Yeni Güncelleme İle Gelen Özellikler

MMO Tutkunları'nın daha iyi hizmet verebilmesi için sürekli olarak bakım ve güncelleme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz.
Bugün ise sitemizin yazılımını güncelledik. Bu güncelleme ile birlikte sitemize yeni özellikler geldi. Bu özelliklere kısaca bir göz atalım. :)

Yazı editörü

Yazı editörünün tasarımı tamamen değişti ve yeni özellikler eklendi.
yeni yazi editoru.jpg


Tuşların konumlandırılması​

İçeriklerimizi oluştururken göze hoş gelmesi için zengin editörün bize sağladığı özellikleri sıklıkla kullanıyoruz. Yeni tasarımda artık tuşlar tek bir sırada bulunacak ve işlevlerine göre gruplandırılmıştır.

1. bölmede yazıları biçimlendirme, renklendirme boyutlarını ayarlama seçenekleri bulunuyor. Üst üste üç nokta bulunan yere tıkladığınızda aynı kategoride yer alan diğer butonları görebilirsiniz.

2. bölmede ise listeleme ve başlık seçenekleri bulunuyor.

3. bölmede ise resim, bağlantı, medya, kod eklemek için tuşlar bulunuyor. Üst üste üç nokta bulunan yere tıklarsanız diğer tuşları görebilirsiniz. Spoiler ekleme, tablo oluşturma, yatay çizgi ekleme vs.


Yeni içerik oluştururken konu türünü seçebileceksiniz.​

Duyuru konumuzun ilerleyen yerlerinde konu türleri hakkında detaylı bilgi vereceğim. Konuyu oluşturduğunuz bölümde izin verilen konu türlerini editörün üst kısmında seçebileceksiniz.

  • Normal konu: Her zaman alışkın olduğumuz normal konular. :)
  • Anket: Anket konularına da aşinayız. İçeriğin üst kısmında anket bulunur.
  • Makale: Daha çok bir şeyi anlatmak için kullanabilirsiniz. İçerik sayfanın tamamını kaplayacaktır.
  • Soru-Cevap: Bu konuda verilen yanıtları oylayabilecek ve çözümü sağlayan mesajları seçebileceksiniz.

Standart olarak belirlenen boyutlarda başlıkları seçebileceksiniz.​

Başlık 1​

Başlık 2​

Başlık 3​

Uzun konularınızda anlatılacak metinleri bu başlıkları kullanarak rahatça ayırabilirsiniz. Bunun haricinde yatay çizgi ekleme özelliği de geldi.
Aşağıdaki örnekten bakabilirsiniz.

Tüm bunların haricinde yazı editöründe artık bazı bb kodlarını tasarımsal olarak görebileceksiniz. Alıntı yaptığınızda artık kodlar gözükmeyecek direkt olarak tasarımsal arayüz ile karşılaşacaksınız.


Yeni Konu ve Forum Türleri

Daha önceden anketli ve ankentsiz iki tane konu türü vardı. Güncelleme ile beraber bunlara makale ve soru-cevap türleri de eklendi.
Peki nedir bunlar?

Soru - Cevap konuları​

Soru - cevap konularına gelen yeni özellikler sayesinde sorulara verilen yanıtları değerlendirebilir ve çözümü sağlayan mesajı seçebilirsiniz. Daha önce stackoverflow sitesine yolunuz düştüyse tanıdık gelecektir.

Soru - cevap konularında yorumların yanlarında artık şöyle bir seçenek bulanacak.
Yorum oylama.jpg


Yukarı oka tıkladığınız zaman mesaja olumlu puan vermiş olacaksınız. Aşağı oka tıkladığınızda ise olumsuz oy vermiş olacaksınız. Bu oylamayı beğeniler ile karıştırmamak lazım. Bu oyların amacı mümkün olduğunca sorulan soruya verilen mantıklı cevapların önce çıkmasını sağlamaktır.
Eğer sorununuzu çözen bir mesaj varsa tik simgesine tıklayarak çözüldü işaretleyebilirsiniz.
Soru - Cevap konularında herhangi bir mesaj çözüldü olarak işaretlenmişse konu listesinde çözüldüğüne dair bir ikon olacak
Çözülen konularda yeşil ikon gözükecek.jpg


ve konu içerisinde ilk mesajın altında çözüm mesajının kısa bir özeti bulunacaktır.
Çözüldü olarak işaretlenen mesaj.jpg


Tabii ki bunlar sadece bu kadar ile sınırlı değil. :)
Soru - Cevap konusuna gelen yorumları tarihe göre veya oy skoruna göre de sıralayabilirsiniz. Müthiş değil mi. :) Bu özellikler sayesinde artık yardım konuları daha verimli olacak. Şimdi biz yetkililere büyük bir iş yükü oluştu. 2 binden fazla konuyu tek tek okuyup çözümü sağlayan mesajları seçeceğiz.


