Akıllı Telefonlar Için Mini Güç Bataryası Projesi

1UMUTCAN

Üye
Üye
Mesaj
186
Beğeni
41
Puan
436
Ticaret Puanı
0
640x360xmini-guc-bataryasi-640_640x360.png.pagespeed.ic.lk6YRCM60-.jpg



Çağımızın en büyük problemlerinden biri olarak değerlendirilen şarj sorununa ilginç bir çözüm fikri yeşeriyor. Tsung Chih-Hsien'in Mini Güç Bataryası ismiyle gelişen yeni proje, dünyada büyük ses getirerek belki de akıllı telefonların vazgeçilmez vitaminleri haline gelecek yeni mini güç bataryalarının konseptini tanıttı.

Günün ortasında telefonunuzun şarjının bittiğini düşünün. Etrafta şarj aleti aramak yerine çikolata parçası boyutunda, şarj edilebilir bir bataryayı telefonunuza takarak işlerinizi görmek nasıl olurdu? Akıllı telefonlar günümüzün bir parçası haline gelmişken şüphesiz herkesin yaşadığı şarj sorununa küçük ve etkili bir çözüm olabilecek Mini Güç Bataryası projesi dünya çapında yoğun ilgiyle karşılaştı ve desteklenmeye devam ediyor.

Yukarıdan da görebileceğiniz gibi küçük güç bataryası aynen düşündüğünüz gibi çalışıyor. Kaç saatlik ihtiyacınız olduğuna göre boyutu da büyüyen ufak batarya parçalarını telefonunuzun şarj yerine takarak gereken gücü karşılayabiliyorsunuz. Eğer sadece telefon görüşmeleri veya e-posta kontrolü gibi basit işleriniz varsa 2 saatlik bir güç size yetecekken, daha geniş ihtiyaçlar için 6 veya 10 saatlik güç bataryalarını da kullanabiliyorsunuz. Her şey tamamen ihtiyacınıza göre ama aynı amaca hizmet ediyor; acil durumlarda hızlıca ihtiyacınızı karşılayıp aynı zamanda şarj cihazı gerektirmeden.

Ufak bataryalar ayrıca geri dönüşüm özelliğine sahip olarak doğayı da kirletmiyorlar. Gücü tükenmiş bir bataryayı satın aldığınız yere geri götürerek hem geri dönüşüme aktkıda bulunuyor, hem de o bataryanın tekrar doldurulup başka kullanıcılara satılmasını sağlıyorsunuz. Bu fikir henüz yerleşmiş olmasa da iyi bir amaca hizmet ediyor. Ancak maalesef tüm bu ufak batarya parçaları fikri şimdilik sadece bir konsept.

Proje birkaç dalda tasarım ödülü kazanmış ancak henüz kimse gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda bir şey söyleyemiyor.
 
Güzel bir proje fakat en etkin çözüm kablosuz enerji olarak düşünüyorum. Sonuçta kablosuz enerji bulunursa bu tür şarj cihazlarınada ihtiyaç kalmaz. ;)
 
Geri
Üst