Yardım Temiz Kurulum FreeBSD Üzerinde Gerekli Pkg Kurulumları Hk.

• Konuyu açan Konuyu açan Ozitaryus
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 0
  • Gösterim Gösterim 16
Konu sahibi bu konuda soru soruyor. Sorusu ile ilgili bilgisi olanların yanıtlamasını bekliyor.

Ozitaryus

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Arkadaşlar selamlar,

Çok sevdiğim bir arkadaşımın isteği üzerine Metin2 Server kurmaya çalışıyorum.

X bir files buldum, bu files ile birlikte verilen bsd de oyun açılıyor, build alınıyor vs. vs. Modemi dışarıya açıp sunucuya sokabilirim fakat bunu istemiyorum. Amacım bir FreeBSD vds üzerinde kurulum yapıp oyunu çalıştırabilecek hale getirmek.

Elimde 13.2 amd64 bir sunucu var özellikleri kendince oldukça iyi, networku stabil.

Ne yaptıysam bu sunucuda oyunu çalıştıramadım. Yaptığım araştırmalarda sürekli lib dosyaları bir yerden bir yere kopyalanıyor ve bu oldukça saçma. Eksik lib varsa eksik paket vardır ve bu eksik paketlerin bir şekilde yüklenmesi gerekir.

Metin2 oldukça eski bir oyun olduğu için güncel teknolojilerden mahrum ve oturup bir files da x kütüphanenin versiyonunu yükseltmek büyük vakit kaybı ve problem demek. Aslında yapılması gereken en güncel teknolojilerle dosyaları güncellemek olacaktır. Örneğin gcc15, MariaDB 11.8.6 vb. paketlerini kullanmak gerekir fakat bu ayrı bir konu eğer istediğim sonucu elde edemezsem mecburen bu paketleri güncellemem gerekecek.

Her neyse, mysql56-server ve client yüklüyoruz bunu nasıl yapıyoruz?

burada ki repoda eski versiyonlara ait paketler var fakat bu paketlerin kurulumu oldukça zor. Güncel port ağacını indirdiğinizde size kullanmış olduğunuz sürüme ait en son port versiyonunu indiriyor ve bu versiyonda da minimum desteklenen mysql sürümü 8. Kurulum oldukça uzun sürüyor bunu da beklemek gerekiyor vakit varsa bekleyin fakat sonucunda paketler yüklense dahi pek bir yere varılamıyor.

Files fark etmeksizin hangi paketlere ihtiyaç duyduğunu ne şekilde öğrenebiliriz? Ports kullanmadan archive de ki paketlerin nasıl yüklenebileceği hakkında bilgiye ihtiyacım var.

Sonuç olarak Sıfır kurulum bir FreeBSD sürümüne doğru paketleri nasıl kurabilirim?

Geri