Soru - Cevap Forumları​

Eğer bir forum soru - cevap olarak işaretlenmişse konuların listelendiği sayfada değişiklikler olacaktır.

Soru - cevap forumu nav.jpg


Resimden de göreceğiniz üzere hala cevap bekleyen konuları listeyebilir, kendi konularını görüntüleyebilir, yanıt verdiğiniz konulara bakabilir ve popüler soruları sıralayabilirsiniz.



Makale Konuları​

Sıklıkla duyuru konularını yayınlamayı çok seviyoruz. :) Duyuru konularının daha güzel ve sayfada genişçe gözükmesi için makale türünde konuları kullanabiliyoruz. Şuan okuduğunuz bu konu makale türünde oluşturulmuştur. Makale türündeki konularda, konuyu oluşturan kişinin profili içeriğin sol tarafında değil alt kısmında gözükür.

Aşağıdaki görsel daha önceki güncelleme duyurumuza ait " Güncelleme İle Yeni Gelen Özellikler " konudan alınmıştır.
Makale konuları kullanıcı profili yeri.jpg


Bir an kendinizi bir forum sitesinde değilde sanki blog okuyor gibi hissedebilirsiniz. Şuan ben bunları yazarken o moda girdim bile
:ao-smiling:

Makale türündeki konuları daha duyuru, haber bölümlerinde kullanılabilir.

Makale Forumları​

Konularda olduğu gibi bölümlerin türleri de mevcut. Eğer bir bölüm makale forumu olarak ayarlanmışsa sadece makale türünde konular açılır ve konu listesi bloglardaki gibi gösterilir.
Aşağıdaki görsel Casro2 duyurular bölümden alınmıştır. Makale konularında eklenen ilk resim konu listesinde gözükecektir. Eğer resim yoksa sadece yazı gözükür.
casro2 duyurular konu listesi.jpg




Kapak Resimleri​

Artık profilimize kapak resimleri ekleyebiliyoruz. :) Bunun hakkında detaylıca yazmaya gerek yok zaten.
whistle profili.jpg



Etkinlik Emailleri​

Artık belirli periyotlar ile üyeliğinize tanımladığınız mail adresinize sitemizdeki son aktivitelerin özeti olacak emailler gösterilecektir. Bu emailler sayesinde MMO Tutkunları'nda en son oluşturulan içeriklerle ilgili özetleri alabileceksiniz.


Diğer​

Bu konuda öne çıkan bazı detaylar hakkında bahsettim. Bunlar dışında değişen birçok şey var. Umarız yeni güncelleme ile gelen özellikler hoşunuza gitmiştir. MMO Tutkunları gelişmeye ve üyelere mümkün olacak en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bize bu güzel özellikleri sunan Xenforo olmasaydı ne yapardık bilemiyorum. :)
Xenforo 2.2.0 hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
bakabilir..
 
Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Başta yeniliklere alışmak kolay olmuyor ancak umarım kolaylıkla uyum sağlayabiliriz. :)
Reklamlara gelince bence çok az yerde gözüküyor. Pop-up filan de bulunmuyor.
 
Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Başta yeniliklere alışmak kolay olmuyor ancak umarım kolaylıkla uyum sağlayabiliriz. :)
Reklamlara gelince bence çok az yerde gözüküyor. Pop-up filan de bulunmuyor.
valla hocam ilk defa sizin forumda gördüm her tarafta reklam bide siteye girince kasıyor aktiflik yok birde sayfada
 
valla hocam ilk defa sizin forumda gördüm her tarafta reklam bide siteye girince kasıyor aktiflik yok birde sayfada
Sayfaların ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Reklamlar sadece içeriğin başında, yazı editörün üstünde ve en altta gözüküyor. Bunlar haricinde başka reklam yok. Eğer gözüküyorsa bilgisayarınızda reklam virüsü filan olabilir.

Sanırsam başka siteleri pek ziyaret etmediniz. :) Birçok haber sitesi, sözlük siteleri ve sosyal medya siteleri dahil olmak üzere çok sık reklamlar eklerler. Mümkün olduğunca kullanıcılar rahatsız olmasın diye içeriklerin içerisine eklememeye çalışıyoruz.

İsterseniz Şikayet, İstek ve Öneri Odası buraya öneri olarak şikayetinizi oluşturabilirsiniz. Eğer genel olarak rahatsız olanlar varsa azaltabiliriz. :) Gerçi 3 tane var, daha ne kadar azaltabiliriz bilmiyorum. o_O
 
Çerezleri temizlemeyi deneyin. :)
D50F1FAC-F82B-4327-B354-E06C92FB9A2A.jpeg
 
Geri
Üst