Yardım 2000-3000 online arası bir oyun için hangi makinayı tercih etmeliyiz

• Konuyu açan Konuyu açan hardemekprojem
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 13
  • Gösterim Gösterim 209
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

hardemekprojem

Kurumsal Üye
Kurumsal Üye
Grafiker
Geliştirici
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba dostlar,

Gerçekten çok önemli ve kritik bir sorum var. Aramızda deneyimli oyun sahipleri olduğunu biliyorum. Eğer cevaplamak ister ve bilgi verirseniz çok mutlu olurum.

Sorum şu:

2000-3000 online beklentisi olan bir sunucu için hangi makineyi almak mantıklı olur?
Bu arada, online sayısına çok takılmayın—daha az da olabilir. Önemli olan, maksimum bu kadar oyuncuyu kaldırabilecek bir sistem için doğru makine önerisine ihtiyacım var.
2025-04-08 01_03_02-TURKLOKASYON Telekom ve Bilişim Teknolojileri Ltd Şti - Servers ve diğer ...webp

Sadece örnek olması için bunu buraya bırakıyorum. Sizin göstermiş olduklarınız biraz fazla pahalı değil mi ? Bunlar da dedicated sunucu.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.

contabo sevmeyebilirsiniz ama pek çok global büyük çaplı şirketlerin fiyatları bizim türkiyedeki sunuculardan hem daha kaliteli hem daha ucuz. bizimkiler ne yapıyor anlamıyorum :)

belki örnek olsun diye bu siteyi attınız ama sanki bu görseldeki siteden alma gibi bir planınız da olabilir o yüzden yazdım.

Ekran Resmi 2025-04-08 01.08.36.webp

Sadece örnek olması için bunu buraya bırakıyorum. Sizin göstermiş olduklarınız biraz fazla pahalı değil mi ? Bunlar da dedicated sunucu.

contabo sevmeyebilirsiniz ama pek çok global büyük çaplı şirketlerin fiyatları bizim türkiyedeki sunuculardan hem daha kaliteli hem daha ucuz. bizimkiler ne yapıyor anlamıyorum :)

22801 eklentisini görüntüle
Sunucu korumasından kaynaklandığını düşünüyorum. TürkLokasyon, benim gösterdiklerimle birlikte korumasını da sağlıyor.

belki örnek olsun diye bu siteyi attınız ama sanki bu görseldeki siteden alma gibi bir planınız da olabilir o yüzden yazdım.

22801 eklentisini görüntüle
lokasyon... TR oyuncuları flyping.com

lokasyon... TR oyuncuları flyping.com
mesajınızı tam anlamadım ama sanırım lokasyondan dolayı türkiye lokasyon olmasının önemli olduğuna vurgu yapmak istediniz. flyping.com nedir bilmiyorum. girdim sadece amerika lokasyon sunucular veriyor çok uzak ama avrupa şehirlerinde olan bir sunucu çok da ping yaratacağını zannetmiyorum. tam hatırlamıyorum ama mobil metin2 olan royale online bile hetzner olması lazım fransa lokasyondu. o kadar optimizasyon sorununa rağmen binlerce anlık oyuncu oynatıyor.

mesajınızı tam anlamadım ama sanırım lokasyondan dolayı türkiye lokasyon olmasının önemli olduğuna vurgu yapmak istediniz. flyping.com nedir bilmiyorum. girdim sadece amerika lokasyon sunucular veriyor çok uzak ama avrupa şehirlerinde olan bir sunucu çok da ping yaratacağını zannetmiyorum. tam hatırlamıyorum ama mobil metin2 olan royale online bile hetzner olması lazım fransa lokasyondu. o kadar optimizasyon sorununa rağmen binlerce anlık oyuncu oynatıyor.
flyping ufak bir espri, avrupa sunucularında istanbul ankara gibi yerde ikamet eden oyuncular için çok bir sorun olmuyor fakat güney anadolu güneydoğu ya da doğu bölgelerindeki oyuncular 110-120 anlık ping ile oynamak durumunda kalıyorlar, TR oyuncuya TR sunucu kafasında açtım hep oyunlarımı

flyping ufak bir espri, avrupa sunucularında istanbul ankara gibi yerde ikamet eden oyuncular için çok bir sorun olmuyor fakat güney anadolu güneydoğu ya da doğu bölgelerindeki oyuncular 110-120 anlık ping ile oynamak durumunda kalıyorlar, TR oyuncuya TR sunucu kafasında açtım hep oyunlarımı
o konuda bir tecrübem yok. ben şahsen bir ege nin ücra bir köşesinde şehirden uzakta sorun yaşamıyorum. internet alt yapısının bile olmadığı yerde kablosuz çanak anten ile sağlanan internette ping sorunu yaşamadan bir hayat sürüyorum. :)

yani bilmediğim konuda konuşmam pek doğru olmayabilir. sizin kadar oyun açmadım.

Son düzenleme:
Alacağınız sunucu farketmez iş fileste biter. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta sunucunun dedicated olması olacaktır.
Türklokasyon üzerine ben daha tanımadım açıkçası, kendisiyle çok uzun süredir devam eden bir birlikteliğimiz mevcut. Parayı sunucuya değil aldığınız hizmetin ve korumanın kalitesine veriyorsunuz. Türkiye 'de açılan en büyük pvp sunucular denilebilecek oyunlar da Türklokasyon firmasını tercih ediyorlar.

Dipnot: Bana ait olan MetinTwo projesinin sunucuları da Türklokasyon bünyesinde hizmet vermektedir.

Alacağınız sunucu farketmez iş fileste biter. Sadece dikkat edilmesi gereken nokta sunucunun dedicated olması olacaktır.
Türklokasyon üzerine ben daha tanımadım açıkçası, kendisiyle çok uzun süredir devam eden bir birlikteliğimiz mevcut. Parayı sunucuya değil aldığınız hizmetin ve korumanın kalitesine veriyorsunuz. Türkiye 'de açılan en büyük pvp sunucular denilebilecek oyunlar da Türklokasyon firmasını tercih ediyorlar.

Dipnot: Bana ait olan MetinTwo projesinin sunucuları da Türklokasyon bünyesinde hizmet vermektedir.
Projenizi takip ediyorum, yönetim tarzınız gerçekten çok iyi. Öyle bir projenin başarısız olma şansının olmadığına inanıyorum. Ayrıca sunucu açılışında oyuna girip, aylarca emek verdiğiniz projenin ne düzeyde olduğunu merak ettiğim için bizzat incelemek amacıyla oyuna gireceğim.

Bilmediğimden soruyorum diğer firmalarda bu korumalar sağlanmıyormu?

Türk Lokasyon ile iletişime geçerseniz daha detaylı bilgi alabilirsin.
Ayrıca Türk Lokasyon firması oyun açacak tüm sv sahiplerine tavsiyemdir.

Geri