tabiki bu benim kendi gorusum renkler ve zevkler tartısılmaz iyi forumlar dilerim

Son düzenleme:
Genellikle mt2 işleriyle uğraşanları sınıflamak gerekirse:

Yeni başlayan kardeşler ve cahil cühela takımı Razuning kullanıyor(istisna kardeşler üzerine alınmasın, değerli bir alt yapı sadece kullanıcı profili analizidir),
Saltanatçıların önemli bölümü mainline ya da 5 senelik marty alt yapı kullanıyor,
Az çok copy paste atan sistem söken tayfa marty 5.4 kullanıyor,
Kendi kendine yeten tayfa marty 5.8 kullanıyor.

Official tarzı olsun sw açınca ebemin şeyini tersten göreyim diyenler ise owsap kullanıyor.

hayırlı forumlar.

Sistem ekleme/çıkarma ya da test işleri için genelde Martysama altyapısını tercih ediyorum. Çünkü bu tarz işlemlerde esneklik önemli, Martysama da bu konuda fazlasıyla rahat.
Mesela mainline kullanan biriysen, basit bir colorinfo modülünü bile hazır bulamazsın. Bu tarz küçük ama gerekli şeyleri bile tek tek senin eklemen gerekir.

Özetle:
Ana işlemler, temel server yapı düzeni vs. gibi şeylerde mainline kullanıyorum. Ama sistem denemeleri, yeni eklentiler ya da client taraflı şeylerle uğraşacaksam Martysama benim için daha hızlı ve pratik.

Veritabanı tarafında ise neredeyse her zaman MariaDB kullanıyorum. Cidden çok stabil ve performanslı, alışınca bırakamıyorsun. 😅

Hangi altyapıyı kullanmalıyım sorusu çok geliyor insanın aklına.
Aslında Marty, Mainline, Novaline vs. ne kullandığın o kadar da önemli değil. Eninde sonunda çıkacak iş senin elinden çıkacak.
Seçtiğin altyapı sadece yolu kısaltır ya da uzatır, işin kalitesini değil.

Mesela neden birçok kişi Martysama kullanıyor?
Çünkü büyük bir kullanıcı kitlesi var, bol kaynak var. Forumlarda, Discord’da sorun aradığında illaki biri mutlaka o sorunu yaşamış yazmış oluyor.
Ama mesela OWSAP altyapısı da çok güçlü – fakat sistem eklemek biraz uğraştırıcı olduğu için herkes yanaşmıyor.
Kullanan az, doğru düzgün bilgi birikimi de olmayınca insanlar pek iyi anmıyor owsap yapısını.

Benim için dosya yapısı her zaman aynı olur; main ya da marty fark etmiyor.
Önceliğim her zaman düzen.

Çünkü düzenin olmadığı yerde, asla nizam olmaz.
İstersen ücretini ver en iyi altyapıyı kullan, düzen yoksa bir yerden sonra çökersin.

1749677949306.webp

1749678016886.webp
1749678040985.webp
1749678118115.webp

Dosya Eklentileri

• 1749678113313.webp
    1749678113313.webp
    4,9 KB · Gösterim: 19
Merhaba arkadaşlar alt yapı olarak
Marty sama mi
Main mi
Owsap mi tavsiye ediyorsunuz.
Ek olarak merak ettiğim bir şey var muhakkak bilenler vardır çünkü kendilerine veya yakın çevrelerine sorduğumuz da ya bulunmaz hint kumaşı oluyor yada herkes elindekini satmaya çalışıyor o diye.
Merak ettiğim şey şu;
Mi..i2,he...es tarzı bilinen köklü sunucular hangi alt yapıyı kullanıyor cok merak ediyorum teşekkürler
"Alt Yapı" denilen işin; içinde herhangi bir ekstra olmayan, geliştirilmeye hazır, modern, gereken tüm fixleri içeren ve en önemlisi sizi patlatmayacağına emin olduğunuz bir proje olması gerekiyor, bunun haricinde (Örn; OWSAP) yapılan işleri alt yapı olarak nitelendirmemek gerekir diye düşünüyorum çünkü içerisinde çok fazla sistem mevcut.

Alt yapı konusunda MartySaMa şuanda tekel olmasa bile piyasada en çok tercih edilen isim ve insanlar yüksek maliyetle bir işe kalkışacağı zaman bu alt yapının onları patlatmayacağını düşünüyorlar bu yüzden tercih ediliyor fakat sorunuzun sonunda sorduğunuzun cevabı farklı, çok büyük projelerde kimseye tamamen güvenilmez, genellikle proje sıfırdan mainline/mainline_released/novaline üzerinden geliştirilir ve farklı developerlar geliştirme aşamasında yer alır, yıllar içinde bu yapı farklı yerlere evrilir tekrar tekrar kullanılır, canlıda karşılaşılan sorunları çözülür ve kusursuz hale gelir.

