Yardım Windows Server Hk.

• Konuyu açan Konuyu açan NinetyNine
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 7
  • Gösterim Gösterim 120
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

NinetyNine

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba, iş yerinde boş zamanlarımda uzaktan bağlantı yaparak Windows Altyapı server geliştirmek istiyorum. Şirket bilgisayarı olduğu için bir şey kuramıyorum. Windows sunucu alsam ve gerekli kurumları yapsam ne kadar mantıklı olur işe yarar mı? Bu iş önerebileceğiniz firma ve sunucu özellikleri nedir? Sadece Metin2 olarak düşünmemek gerekiyor her hangi bir geliştirme ortamı içinde düşünüyorum.

Öncelikle Merhaba çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Size bir kardeş, bir dost olarak samimi bir tavsiyede bulunmak istiyorum:
Eğer bir şirket bünyesinde çalışıyorsanız, asla şirket ağı üzerinden Andsk gibi bağlantılar kurarak oyun oynamaya kalkışmayın.
Bu, sizi ileriye götürmek yerine zararınıza olur. “Biraz ek gelir elde edeyim” derken asıl işinizi kaybedebilirsiniz.

İkinci konuya gelecek olursak;
Yaptığınız çalışmaları asla “kafana göre” yapmayın.
Mesai çıkışlarında evde oturup sistemlere odaklanmanız, hem bilgi hem de tecrübe açısından sizi ciddi anlamda geliştirir.
Şirket bilgisayarları çoğu zaman 24 saat izlenmektedir.
Kendi işletmemden örnek verecek olursam; şirket bilgisayarlarını oyun veya benzeri amaçlarla kullanan çalışanlara yasal işlemler dahi uygulanabiliyor.
Eğer işletme size aitse, elbette söz hakkım yok.
Ama bir çalışansanız, bu tarz girişimlerden uzak durmanızı kesinlikle öneririm.
Lütfen bu sözlerimi kötü değil, yapıcı bir düşünce olarak değerlendirin.

Alt yapı konusuna gelecek olursak;
Şu anda Bir Çok Paylaşılan Martzama, Mainline, NovaLine gibi pek çok altyapı mevcut.
Bu sistemleri geliştirerek ve üzerinde çalışarak kendinizi ciddi anlamda iyi bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

sosyal medyada görmüştüm bir kişi anydeks ile iş bilgistarından kendi bilgisyara bağlanıyordu tabi evden birisi kabul etmesi gerkiyor
Onay olmasına gerek yok gmail gırısımı yapılırsa ve dıger bılgısayarı tanıtırsa otomatık
baglantı kurabılıyor fakat hıc onermem Is Yerınde Calısmasına Yınede Verecegı Karara Saygı Duyarım

he bide windows sunucuda sanallaştırma olmadığı için bsd kurulmuyor sanırım ben bir kere denemiştim olmamıştı yanlış biliyorda olabilirim

Öncelikle Merhaba çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Size bir kardeş, bir dost olarak samimi bir tavsiyede bulunmak istiyorum:
Eğer bir şirket bünyesinde çalışıyorsanız, asla şirket ağı üzerinden Andsk gibi bağlantılar kurarak oyun oynamaya kalkışmayın.
Bu, sizi ileriye götürmek yerine zararınıza olur. “Biraz ek gelir elde edeyim” derken asıl işinizi kaybedebilirsiniz.

İkinci konuya gelecek olursak;
Yaptığınız çalışmaları asla “kafana göre” yapmayın.
Mesai çıkışlarında evde oturup sistemlere odaklanmanız, hem bilgi hem de tecrübe açısından sizi ciddi anlamda geliştirir.
Şirket bilgisayarları çoğu zaman 24 saat izlenmektedir.
Kendi işletmemden örnek verecek olursam; şirket bilgisayarlarını oyun veya benzeri amaçlarla kullanan çalışanlara yasal işlemler dahi uygulanabiliyor.
Eğer işletme size aitse, elbette söz hakkım yok.
Ama bir çalışansanız, bu tarz girişimlerden uzak durmanızı kesinlikle öneririm.
Lütfen bu sözlerimi kötü değil, yapıcı bir düşünce olarak değerlendirin.

Alt yapı konusuna gelecek olursak;
Şu anda Bir Çok Paylaşılan Martzama, Mainline, NovaLine gibi pek çok altyapı mevcut.
Bu sistemleri geliştirerek ve üzerinde çalışarak kendinizi ciddi anlamda iyi bir seviyeye taşıyabilirsiniz.
Öncelikle iyi dilekleriniz ve tavsiyeniz için teşekkür ederim. Benim amacım oyun oynamaktan ziyade kendime uzaktan bağlanabileceğim Windows bilgisayar gibi bir şey sadece Metin2 olarak düşünmüyorum. Visual Studio kurup geliştirme yapacağım bir ortamımda olsun istiyorum.
he bide windows sunucuda sanallaştırma olmadığı için bsd kurulmuyor sanırım ben bir kere denemiştim olmamıştı yanlış biliyorda olabilirim
BSD olarak değilde Kaptan Yosunun Windows Altyapısını kullanmayı düşünüyordum.

Merhaba, iş yerinde boş zamanlarımda uzaktan bağlantı yaparak Windows Altyapı server geliştirmek istiyorum. Şirket bilgisayarı olduğu için bir şey kuramıyorum. Windows sunucu alsam ve gerekli kurumları yapsam ne kadar mantıklı olur işe yarar mı? Bu iş önerebileceğiniz firma ve sunucu özellikleri nedir? Sadece Metin2 olarak düşünmemek gerekiyor her hangi bir geliştirme ortamı içinde düşünüyorum.
Kurumların genellikle yapılarında IT bulunuyor. IT bütün işlemlerinizi logladığından dolayı bu tür Anydesk veya farklı RDP bağlantıları denediğinizde IT Managerin sizi görüp işlem yapma olasılığı vardır. Bunun haricinde genellikle VPN tarzı proxy kullanarak kurum bilgisayarlarını geçerek yasaklı işlemleri dahi yapabiliyorsunuz bunu en iyi anlama yöntemi IT'nizin nasıl çalıştığını bilmektedir.

Fakat olay güvenliğe gelince Anydesk dahi bazı zamanlarda güvenlik zafiyetleri oluşturmaktadır dışarıdan herhangi birinin bir an bile bilgisayarınıza bağlanması bütün kurumunuzun networkünü tehlikeye atacaktır.

Geri