Çözüldü zindan ekleme yardım

• Konuyu açan Konuyu açan testetes
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 8
  • Gösterim Gösterim 74
Bu konu çözüme ulaştırılmıştır. Çözüm için konuya yazılan tüm yorumları okumayı unutmayın. Eğer konudaki yorumlar sorununuzu çözmediyse yeni bir konu açabilirsiniz.
Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.

testetes

Yasaklanmış Üye
Cezalı
Ticaret Puanı
0
merhaba plechitonun seytan kulesi2 adlı zindanını kulesini yüklüyorum.
client içinde root effect vb. yerleştirdim. içinde ne varsa uygun olarak yerleştirdim.
server taraflı ise quest vb. yerleştirdim uygun yerlere.. quest kurdum.

server kısmının içinde mob proto ve names var. winscp ile baglandım mobları açtım txtleri sonuna ekledim.

şimdi bazı sorularım var..

1. mob proto ve names pack client tarafındada var. buruyada ekleyeceğim fakat files dosyamın içinde dumper var "DumpProto" bunun ile mi açacagım mob ve names proto mu ?
2. moblar için başka birsey yapmaya gerek var mı ?
3.izlediğim videolarda winscp içinde olan setting.lua dosyası içine ışınlanma kodunuda yazıyorlar yazmam gerekiyor mu ?

haritadaki gibi İNDEX e ekliyoz mu?

4.biri bana bunu kurmayı yazarak kısa net anlaşılır şekilde anlatabilir mi ?

dosya görseli ektedir.

Dosya Eklentileri

• e1.webp
    e1.webp
    6,8 KB · Gösterim: 18
  • e2.webp
    e2.webp
    6,3 KB · Gösterim: 12
  • e3.webp
    e3.webp
    6,9 KB · Gösterim: 10
Son düzenleme:
Çözüm
KOrdinatları sitedeki anlatımla yaptığım şeklinde yapman lazım,

Mob proto için de filestaki mob ekleyeceksen herhangi bir mobun ilgili satırını alıp eklemen boss için de bir boss un satırını alıp eklemen lazım her proto her filesa uymayabilir
add_goto_info("tower2", 0, 250, 2100+78, 2200 + 103 )olarak yazdım setting.lua ya ... 0 tarafsız harita 250 map index 2100 2200 koordinattown 78 1032100 + 78 = 21782200 + 103 = 2303 ✅ sonuc/warp 2178 2303

fakat beni başka haritaya gönderiyor. @Whistle harita eklemendeki videoda ve e.sette bulunan herseyi uyguladım fakat olmadı. bir türlü haritaya ışınlanamadım yardımcı olur musun

sorunum sadece koordinatlarla degil ki . mob proto ve names var onları ekliyorum sunucu çöküyor.. verilen mob proto aşagıda direk alıyorum mob protonun sonuna ekliyorum. map indesklerini ışınlanma kodunu degiştirdim. gene ışınlanamadım. mob protoyu yapıp npc sinden ışınlanıyım dedim. oda mob proto kısmını yapınca çöküyor

Dosya Eklentileri

KOrdinatları sitedeki anlatımla yaptığım şeklinde yapman lazım,

Mob proto için de filestaki mob ekleyeceksen herhangi bir mobun ilgili satırını alıp eklemen boss için de bir boss un satırını alıp eklemen lazım her proto her filesa uymayabilir

Çözüm
şimdi tamma mob protoyu dediğin gibi yapmaya başladım.

fakat şu ışınlanma işini çözmemiz gerekli.

map index 250 verdim. ch1 ch2 ch3 ch4 ch5 ekledim confige map index ede ekledim.

settings.lua
add_goto_info("tower2", 0, 250, 2100 , 2200) oalrak ekledim..

map setting txt
ScriptType MapSetting

CellScale 200
HeightScale 0.500000

ViewRadius 128

MapSize 3 3
BasePosition 2100000 2200000
TextureSet textureset\devil_tower2.txt
Environment devil_tower2.msenv

town
78 103

şimdi benim ışınlanma kodum kaç ?

birde mob protoda başka bostu alıp ismini degiştireceğim bir kodunu başka birseyini degiştirmeme gerek var mı ?
mob names ve mob protoyu ekledim o kodun hangi .gr2 karkaterini çekeceğini nerden bilecek ? zırh kostum eklerken .gr2 konum belirtiyoz ya bunda ?

birde mob protoda başka bostu alıp ismini degiştireceğim bir kodunu başka birseyini degiştirmeme gerek var mı ?
mob names ve mob protoyu ekledim o kodun hangi .gr2 karkaterini çekeceğini nerden bilecek ? zırh kostum eklerken .gr2 konum belirtiyoz ya bunda ?
Bunların her biri için mob nasıl eklenir vs konuları vardı.

/warp 21000 22000 ışınlanıp mape gelince /go 150 150 gibi değer yazıp uygun kordiyi bulursun hocam

Durum
İçerik kilitlendiği için mesaj gönderimine kapatıldı.
Geri