- Ticaret Puanı
- 0
Herkese merhaba,
Uzun zamandır kendi projelerimde kullandığım Codemaid Astyle alternatifi ve işimi çok kolaylaştıran küçük bir araç geliştirdim:
Temelde Uncrustify'ı arka planda çalıştırarak, .cpp ve .h dosyalarını otomatik biçimlendiren bir Python betiği. Böylece projelerimde tek tek dosya açıp kodu elle düzenlemekle uğraşmıyorum.
Neler yapıyor?
Neden yaptım?
Kendi projelerimde kod tutarlılığı ve okunabilirliği sağlamak için, otomatik ve hızlı bir çözüm arıyordum. Uncrustify harika bir araç ama kullanımı biraz zahmetliydi. Bu betik sayesinde kullanımını kolaylaştırdım.
Nasıl kullanılır?
İlgilenenler için GitHub linki burada:
Her türlü öneri ve sorularınızı beklerim, Müsait vakitte sorunlara göre geliştirebilirim.
Uzun zamandır kendi projelerimde kullandığım Codemaid Astyle alternatifi ve işimi çok kolaylaştıran küçük bir araç geliştirdim:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
Temelde Uncrustify'ı arka planda çalıştırarak, .cpp ve .h dosyalarını otomatik biçimlendiren bir Python betiği. Böylece projelerimde tek tek dosya açıp kodu elle düzenlemekle uğraşmıyorum.
Neler yapıyor?
- Belirlediğiniz klasördeki C++ kaynak dosyalarını (cpp ve header) topluca işliyor
- uncrustify.cfg dosyasındaki kurallara göre kodları biçimlendiriyor
- Klasör listesinden kolayca işlem yapılacak dizini seçebiliyorsunuz
Neden yaptım?
Kendi projelerimde kod tutarlılığı ve okunabilirliği sağlamak için, otomatik ve hızlı bir çözüm arıyordum. Uncrustify harika bir araç ama kullanımı biraz zahmetliydi. Bu betik sayesinde kullanımını kolaylaştırdım.
Nasıl kullanılır?
- Öncelikle Uncrustify'ı Edinip Arından Python 3'ü kurmanız gerekiyor
- uncrustify.cfg dosyasını kendi stilinize göre düzenleyebilirsiniz
- Ardından format_cpp.py dosyasını çalıştırıp istediğiniz klasörü seçmeniz yeterli
İlgilenenler için GitHub linki burada:
Linkleri görebilmek için
giriş yap veya kayıt ol.
Her türlü öneri ve sorularınızı beklerim, Müsait vakitte sorunlara göre geliştirebilirim.