- Ticaret Puanı
- 7
indirdim kurdum. test etmemi istediğiniz bir şey olursa söyleyin lütfen bende o sırada filese alışmaya çalışayım. uzun bir süre buradayım sanırım
64 Bit başlığını gördüğüm gibi 32 neyine yetmedi yine demeye konuya intikal ederken;
yeniliklere açık olmak lazımHasan her seferinde farklı files giriyorsun harbi test adamsın ha
bir şeyleri bozmuşum ama 17 hane yeterli sanırım64 bit de damege sınırı mesela![]()
bir şeyleri bozmuşum ama 17 hane yeterli sanırım
@MT2Dev in yorumunu bekliyorum 32 bitte 9.223.372.036.854.775.807 buraya kadar yapılabiliyor 64 bitte daha da fazlasi olması gerek diye biliyorum.
And exactly where did I say you have to stay on 32-bit?işletim sistemlerinin kendileri bile 32 bit desteğini keserken hala 32 diye diretmenin bir mantığı yok, gerekli bir güncelleme.
I wasn’t quoting you, just speaking in general.And exactly where did I say you have to stay on 32-bit?
I explained the changes because they were mentioned a few messages above.
And I added that it's a normal update that doesn't bring huge benefits, but that a developer performs by standard convention.
Genel itibariyle mantıklı bir düşünce, konu yazılım olduğu zaman asla demode kalmamak lazım ayrıca sen bir fikir belirtiyorsan saygı duyarım ama konu Metin2 topluluğu olunca, insanların 2025 yılında hala gcc49, FreeBSD 9/10/11, MySQL 5.5/5.6 kullandığı bir gerçeklikteyiz, aktif oyuncu sayılarının en en en iyi senaryoda maksimum 5-10K görebileceği bir ortamda oyunun kaynağını kökünden en ince ayrıntısına kadar güncellemeyi gerektirecek bir upgrade yapmanın bence bir manası yok abi, insanların çoğu sadece veri tipi güncelleyip buildi almayı başarınca sıkıntı yok diye düşünüyor, sen daha iyi biliyorsun benden anlatmama gerek yok.işletim sistemlerinin kendileri bile 32 bit desteğini keserken hala 32 diye diretmenin bir mantığı yok, gerekli bir güncelleme.
taksim meydanda asılmamak için yapılan gaz alma açıklaması gibi geldi gözümeGenel itibariyle mantıklı bir düşünce, konu yazılım olduğu zaman asla demode kalmamak lazım ayrıca sen bir fikir belirtiyorsan saygı duyarım ama konu Metin2 topluluğu olunca, insanların 2025 yılında hala gcc49, FreeBSD 9/10/11, MySQL 5.5/5.6 kullandığı bir gerçeklikteyiz, aktif oyuncu sayılarının en en en iyi senaryoda maksimum 5-10K görebileceği bir ortamda oyunun kaynağını kökünden en ince ayrıntısına kadar güncellemeyi gerektirecek bir upgrade yapmanın bence bir manası yok abi, insanların çoğu sadece veri tipi güncelleyip buildi almayı başarınca sıkıntı yok diye düşünüyor, sen daha iyi biliyorsun benden anlatmama gerek yok.
Kendi projesi için bunu yapıp satmayı düşünmeyen ve işi de bilen birisi için sorun değil, açar testini yapar her şeyi günceller senin altyapı veya Adalet'in Diamas ya da N2 gibi bir iş yapar sorunsuz oynatırsın, ama bunu başkalarına satmaya kalktığında çok fazla sıkıntı çıkacak, Marty gibi çok fazla iş yapan adamların bunca yıl geçmemesinin ana sebebi de bu, bence maliyeti getirisinden çok ve gereksiz bir işlem, sadece kendi görüşüm şaka yollu bütün 64 Bit konularına takılıyorum, neden gereksiz bulduğumu açıklayayım dedim.![]()
Dün FreeBSD 13.5 32 bit kurmaya çalıştım artık destek vermiyoruz dedi kurulum yapmama izin vermedi saatlerce uğraştım ama kurulum yapamadım, bugün tekrardan denedim bu seferde hiç sıkıntı çıkartmadan kurulum yapmama izin verdi. Yanlış bilmiyorsam 15.0 dan sonra da 32 bit'i tamamen kaldıracaklarmış.işletim sistemlerinin kendileri bile 32 bit desteğini keserken hala 32 diye diretmenin bir mantığı yok, gerekli bir güncelleme.
Evet, FreeBSD 15 ile beraber i386 desteğini kesiyor, Windows'da 11 ile native desteği kesmişti, muhtemelen sonraki sürümde tamamen kesecektir. Linux kısmındada en güçlü alternatif olarak Ubuntu'da 18'den sonrasında desteği kesti yani kısaca amaç günü kurtarmak değilse yapılması gereken bir güncelleme haline geldi.Dün FreeBSD 13.5 32 bit kurmaya çalıştım artık destek vermiyoruz dedi kurulum yapmama izin vermedi saatlerce uğraştım ama kurulum yapamadım, bugün tekrardan denedim bu seferde hiç sıkıntı çıkartmadan kurulum yapmama izin verdi. Yanlış bilmiyorsam 15.0 dan sonra da 32 bit'i tamamen kaldıracaklarmış.
@MT2Dev gibi akıllar sw açmazken abidik gubidik adamlar sw açıyo ondanGeliştiriciler: Kaliteli sunucu için şunu yapmak gerek - bunu yapmak gerek - cart curt
O sırada sunucudaki oyuncular:
25660 eklentisini görüntüle
Evet, FreeBSD 15 ile beraber i386 desteğini kesiyor, Windows'da 11 ile native desteği kesmişti, muhtemelen sonraki sürümde tamamen kesecektir. Linux kısmındada en güçlü alternatif olarak Ubuntu'da 18'den sonrasında desteği kesti yani kısaca amaç günü kurtarmak değilse yapılması gereken bir güncelleme haline geldi.