- Ticaret Puanı
- 0
Merhaba, 2.köy bosslarından zen fasulyesi falan cikiyor mob dropda bulamadım, common drop, etc drop vs vs gezmediğim yer kalmadı bişey bulamıyorum. nasıl çözülür
Aynı konumda common_drop_item.txt var orada mevcut olduğu için düşüyordur.Merhaba, 2.köy bosslarından zen fasulyesi falan cikiyor mob dropda bulamadım, common drop, etc drop vs vs gezmediğim yer kalmadı bişey bulamıyorum. nasıl çözülür
tamam da orda bi mob vnuma falan limitlememiş nası bulcam da kaldırıcam yaniAynı konumda common_drop_item.txt var orada mevcut olduğu için düşüyordur.
Belki src de vardır constants.cpp olabilirMerhaba, 2.köy bosslarından zen fasulyesi falan cikiyor mob dropda bulamadım, common drop, etc drop vs vs gezmediğim yer kalmadı bişey bulamıyorum. nasıl çözülür
Daha önce hiç uğraşmadım. O sebeple bilmiyorum.tamam da orda bi mob vnuma falan limitlememiş nası bulcam da kaldırıcam yani
Bu olmaz çünkü mesela ölümcül plaka düşüyor slotlardan, 100 tane item var ben bunları kaldırmak istemiyorum ki spesifik bazılarını kaldırmak istiyorum illa bi mantığını bilen vardır commonun vs.Commona ekleme tarzı biraz farklı,
Direk item vnumu ile eklenmiyor. Commonu tamamen temizle bu sayede görmediğin droplarında düşme oranını kaldırmış olursun. Zaten mob droptan ekliyceksin.
Common_drop:Bu olmaz çünkü mesela ölümcül plaka düşüyor slotlardan, 100 tane item var ben bunları kaldırmak istemiyorum ki spesifik bazılarını kaldırmak istiyorum illa bi mantığını bilen vardır commonun vs.
item_protoº¸Á¶½ºÅ³Ã¥ 1 120 0.004 50301 100000
Gördüğünüz gibi yukarda bulunan common droptan alınmış 1 satır, 2. kısım ise item_protodan alınmış bir satır. Bunun mantığı şu;50301 ¼ÕÀÚº´¹ı¼ ITEM_USE USE_SPECIAL 1 NONE NONE NONE 1000 1000 0 0 0 LIMIT_NONE 0 LIMIT_NONE 0 APPLY_NONE 0 APPLY_NONE 0 APPLY_NONE 0 0 20 0 0 0 0 0 0 0
item_proto.txt70102 Zen Fasulye
common_drop_item.txt70102 ¼±µÎ ITEM_USE USE_SPECIAL 1 NONE ITEM_STACKABLE NONE 0 5000 0 0 0 LIMIT_NONE 0 LIMIT_NONE 0 APPLY_NONE 0 APPLY_NONE 0 APPLY_NONE 0 8000 0 0 0 0 0 0 0 0
1 120 0.0004 70102 1000000 1 120 0.0004 70102 1000000 1 120 0.0004 70102 1000000 1 120 0.0004 70102 1000000
std::vector<CItemDropInfo> g_vec_pkCommonDropItem[MOB_RANK_MAX_NUM];
bool ITEM_MANAGER::ReadCommonDropItemFile (const char* c_pszFileName)
{
FILE* fp = fopen (c_pszFileName, "r");
if (!fp)
{
sys_err ("Cannot open %s", c_pszFileName);
return false;
}
char buf[1024];
int lines = 0;
while (fgets (buf, 1024, fp))
{
++lines;
if (!*buf || *buf == '\n')
{
continue;
}
TDropItem d[MOB_RANK_MAX_NUM];
char szTemp[64];
memset (&d, 0, sizeof (d));
char* p = buf;
char* p2;
for (int i = 0; i <= MOB_RANK_S_KNIGHT; ++i)
{
for (int j = 0; j < 6; ++j)
{
p2 = strchr (p, '\t');
if (!p2)
{
break;
}
strlcpy (szTemp, p, MIN (sizeof (szTemp), (p2 - p) + 1));
p = p2 + 1;
switch (j)
{
case 0:
break;
case 1:
str_to_number (d[i].iLvStart, szTemp);
break;
case 2:
str_to_number (d[i].iLvEnd, szTemp);
break;
case 3:
d[i].fPercent = atof (szTemp);
break;
case 4:
strlcpy (d[i].szItemName, szTemp, sizeof (d[i].szItemName));
break;
case 5:
str_to_number (d[i].iCount, szTemp);
break;
}
}
DWORD dwPct = (DWORD) (d[i].fPercent * 10000.0f);
DWORD dwItemVnum = 0;
if (!ITEM_MANAGER::instance().GetVnumByOriginalName (d[i].szItemName, dwItemVnum))
{
// 이름으로 못찾으면 번호로 검색
str_to_number (dwItemVnum, d[i].szItemName);
if (!ITEM_MANAGER::instance().GetTable (dwItemVnum))
{
sys_err ("No such an item (name: %s)", d[i].szItemName);
fclose (fp);
return false;
}
}
if (d[i].iLvStart == 0)
{
continue;
}
g_vec_pkCommonDropItem[i].push_back (CItemDropInfo (d[i].iLvStart, d[i].iLvEnd, dwPct, dwItemVnum));
}
}
fclose (fp);
for (int i = 0; i < MOB_RANK_MAX_NUM; ++i)
{
std::vector<CItemDropInfo>& v = g_vec_pkCommonDropItem[i];
std::sort (v.begin(), v.end());
std::vector<CItemDropInfo>::iterator it = v.begin();
sys_log (1, "CommonItemDrop rank %d", i);
while (it != v.end())
{
const CItemDropInfo& c = * (it++);
sys_log (1, "CommonItemDrop %d %d %d %u", c.m_iLevelStart, c.m_iLevelEnd, c.m_iPercent, c.m_dwVnum);
}
}
return true;
}
mob target buna uyumlu olmasa umrumda olmazdı ama maalesef uyumlu benimki mob dropda falan yok ama ısrarla gösterioCommon_drop:
item_proto
Gördüğünüz gibi yukarda bulunan common droptan alınmış 1 satır, 2. kısım ise item_protodan alınmış bir satır. Bunun mantığı şu;
1. satır º¸Á¶½ºÅ³Ã¥ yani burası isimlendirmesi. Muhtemelen rastgele belirlenen bir isimdir
2.satır ise minimum düşme seviyesi.
3. satır maximum seviyede düşme seviyesi.
4. satır. 0,004 olan düşme oranını gösteriyor.
5. item vnumu
6.satır ise item miktarı.
2. Örnek;
item_names.txt
item_proto.txt
common_drop_item.txt
Tavsiyem, bu common_drop_itemi kullanma. Zaten mob target infolarda buna uyumlu değil. Yani burda olan itemler görünmez. Güzel güzel mantığı basit olan mob_drop_itemi kullanın.
evet her slotdan düşecek şekilde ayarlı 1 ile 120 seviye arasındaki tüm slotlardamob target buna uyumlu olmasa umrumda olmazdı ama maalesef uyumlu benimki mob dropda falan yok ama ısrarla gösterio
24727 eklentisini görüntüle
burdaki 70102in common dropla slotsal bi bağlantısı yok dimi, genel olarak her mobdan düşecek şekilde mi ayarlı bunlar