9 Yıldır Birlikte 131 Milyon KM Yol Kat Ettik!

Whistle

Ruhsuz Filozof
Kurucu
Kurumsal Üye
Geliştirici
Yardımsever Üye
Mesaj
11.494
Çözümler
546
Beğeni
12.049
Puan
5.864
Sitemiz her ne kadar son birkaç sene içerisinde popülerliğini arttırsa da köklü bir geçmişe sahiptir. Sitemiz 9. yaşına girmek üzere.
9 rakamı gözümüze az gözükebilir ancak zaman olarak ele aldığımızda çok fazla şeyi ifade etmektedir. Bu süre zarfında dünya kendi ekseni etrafında 3285 defa döndü. Ekvator uzunluğunu hesaba katarsak bu kadar tur ile toplamda 131 milyon km yol kat etmiş oluyoruz. İşte bu hesap bile ne kadar uzun bir süreç olduğunu ifade ediyor. 30 Ekim 2011 tarihinden bu yana hep birlikte 131 milyon kmlik yolu kat ettik. Ve daha bu yolları birlikte kat edeceğimize inancımız tam.

Bu konumuzda sizlere sitemizin kuruluş nedenini ve kuruluşundan bu yana hangi aşamaları geçtiği hakkında bahsedeceğim.​

Gönülde eskiden sitemizin arayüzünün nasıl olduğunu da sırayla göstermek vardı ancak. Geçmiş zamana ait yedekler eski bilgisayarda kaldığı için onlara ulaşmanın imkanı yoktu.

7. sınıfta internet ve bilgisayar ile tanıştıktan kısa süre içerisinde web sitelerin yapımına merak salmıştım. Bu merak doğrultusunda ufak tefek bilgiler edindim ve daha önce yaptığım testler bittikten sonra 30 Ekim 2011'in akşamına doğru forum-mmog ismi ile vbulletin 3.8.x sürümü ile yayın hayatımıza başladık.
Daha önceleri çeşitli forum yazılımlarını denemiştim ancak o dönem en çok sevilen yazılımlardan birisiydi.
Site yeni kurulduğu için haliyle arama motorları filan görmüyordu. 1-2 haftalık çalışmalar sonucunda genel bölümler oluşturuldu. Bir süre atıl halde durduktan sonra genel konularla ilgili içerikler girmeye başladım. Daha sonraları sitemize gelenler oldu. O dönem ilk gelenler arasında @Crony ve @WILDGUARD bulunmaktadır.
Hatta bir çok yerde WILDGUARD ve diğer bazı üyelerimiz için eski efsane yazdığımı görmüşsünüzdür. Çünkü benim gözümde çok eski zamanlarda bulunan herkes eski efsaneydi. Ne yazık ki bir süre sonra @Crony aramızdan ayrılmak zorunda kaldı ve @WILDGUARD ile birlikte siteyi daha çok geliştirmek üzere çabaladık. O dönemler halen forum siteleri daha aktif kullanılıyordu. Sosyal medya bile daha bu kadar yaygın değildi. Youtube bile ülkemizde yaygın değildi. Sitemiz daha 1 yılını yeni doldurmuşken isim değişikliğine gidip MMO Tutkunları adıyla yayın hayatına devam etti.

Zamanın atmosferi ile sitemiz aracılığıyla tanıştığımız kişiler oldu ve birlikte çok güzel anılara ev sahipliği yaptık. Tabii ki burada tüm isimleri saymanın imkanı yok ancak. Bu yolda bize eşlik eden herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Zaman geçtikte ekibe yeni kişiler katıldı ve ayrıldı. @WILDGUARD kadar köklü geçmişe sahip olan ve halen yönetim ekibimizde @Kyknos ve @LikapaTR bulunuyor. Sitemizi Youtube kanalımız sayesinde keşfedip sitemizi etkin olarak kullandıkları ve şartlarımızı da karşıladıkları için yönetim ekibimize @Trashy ve @Yenicerii 'de katıldı.

Yönetim ekibimiz üzerinde bu kadar konuştuk ancak yönetimi var eden üyelerimizdir, ziyaretçilerimizdir. Bu uzun yolda bizlere katılan tüm üyelerimize de teşekkürlerimizi sunarız.

