Yardım çok farklı bir build sorunu ücretli destek kabul edilir

• Konuyu açan Konuyu açan SitiGO
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 9
  • Gösterim Gösterim 208
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

SitiGO

↻ ◁ ❚❚ ▷ ⇆
Cezalı
Premium Üye
Ticaret Puanı
0
Selamlar C++ dilinde aslında fena değilim ancak metin2 kalbını tam olarak bilmiyorum gcc49 hatası ile başlıyan serüvenimiz çok farklı boyutlara gitti

kullandığım bsd 11.4 mysql 5.5

ilk derleme yaptığımda

g++49 -Wall -O2 -pipe -mcpu=i686 -g -I../include -c gost.c bundan kaynaklı derleme yapmıyor eror veriyor
warning: '-mcpu=' is deprecated; use '-mtune=' or '-march=' instead 1 tane warning var yani öyle ciddi bir hata yok

1761650205200.webp

1761650226315.webp

-mcpu=i686 tahmin ediyorum ki makefile bunu komutu kendisi koyuyor ne yazık ki bu eski sürüm fileslerde gcc benim dosyalarımı optimize et diye bırakılan birşey

grep -r "mcpu" /usr/src/server_cngz consola bunu yazıyorum aldığım cıktı bu
1761650533630.webp

nano /usr/src/server_cngz/libsql/Makefile
nano /usr/src/server_cngz/libgame/src/Makefile
nano /usr/src/server_cngz/libthecore/src/Makefile
nano /usr/src/server_cngz/libpoly/Makefile

sırası ile komutları çalıştırıyorum değişen birşey yok çünkü freebsd sürümünde daha nano editörü yok Tunga adlı arkadaş bir hayır yapıyorsun tam yap nano editörün olmaması başlı başına bir sorun her neyse
1761650649875.webp

ee şimdi freebsd 11 sürümü olduğu için pkg install nano diyemezsin çünkü pkg sürümü yok easy editor kurucaz mecbur

ee /usr/src/server_cngz/libsql/Makefile
/mcpu

CFLAGS = $(IFLAGS) -Wall -O2 -pipe -mcpu=i686 -D_THREAD_SAFE -fno-exceptions bu satırı
CFLAGS = $(IFLAGS) -Wall -O2 -pipe -march=i686 -mtune=i686 -D_THREAD_SAFE -fno-exceptions
bunla değiştirmem lazım

sonra tekrar bir build ve bir hata liblua kütüphanesi tam olarak derlenmemiş gene tunga sağolsun makedepend yüklü değil e gene pkg desteği yok repo kapalı alternatif yollar denemek lazım

cd /usr/ports/ports-mgmt/pkg
make deinstall
make reinstall clean
pkg sürümünü elle güncelledim
fetch
pkg add pkg-1.17.5.txz ama gel görki link patlak
1761651214880.webp

ee /etc/pkg/FreeBSD.conf
FreeBSD: {
url: "pkg+ ",
enabled: yes
}

ile belki olur ama files dışında her hatayı veriyor freebsd 11.4 mysql 5.5 gcc49 gcc++49 yüklü olması lazım belkide filesde hiç bir sorun yoktur birden fazla vhd ile hata veriyor

mesela tüm freebsd optimizasyonlarını yaptım ayarları
#ifdef _ENABLE_BIOLOG_SYSTEM_
#include "BiologSystemManager.hpp"
#ifdef _NEW_EVENT_HANDLER_
#include "EventFunctionHandler.hpp"
#endif
#endif kalkmış satır düzelt diye saçma sapan hata veriyor

onu düzeltiyorum saçma sapan hatalar geliyor benim şahsi fikrim hataların tüm sebebi freebsd 2 gündür uğraşıyorum hata üstüne hata ama biliyorum formatladım pc unuttum hangi freebsd sürümü idi onla direk derleniyor

