Öneri Yapay zeka yardımı istiyorum

• Konuyu açan Konuyu açan Pesto34
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 5
  • Gösterim Gösterim 132
Konu sahibi önerilerinizi bekliyor. Konuya yorum yazabilirsiniz.

Pesto34

Çaylak Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba geliştirirken bu alanda yeniyim ve öğrenmeye hevesliyim temel bilgilerim var fakat sistem ve source kısımlarında çok zayıfım ide modunda yapay zeka kullanmak istiyorum. bu konuda cursor ide kullanıyordum projemi tanımlıyordum bana kullanabileceğim güzel bir yapay zeka önerir misiniz.

Şu an en başarılı yapay zeka kodlama konusunda özellikle Google'ın 2.5 pro modeli daha iyisini henüz görmedim açıkçası. Ayrıca IDE'lerde özellikle Cursor'da kullanıyorum. Ayrıca IDE yerine AI studio üzerinde kullanmanızı daha çok tavsiye ederim çünkü çok ciddi boyutlarda ki dosyaları dahi okuyabiliyor. Ayrıca Projenizde mutlaka ama mutlaka birr hafıza MCP'si kullanın.

Önerilerimden biri projeye başlamadan önce kendi kullandığım filesı tek tek taratarak referans dosyaları oluşturdum. Bunlar Server ve Client kaynak dosyaları.

Source: Metin2 Geliştirici Kaynağı: AI Yardımıyla Oluşturulan Detaylı game/src Markdown Belgeleri
Client: Metin2 Geliştirici Kaynağı: AI Yardımıyla Oluşturulan Detaylı srcClient Markdown Belgeleri

Bunları yapay zekaya entegre şekilde referans olarak verebilirsiniz en azından Metin2''nin mantığını anlamasını kolaylaştırır.
Ek olarak önerebileceğim memory mcp:
Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
olabilir. Hafıza en önemli şeylerden biri çünkü bir hata üzerinde uzun saatler uğraştığınızda bu hatayı unutup tekrar başa dönmemeniz için hafıza şart.

Ek not: Yapay zeka sizin için işi yapmaz sizi sadece hızlandırır. Eğer sizin için işi yapacağını düşünüyorsanız bu fikirle yola çıkmayın. Yapay zekalar hala 15-20k lık kod sayfalarını düzenlemekte zorlruk çekiyor.

google nin 2.5 pro modeli ve ai stuidolarını nasıl kurabilirim
ve kendi referans dosyalarımı güzelce oluşturabilirim
memory mcp kuracağım teşekkürler.

google nin 2.5 pro modeli ve ai stuidolarını nasıl kurabilirim
ve kendi referans dosyalarımı güzelce oluşturabilirim
memory mcp kuracağım teşekkürler.
Referans dosyalarınızı oluşturmak zaman ve maliyet isteyen bir iştir. Ortalama 40$ gibi bir para yakmışımdır bu sırada. Kendi referans dosyalarınız tabi ki daha yararlı ve önemli olacaktır ancak benim yaptıklarım tamamen Metin2'nin mantığını anlaması için yapay zekaya verrdiğim şeyler.

Linkleri görebilmek için giriş yap veya kayıt ol.
buradan ulaşabilirsiniz.

birde verdiğin markdownu bende kullansam farklılık olur mu veya senin paylaştıkların yeterlimi
Verdiğim markdown dosyalarında tabi ki farklılıklar olacaktırr sizde olan veya olmayan sistemler veya kodların yazılışı çok büyük farklar yaratır. Ama temel mantık için idealdir. Yani projenin nasıl ilerlemesi gerektiğini veya hangi dosyanın ne gibi içeriğe sahip olduğunu az-çok anlatır.

Geri