bu tamamen kısa vadeli geçişlerde sorun yaratmaz , eğer bu 1 kereye mahsus ise sorun yok fakat sürekli olduğunu varsayarsak ancak sürekli artış oluyorsa ve artış değişiyorsa bu uzun vadede büyük sorunbu normal ve aktif oyunda sorun yaratmıyor şişmenin onunla alakası yoktur
Sonarqube 14 gün ücretsizmiş, rehberi vs. var mı? anlayabileceğim türdenMetin2 bellek sızıntıları yaşayabiliyor, yani oyun zamanla daha fazla bellek kullanıp, bu belleği doğru şekilde serbest bırakmayabiliyor
Bu bellek sızıntılarını tespit için herkesin kullanmasını önerdiğim yöntem ;
asana(adresssanitizer) veya valgrind kullanabilirsin , veya ikisini birlikte çalıştırabilirsin veya sonarqube veya clang tidy başka yöntem bilenler varsa hepsini birlikte de kullanabilirsin , bu sayede optimizasyon bellek sızıntılarını vb hepsini satır satır tespit edip kod iyileştirmelerini çok rahat yapabilirsin
Detayları yapay amcamız ile araştırabilirsin kurulumları yapabilirsin , sonarqube ücretliydi fakat ücretsizde kullanabilirsin bir kaç yöntemi var , bu sunduğum araçlar çok güçlü araçlar bir çok oyun geliştiricisi bunları kullanır.
%2'ye çıkıyor geri düşüyor sadece ışınlanırken yapıyor. Benim kafama takılan sunucuma zarar vermek isteyen birisi 10, 15 hesap ile sürekli yaparsa bunu oyun zarar görmez mi?bu tamamen kısa vadeli geçişlerde sorun yaratmaz , eğer bu 1 kereye mahsus ise sorun yok fakat sürekli olduğunu varsayarsak ancak sürekli artış oluyorsa ve artış değişiyorsa bu uzun vadede büyük sorun
bence önce sonarqube yerine herhangi birisini araştır hoşuna giden kafana yatan senin kaynak koduna uygun gördüğünle başla , ileride belki buna dair bir kurulum rehberi hazırlayabilirim, çok zor değil youtube yazabilirsin veya yapay amcamıza sorabilirsin sana adım adım anlatır. Örneğin elveron clang tidy ve sentry kullanıyor bu onların kişisel seçimi o yüzden performans ve şişme vs sorunları yaşamıyorSonarqube 14 gün ücretsizmiş, rehberi vs. var mı? anlayabileceğim türden
Windsurf kullanıyordum yapay zekalara hızlı erişimim olsun dosyaları oraya upload edip analiz etmesini istiyordum Opusun vs. böyle şeylerden pek haberim yoktu açıkcası...bence önce sonarqube yerine herhangi birisini araştır hoşuna giden kafana yatan senin kaynak koduna uygun gördüğünle başla , ileride belki buna dair bir kurulum rehberi hazırlayabilirim, çok zor değil youtube yazabilirsin veya yapay amcamıza sorabilirsin sana adım adım anlatır. Örneğin elveron clang tidy kullanıyor bu onların kişisel seçimi o yüzden performans ve şişme vs sorunları yaşamıyor
Asana mı valgrind mi gibi tonlarca tartışma konusu bulursun her zamanda tartışılıyor , söylediğim gibi önce kendine uygun olanı seçmelisin , ve belki benim sıraladığım araçlar dışında da araçlar olabilir onları da araştırabilirsin
Ek olarak bu tarz şeyleri zaten kesinlikle kullanmalısın , özellikle tek başına geliştirme yapıyorsan bu araçlar çok faydalıdır. Göremediğin herşeyi görür , kodu gerçek zamanlı analiz eder sana satır satır hatayı raporlar vs vs sayamadığım tonlarca özellik...