1761651394839.webp

makefile:
Genişlet Daralt Kopyala
CC=gcc49
CXX=g++49

PLATFORM = $(shell file /bin/ls | cut -d' ' -f3 | cut -d'-' -f1)
BSD_VERSION = $(shell uname -v 2>&1 | cut -d' ' -f2 | cut -d'.' -f1)

default: libthecore libpoly libgame liblua libsql game db
    @echo "--------------------------------------"
    @echo "Build Done"

liblua: .
    $(MAKE) -C $@ clean
    $(MAKE) -C $@

libsql: .
    @touch $@/Depend
    $(MAKE) -C $@ dep
    $(MAKE) -C $@ clean
    $(MAKE) -C $@

libgame: .
    @touch $@/src/Depend
    $(MAKE) -C $@/src dep
    $(MAKE) -C $@/src clean
    $(MAKE) -C $@/src

libpoly: .
    @touch $@/Depend
    $(MAKE) -C $@ dep
    $(MAKE) -C $@ clean
    $(MAKE) -C $@

libthecore: .
    @touch $@/src/Depend
    $(MAKE) -C $@/src dep
    $(MAKE) -C $@/src clean
    $(MAKE) -C $@/src

game: .
    @touch $@/src/Depend
    $(MAKE) -C $@/src dep
    $(MAKE) -C $@/src clean
    $(MAKE) -C $@/src

db: .
    @touch $@/src/Depend
    $(MAKE) -C $@/src dep
    $(MAKE) -C $@/src clean
    $(MAKE) -C $@/src

all:
    @echo "Full Build Start"

# $(MAKE) -C liblua clean
    $(MAKE) -C liblua

@touch libsql/Depend
    $(MAKE) -C libsql dep
    # $(MAKE) -C libsql clean
    $(MAKE) -C libsql

@touch libgame/src/Depend
    $(MAKE) -C libgame/src dep
    # $(MAKE) -C libgame/src clean
    $(MAKE) -C libgame/src

@touch libpoly/Depend
    $(MAKE) -C libpoly dep
    # $(MAKE) -C libpoly clean
    $(MAKE) -C libpoly

@touch libthecore/src/Depend
    $(MAKE) -C libthecore/src dep
    # $(MAKE) -C libthecore/src clean
    $(MAKE) -C libthecore/src

@touch game/src/Depend
    $(MAKE) -C game/src dep
    # $(MAKE) -C game/src clean
    $(MAKE) -C game/src

@touch db/src/Depend
    $(MAKE) -C db/src dep
    # $(MAKE) -C db/src clean
    $(MAKE) -C db/src

@echo "Full Build End"

install:
    $(MAKE) -C game/src install
    $(MAKE) -C db/src install

clean:
    $(MAKE) -C liblua clean
    $(MAKE) -C libsql clean
    $(MAKE) -C libgame/src clean
    $(MAKE) -C libpoly clean
    $(MAKE) -C libthecore/src clean
    $(MAKE) -C game/src clean
    $(MAKE) -C db/src clean

clean2:
    $(MAKE) -C game/src clean
    $(MAKE) -C db/src clean

ilk derleme yaptığımda

g++49 -Wall -O2 -pipe -mcpu=i686 -g -I../include -c gost.c bundan kaynaklı derleme yapmıyor eror veriyor
verdiği hatayı yazarsanız daha net olur
warning: '-mcpu=' is deprecated; use '-mtune=' or '-march=' instead
-mcpu yerine "-mtune=i686" kullanarak derleyin
"Value 127 is returned by /bin/sh when the given command is not found within your PATH system variable and it is not a built-in shell command. In other words, the system doesn't understand your command, because it doesn't know where to find the binary you're trying to call."

çalıştırdığınız komut (muhtemelen derleyici çağrısı) sistemde bulunamadığından hata veriyor

grep -r "mcpu" /usr/src/server_cngz consola bunu yazıyorum aldığım cıktı bu
ilgili kısımları yukarıda attığım mtune komutu ile değiştirin

sırası ile komutları çalıştırıyorum değişen birşey yok çünkü freebsd sürümünde daha nano editörü yok
sistemde nano editörü olmak zorunda değil emacs, vim, gedit vs. herhangi birinide kullanabilirsiniz, hepsinin amacı aynı
değişen bir şey olmamasının sebebi muhtemelen cacheden derlemeye devam ettiğiniz için değiştirdikten clean komutu ile ya da mevcut cache'i silerek tekrar deneyin, devam ederse GÜNCEL hatayı tekrar gönderin bakalım

ee şimdi freebsd 11 sürümü olduğu için pkg install nano diyemezsin çünkü pkg sürümü yok easy editor kurucaz mecbur
"ee" gibi builtin editörlerden birini kullanabilirsiniz

gcc 4.9 c++ 14 destekliyor mu emin değilim, makefile dosyalarında "CXXFLAGS" değerine "-std=c++14" ekleyin desteklemiyorsa hata veren smart pointer kullanımlarını normal heap allocation'a çevirin

ek olarak 10 senelik gcc sürümleriyle ve eski desteklenmeyen freebsd sürümleriyle uğraşmak yerine daha güncel bir sürüm indirip kendiniz yapmak daha sağlıklı olur

inanın yazdıklarınızı yaptım ya gözden kaçırdığım bir durum var yada bilmiyorum size derlemeye çalıştığım dosyayı iletim sorun bende mi yoksa kullanılan vhd mi bilemedim ancak isminizi çok duydum bu sektörde birde tecrübeniz ile siz incelerseniz sevinirim
verdiği hatayı yazarsanız daha net olur

