Duyuru Geliştiriciler İçin!

Bu rankı eklemekle geç kalmış olabiliriz. Yönetim arasında yapılan oylama sonucu böyle bir rank eklemeye karar verdik. Şimdi size bu rankın ne işe yaradığını nasıl alınabileceğini anlatmak istiyorum. :)

Geliştirici Rankı Nedir ve Hangi İlgi Alanları İçin Eklenmiştir?
İngilizce'de Developer anlamına gelen bir kelimedir. Geliştiriciler kısaca kendi çapında bilişim dünyasına sunduğu ürünler, projelere dayanılarak bu işlerle uğraşan kişilere verilen isimdir.

Geliştiriciliğin birçok farklı yönü vardır.
Web, Oyun, Program gibi.

Forumda kalabalık oluşmaması için tek rütbe altında "Geliştirici" adını verdik.

Geliştirici Rankına Sahip Kişiler Neler Yapabilir?
Öncelikle içiniz rahat olsun. Geliştirici rütbesi yönetim rütbesi altında yer almaz. Kullanıcılar grubunda yer alır. Bu vesile ile "Geliştirici" rütbesine sahip olanlara yönetim fazla baskı yapmaz, istediği gibi bir üye şeklinde forumda dolaşır. Lakin üyelerden farkı şudur. Kendi ürettiği projeleri forumda sunar ve sorun yaşayanlara yardımcı olurlar. Bir nevi daha ön planda olurlar. Benim görevim bu dercesine.

Geliştirici Rankını Nasıl Alabilirim?
Sonuçta bu rank bir yükselme veya bir düşme rütbesi değildir. O yüzden gereksiz yere talep edilmemesi gerekir. Geliştirici rankını sadece kendileri proje üretebilen, sorunlara net çözümler bulabilen kişiler alabilir. Kodlama alanlarıyla uğraşan herkes bu rütbeyi alabilir. Mesela php ile web uygulamaları yapıyorsa ve projelerini paylaşıp, forumda sorun yaşayanlara yardımcı oluyorsa bu rütbeyi almaya hak kazanabilir. C++ ile uğraşanlarda aynı şekilde bu rütbeyi alabilir.

Yönetim sürekli üyeleri takip etmektedir. Eğer bir kişi gerçekten kendi projelerini paylaşıyorsa zaten yönetim tarafından otomatik bu rütbe verilebilir eğer yeterince kendinizi kanıtladığınızı düşünüyorsanız talep edebilirsiniz.

Rankı elde etmek için gerekli kademe MT Üye olmaktır.
 
Son düzenleme:
Forumda yapılacak projeler hakkında 'Geliştirici Ekibi'nin kurulması mantıklı bir sistem olmuş bu arkadaşlarımız ile birlikte projeleri elimizden geldiğince hızlandıra biliriz :)
 
@Cooℓ moderatörüme katılıyorum. Ancak bu rütbe daha erken gelmeliydi diye düşünüyorum @Whistle adminim
 
Daha öncesinden bu konu hakkında düşüncelerimi paylaşmıştım saten. Hayırlı olması dileğiyle yeni Geliştiricileri bekliyoruz :)
 
Moderatör olmak isterim.
 
En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş:
Kurallara hakim olduğumu düşünüyormusunuz peki şuan mister whistle :) ben söyleyim
:D yılların tecrübesine dayanarak söyleyebilirim ki response ===> Hayır :D geleceği gördüm
 
Herkes yetkili olacak diye bişey yok. :)
Yetkili olmak yükselmek değil. Yükselmek sadece üyelerde belirtilen basamaklar. Yönetimin amacı kurallara göre forumu idare etmek. ;)
 
Alımlar aktifmi başvurular açıksa düşünüyorum.

 
Alımlar her zaman açık. :)
 
başvuru yapmak istiyorum hem öğrenip hem geliştirmek istiyorum foruma katkım olsun istiyorum
 
Geri
Üst