Sitemizin yazılımsal olarak evrimi​

  • 30 Ekim 2011'den bu yana sitemiz yazılımsal olarak değişikliklere uğradı. Bu yazımızın başında vbulletin 3.8 ile yayın hayatına başladığını belirtmiştim.
  • Daha sonra vbulletin 4 sürümüne geçiş yaptık ve arayüz yenilendi.
  • 5 Mart 2014 tarihinde ise kullandığımız yazılımı komple değiştirmeyi düşünüyorduk. O dönem üyelerimizin fikrini almak için konu açmıştık. Merak edenler için duyuru: Duyuru : - MMO Tutkunları Forum Değişiyor!
  • 20 Mart 2014 tarihinde testlerin başarıyla tamamlanması sonucu sitemiz Xenforo'ya geçiş yaptı. Duyuru konusu: Duyuru : - Forumumuzun Çekirdek Sistemi Değişmiştir.

Yukarıda verdiğim tarihler sitemizin evrimi açısından kritik dönemlere aittir. Bu tarihler arasında sitemizde düzenlemeler ve güncelleştirmeler hep sürdü. Fakat onları da bu listeye dahil etsek işin içinden çıkamayız. :)
En son 30 Eylül 2020 tarihinde yazılım güncelleştirmemizi yaptık ve şuanki halini barındırıyor. Duyuru konusu: Yeni Güncelleme İle Gelen Özellikler

Sitemizin Kültürel Evrimi

Bu yazımızdan da anlaşılacağı üzere MMO Tutkunları yeni kurulan site değildir. Geçmişi köklü ve zaman içerisinde kurumsal hafızası gelişmiş; kendi düzenlemelerini ve yeniliklerini yapmış bir sitedir. Bu süreç boyunca sitemizin ana odağı hep değişmiştir. Bir zamanlar genel geyik üzerine kurulu iken daha sonra oyunlar ve teknoloji üzerine içerikler daha fazla girilmeye başlandı. 2016 yılında forum sitemizin youtube kanalına attığımız videolar neticesinde son zamanlarda metin2 geliştiriciliği üzerine yoğun içerikler girilmiştir. Gelecek bize neler gösterir bilemem ancak değişimin karşısında duramayız. :)

Yönetim Ekibinin Evrimi​

Başlarda site kurucusunun dediği uygulanırdı. Kararlar anında verilir ve uygulanırdı ancak yönetim ekibine yeni arkadaşlarımız katıldığı ve daha doğru kararlar alabilmek için ekip içerisinde bazı içtihatlar oluştu. Daha sonra ekibe yeni katılanların daha rahat uyum sağlayabilmesi için mevcut yönetimin tarzını ve içtihatlarını anlatan Yönetim Tüzüğü maddeleri yürürlüğe girmiştir.

Yönetim Tüzüğü 30 Kasım 2014 tarihinde o dönemin mevcut yönetim ekibi arasında her maddesi oylanarak geçirilmiştir. Bu sayede zamanla işselleştirdiğimiz geleneklerimizi ve içtihatlerimizi yazılı olarak kayıt etme imkanına sahip olduk. 21 Ocak 2016 tarihinde ise yönetim tüzüğümüzü site genelinde paylaştık. Bu sayede yönetim ekibimize katılmak isteyenler için önden inceleme fırsatı sunmuş olduk.

Bitiş​

Sitemizin 9. yaşını kutlamak için oluşturduğumuz bu konumuzda sizlere MMO Tutkunları tarihini kısaca özetlemiş olduk. Burası bazılarımız için bir forum sitesinden daha ötedir. Bizlerin gözünde bir geçmiştir, iyisiyle kötüsüyle anılardır. Gece geç saatlere kadar yaptığımız toplantılardır. Kritik zamanlarda bile birbirimize destek olduğumuz zamanlardır. Bu forum sayesinde yeni dostlar edindik ve ortak amaç uğruna çalışmayı öğrendik. İhaneti ve hayal kırıklıklarını öğrendik. Zaman bizi de büyüttü tabii ki. :)

Ben tekrardan 131 milyon km'lik yolu yürürken kısa veya uzun olsun hiç fark etmeksizin bizlere eşlik eden tüm herkese teşekkürlerimizi yönetim ekibi adına sunuyorum. Birlikte nice yolları kat etmek umuduyla sitemizin 9. yaşını kutlarız...
 