-mcpu yerine "-mtune=i686" kullanarak derleyin

"Value 127 is returned by /bin/sh when the given command is not found within your PATH system variable and it is not a built-in shell command. In other words, the system doesn't understand your command, because it doesn't know where to find the binary you're trying to call."

çalıştırdığınız komut (muhtemelen derleyici çağrısı) sistemde bulunamadığından hata veriyor

ilgili kısımları yukarıda attığım mtune komutu ile değiştirin

sistemde nano editörü olmak zorunda değil emacs, vim, gedit vs. herhangi birinide kullanabilirsiniz, hepsinin amacı aynı
değişen bir şey olmamasının sebebi muhtemelen cacheden derlemeye devam ettiğiniz için değiştirdikten clean komutu ile ya da mevcut cache'i silerek tekrar deneyin, devam ederse GÜNCEL hatayı tekrar gönderin bakalım

"ee" gibi builtin editörlerden birini kullanabilirsiniz

gcc 4.9 c++ 14 destekliyor mu emin değilim, makefile dosyalarında "CXXFLAGS" değerine "-std=c++14" ekleyin desteklemiyorsa hata veren smart pointer kullanımlarını normal heap allocation'a çevirin

ek olarak 10 senelik gcc sürümleriyle ve eski desteklenmeyen freebsd sürümleriyle uğraşmak yerine daha güncel bir sürüm indirip kendiniz yapmak daha sağlıklı olur

Belki pek olası değil ama bazen bu hatalar uygun olmayan derleme komutları sebebiyle de ortaya çıkabiliyor. Özellikle -j komutu düşük özellikli bilgisayarlarda bu tarz hatalara sebep olur. -j5 -j20 falan doğrudan işlemci ile orantılı komutlardır, eğer işlemci özellikleri düşükse/eskiyse bu komutlar patlar.
Sadece gmake ve gmake all kullanmayı deneyin. Ayrıca game/src/içindeki makefile eklerseniz daha iyi olur.

Belki pek olası değil ama bazen bu hatalar uygun olmayan derleme komutları sebebiyle de ortaya çıkabiliyor. Özellikle -j komutu düşük özellikli bilgisayarlarda bu tarz hatalara sebep olur. -j5 -j20 falan doğrudan işlemci ile orantılı komutlardır, eğer işlemci özellikleri düşükse/eskiyse bu komutlar patlar.
Sadece gmake ve gmake all kullanmayı deneyin. Ayrıca game/src/içindeki makefile eklerseniz daha iyi olur.
Tüm komutlari denedim ancak ben freebsd şüpheleniyorum gcc49 11 freebsd sürüm MySQL 5.5 olması gerekiyor size src iletsem inceler mısınız 4 günümü aldı çaresizlikten 3 farklı yapay zeka modülüne okutum sonuç sıfır

Tüm komutlari denedim ancak ben freebsd şüpheleniyorum gcc49 11 freebsd sürüm MySQL 5.5 olması gerekiyor size src iletsem inceler mısınız 4 günümü aldı çaresizlikten 3 farklı yapay zeka modülüne okutum sonuç sıfır
Eğer files gcc49 kullanıyorsa buna uyum sağlayacak en iyi bsd freebsd 9.2'dir.
Bir de linkteki bsd'yi deneyin.

id: root
pass: dev

Eğer files gcc49 kullanıyorsa buna uyum sağlayacak en iyi bsd freebsd 9.2'dir.
Bir de linkteki bsd'yi deneyin.

id: root
pass: dev

denemedim ama sorun aynı gamede bir sorun yok ona eminim yani game iletsem siz kontrol etseniz gcc sürümünü de yükseltim dosyaların c++ ve pythonda biraz bilgim var kendim sorunlu gösterdiği sistemide söktüm olmadı yenisini yazdım olmadı freebsd ile alakalı olabilir bu durum
-mcpu=i686 yerine -mcpu=i386 denesen acaba sorun orda mıdır :unsure: gözüme o takıldı nedense :D
inanın denedim

Geri