Şunu da unutmamak gerekir ki canlıya çıkmayan herhangi bir alt yapı için tamamen kusursuz demek imkansızdır, 500 kişiyle sorunsuz oynatılan oyunun 2K online görünce sapıttığı geçmişte çok görüldü, bir sürü insan çok büyük paralar kaybetti, bu yüzden referans ve güvenilirlik bu işte en önemli husus o sebeple de Marty şuan için en iyi seçenek... En azından ben bir alt yapı yapana kadar. 😄 (şakaaa)

Günaydın. Neyi alt yapı olarak seçersen seç kod aynı kod. Hatalarla karşılasır çözersin buglarla karşılaşır çözersin bu böyle devam eder. Şahsen marty kullanıyorum kullanma sebebim temel olarak yapılması gerekenleri tam kendince yapmış hem kullanım kolaylığı var. Ama en sağlam alt yapıda olsa işin hepsi sende bitiyor. Eklediğin söktüğün hiçbir sistem güvenli değil. %100 sorunsuz değil. Aldığın yerde hiçbir bug olmayabilir söktün getirdin buglu ama orda sorunsuzdu diyebilirsin başka bir sistem için yapılan kod düzenlemesi onun çözümü olabilir. Yazılım camiası böyle proje büyük yazdığın bir kod bir yerin çözümüyse diğer yerin sorunu olabilir testlerini iyi yapman gerek

Genellikle mt2 işleriyle uğraşanları sınıflamak gerekirse:

Yeni başlayan kardeşler ve cahil cühela takımı Razuning kullanıyor(istisna kardeşler üzerine alınmasın, değerli bir alt yapı sadece kullanıcı profili analizidir),
Saltanatçıların önemli bölümü mainline ya da 5 senelik marty alt yapı kullanıyor,
Az çok copy paste atan sistem söken tayfa marty 5.4 kullanıyor,
Kendi kendine yeten tayfa marty 5.8 kullanıyor.

Official tarzı olsun sw açınca ebemin şeyini tersten göreyim diyenler ise owsap kullanıyor.

hayırlı forumlar.
Şu mejasa bittim. 🤣🤣

Merhaba, zaten herkes yeterince yorum yapmış ve çoğuda güzel bilgilendirici yorumlar. Şahsen kendi adıma konuşmak gerekirse, ilk razu ile başladım hem kullanımı kolay hem dosya yapısı, paylaşılan çoğu sistem, söktüğüm çoğu sistemde uyumluydu. Sonra merakımdan martye geçtim nerdeyse her sürümünü denemişimdir. Martyde öyle alıştıktan sonra kolaylaşıyor. Sonra sıkıldım Kaptan yosunun paylaşımını görünce ona geçtim windowsda geliştiriyodum bsdde kullanıyodum. Sonra adalete bakındım. Her biriside kendi yapısına göre çok iyi filesler ya da altyapılar her neyse, sonra şunu demeye başladım ben olsam şurayı şöyle yapardım bunu kaldırmazdım buraya şunu eklerdim gibi gibi birçok kez bunu söyledim. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Bende bu sebeple kendi altyapıma başladım. Direk krazy.tgzden başladım. Önüme novaline ve mainline diye 2 seçenek çıktı bu seferde, acaba hangisi daha temiz hangisi daha iyi derken düşünürken client srcnin nerdeyse aynı, server ve pack kısmınında fixlendiğini gördüm. Gerek veritabanı sızıntıları gerek kodların ve fonksiyonların topluluğu düzeni dolayısıyla novaline tercih ettim. Yani demem oki kendi yoğurt kabımı buldum. Sizlerde öyle hepsi birbirinden güzel filesler altyapılar hepsinin emeği fazla. Hangisini tercih edeceğiniz size bağlı. O fileste ne kadar sorun olursa olsun ne kadar açık bug olursa olsun yine düzeltir adam edersiniz. Yeterki size uygun kullanımı anlaması geliştirmesi size göre kolay olsun. Mesela marty çok sağlamdır örnek veriyorum sizin yapınıza da gider ama siz kullanamıyosunuzdur zor geliyodur. Onun yerine başka bir tane tercih edersiniz size hitap eden hangisiyse sonrasında zaten onu marty gibi sağlam edersiniz. Bu konuyla ilgili konuşulacak çok şey var ama fazla uzatmiyim. Kolaylıklar dilerim.

Geri