Son düzenleme:
Nice yaşlara diyelim o zaman :D

Happy Birthday GIF by memecandy
 
İşte ben bu mesaja :)
olaf GIF
 
Okuyacam hemen geliyorum tek tek okuyacam hayat hikayeleri en sevdiğimdir.
Belki hesabım yeni ama ben 9 Yıldır burdayım...
Nice Mutlu Yıllara Diyelim <3
 
Bu platformda 6 yıldır görev yapmaktayım. Çok sıkı dostluklar kurduk her konuda birbirimize destek olduk, manevi ve maddi olsun.
@LikapaTR kardeşim, benim forum öncesi arkadaşımdır. @Whistle kardeşim, bir ortak arkadaş aracılığıyla forumdan tanıştık. Forumda kritik olaylarda yaşadık, yeri geldi forumda sadece kendi konularımızı yorumladık, yeri geldi bir kaç konuyla forum popülaritesi arttı üyeler katıldı arkadaşlar edindik. Artık forumun köklü bir oluşum olduğunu görmek açıkçası mutlu etmeye başladı.
Bu süreç de sosyal hayatımızda olsun birbirimize çok desteğimiz oldu @Whistle "Eray" ve @LikapaTR "Kamil". Bu yüzden herkese teşekkür etmek istiyorum.
Nice beraber yıllarımıza dostlarım.

Harry Potter Dancing GIF
 
Son düzenleme:
Ne güzel anlatmışsın kendimi cosmos izliyormuş gibi hissettim.
 
Ne güzel anlatmışsın kendimi cosmos izliyormuş gibi hissettim.
Normal bi kutlama mesajı yerine bizlerin gözünde burasının anlamını yansıtacak şekilde anlatım yapmaya çalıştık. Başta ne yazacağımı bilmiyordum ancak yazmaya başlayınca ilham geliyor. :D
 
Forum geçmişim çok eski, kimsenin bilmediği hatta benim bile hatırlamadığım forumlarda üyeliklerim var. Bilindik forumlarda da bilinmedik forumlarda da moderatörlük yapmışlığım var ve o aralar counter strike 1.6 serverim ve metin2de arkadaşımın serverinin tanıtımını yapmak için forumlarda reklam yapıyordum. Her konuma yorum atan, belki de bir daha girmeyeceğimi sadece reklam yapıp gideceğimi düşünmeyip ısrarla yorum atan bir admin. Konuşmaya başladıktan sonra bir çok forumda yetkilerimi bırakıp burada yetkisiz bir şekilde forumu yükseltme çabasına girdim ve sanırım 1 konu ile hala forumun çevrimiçi ve üye olma sayısının rekoru bende :) (@Whistle rekor kırıldıysa paylaşırsın) Forumda Admin rütbesinde de görev aldım fakat bizler için yetkinin önemi olmadığını senelerdir burada olmamızdan anlamışsınızdır. @Whistle 'den kopulmuyor, bu mesajımı gören olursa dönüm noktasıdır bilgilerinize :)

Nice senelere
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
 
Son düzenleme:
@WILDGUARD yazıyı yazarken çok duygulandım ancak yorumunuzu okurken daha da çok duygulandım. Geçenlerde o bahsettiğiniz konuya denk gelmiştim. :)
 
Tüm yorumlarınız için hepinize tekrardan teşekkürler. @Kyknos , yorumuzunuzda çok güzel özetlemişsiniz. Tekrardan geçmişe yolculuk yaptım. Umarım daha nice güzel anılar biriktirebiliriz.

Bu konu ve yorumlar sayesinde sitemizi yeni keşfeden üyelerimiz için de geçmişimize ait güzel bilgiler veriyor. Bu konu ve yorumlar beni çok duygulandırdı. :)

James Van Der Beek Reaction GIF
 
Daha nice seneler dilerim bütün forum halkına. Umarım daha iyi olacağız hep birlikte. Çünkü bir forumu geliştiren yönetimden çok forum halkıdır diye düşünüyorum. :)
 
Kayıt olduğumda formun aktif olduğunu yardım konusu açtığımda ise kimsenin açıkçası takacağını zannetmiyordum. Oysa ki beklediğimin çok üzerinde bir karşılama ilgi gerçek samimiyet buldum. İyiki de kayıt olmuşum. Forum yöneticileri ve değerli üyelerimizle nice senelere diyelim.
 
Geri
Üst