Neyi tartışıyorsunuz bilmiyorum ama az çok konuyu anladım.
Açıkcası bir forum admininin topluluğu bu kadar iyi niyetli ve sevecen ve yumuşak göstermesi çok şaşırtıcı

Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Kimsenin birbirini kandırmasına gerek yok.
Çöplük dediği yer arkadaşın kesinlikle doğru ; Bu ortamda dolandırıcı sunucu sahiplerinin, emek sömürüsü yapan geliştiricilerin ve bilinçli şekilde insanları yanıltan kişilerin varlığı herkesin bildiği bir gerçek. X veya Y foruma özel bir şey değil dediğim şey. Eğer madem bu kadar saf ve iyi niyetli düşünceye sahipseniz satış kurallarınızı güncelleyin, emeğe de saygı duyun. Satış platformunu kaldırın bakalım bir kişi birbirine karşılıksız yardım ediyor mu deneme yanılma yoluyla görmüş olalım ?
Burada yapılan pek çok şeyin karşılıksız değil; imaj tazeleme, satış yapma, kendini olduğundan daha üst bir konumda gösterme ya da başkalarını kötüleyerek öne çıkma amacı taşıdığını herkes biliyor.
Tepkim kişilere veya kişiye değil çoğu kişiyi tanımıyorum bile , bu gerçeklerin üstünün saf ve duygusal bir düşünceyle üzerinin örtülmesine ve her şeyin olduğundan daha temiz gösterilmesine yönelik.
Eğer bu kadar saf ve iyi niyetli bir bakış açısına gerçekten sahipseniz, o halde dolandırıcıkla bilinen sunucu sahiplerinin reklamlarını neden kabul ediyorsunuz? ( eğer cevabınız bunu takip edemeyiz , kaçınılmaz bir şey ise bu tamamen göstermeye çalıştığınız iyi niyetin üstünü örten bir bahane) veya bizim Türk halkının tabiriyle bu kadar saf ve iyi niyetli düşünceye sahipseniz forum yerine bir cami yaptırın, cami yönetin, camide vaaz verin.
Ya da satış ve tanıtım konularına neden son derece katı, net ve tavizsiz kurallar getirmiyorsunuz? Farkında mısınız bilmiyorum ama sizin bunu bilmemeniz imkansız bu kadar saf ve iyi niyetli bir düşünceyle yaklaşımınız diğer kötü şeylerin üzerini bence örtmüyor.
-Yoksa bu görmezden gelme, iyi niyetle değil; doğrudan kendi çıkarlarınıza hizmet ettiği için mi tercih ediliyor?
-Topluluğu korumak mı öncelik yoksa forumun maddi ya da prejstij çıkarlarını sürdürmek mi?
Tam zıttını düşünmeniz saf ve iyi niyet düşünceniz yalnızca
vitrin süsü olarak görülecek. Örneğin x geliştiricinin x forumda saıtş konusu yoksa sistem sızdırılabilir gibi şeyler duymuştum o yüzden söyledikleriniz tamamen benim kişisel düşünceme göre; çıkarınıza göre hareket etmek. Kimse kimseyi kandırmasın. Veya X bir geliştiricinin başka bir geliştiricinin sisteminin ui sini değiştirip forumda konu açıp sistem bu kişiye ait ama optimize edilmiştir cümlesi onun satış yapmasına kesinlikle haklılık payı mı veriyor ? Eğer öyleyse emeğe saygı duyulmayan bir şeye hizmet ettiğinizi az çok biliyor olmalısınız ve eğeme saygı duyulmayan bir yerde saf ve iyi niyet kovalamak şuna benziyor ; bir köpeğin kuyruğunu yakalaması için sürekli etrafında dönmesi gibi bir şey.
Not: Yukarıdaki hiç bir şey kızgınlıkla yazılmış bir yazı değil, aksine tamamen 3. kişi olarak gördüğüm gerçekler. Ve bir forum admininin böyle bir yorum yapmasını çılgınca bulduğum için.