protobuff ve redis gibi teknolojilere tanrısal şeyler gibi bakan bir topluluk karşısında çok normal, bunlar her zaman tartışma konusu protobuff u vegas a sorarsanız ne gerek var cevabı alırsınız bana sorarsan çok gerek var cevabı alırsın , yani her zaman tartışma konusu fakat kimse pratiğe odaklanmıyor veya m2 yi daha ileri seviyelerde görmek istemiyorlar falan filan fasa fiso.Windsurf kullanıyordum yapay zekalara hızlı erişimim olsun dosyaları oraya upload edip analiz etmesini istiyordum Opusun vs. böyle şeylerden pek haberim yoktu açıkcası...![]()
Teşekkür ederim bilgilendirici yanıtın için. <3protobuff ve redis gibi teknolojilere tanrısal şeyler gibi bakan bir topluluk karşısında çok normal, bunlar her zaman tartışma konusu protobuff u vegas a sorarsanız ne gerek var cevabı alırsınız bana sorarsan çok gerek var cevabı alırsın , yani her zaman tartışma konusu fakat kimse pratiğe odaklanmıyor veya m2 yi daha ileri seviyelerde görmek istemiyorlar falan filan fasa fiso.
docker veya blue greyment, kubernetes vs vs tonlarca şeyler var bunları m2 ortamında bilen kişi sayısı bir elin parmağıyla sınırlıdır zaten. Örneğin kubernetesi bir çok büyük şirket kullanıyor , bunu m2 de de kullanabilirsin ama gerek var mı yok mu orası tartışma konusu her zaman.
Edit : windsurf u çok önceden duydum ama hiç ihtiyaç duymadım ve çünkü bahsettiğim araçların yanında windsurf karınca ile fil kıyaslamasında olur
ne demek rica ederim , daha da aydınlatıcı olması için kısa bir örnek daha bırakayım ;Teşekkür ederim bilgilendirici yanıtın için. <3
==66246==ERROR: AddressSanitizer: heap-use-after-free on address 0x61b00003eb54 at pc 0x0000010c2fc1 bp 0x7fffffffd830 sp 0x7fffffffd828
READ of size 4 at 0x61b00003eb54 thread T0
bir sey olmaz devam et
Vegas protobufu elverona uyguladı o yüzden şuan ne gerek var demeyecektir benceprotobuff ve redis gibi teknolojilere tanrısal şeyler gibi bakan bir topluluk karşısında çok normal, bunlar her zaman tartışma konusu protobuff u vegas a sorarsanız ne gerek var cevabı alırsınız bana sorarsan çok gerek var cevabı alırsın , yani her zaman tartışma konusu fakat kimse pratiğe odaklanmıyor veya m2 yi daha ileri seviyelerde görmek istemiyorlar falan filan fasa fiso.
docker veya blue greyment, kubernetes vs vs tonlarca şeyler var bunları m2 ortamında bilen kişi sayısı bir elin parmağıyla sınırlıdır zaten. Örneğin kubernetesi bir çok büyük şirket kullanıyor , bunu m2 de de kullanabilirsin ama gerek var mı yok mu orası tartışma konusu her zaman.
Edit : windsurf u çok önceden duydum ama hiç ihtiyaç duymadım ve çünkü bahsettiğim araçların yanında windsurf karınca ile fil kıyaslamasında olur
o zaman kendi wom2 sinde neden uygulamıyor ? bu tamamen müşteri kapma taktiğidir. Müşteri varsa protobuff iyidir dersin, yoksa kötü.Vegas protobufu elverona uyguladı o yüzden şuan ne gerek var demeyecektir bence
o zaman kendi wom2 sinde neden uygulamıyor ? bu tamamen müşteri kapma taktiğidir. Müşteri varsa protobuff iyidir dersin, yoksa kötü.
Ve elveron un vegas a ihtiyacı yok. Elveron çok büyük sunucu bünyesinde 6'ya yakın büyük geliştirici çalıştığını biliyorum. Vegas a iş verecek vegas ın ayağına gidecek geliştiriciler yok orada.
ama yine olabilir tabi bilgim yok uygulayıp uygulamadığı hakkında.
15 Yıldır aktif olan wom2 de uygulamamalarının sebebi ve benden bu konuda bilgi istediklerinde bu boku yapmayı bırak demelerinin sebebi nedir ?
amun ve vegas ın bu b*ku bırak yapma bence demişliği de var. Belki şimdi fikirleri değişmiştir bilemem.
27278 eklentisini görüntüle
Vegas a gelince kendisi geçmişte çok kötüydü ama kendisini çok geliştirdi ve sektörün dinamiklerini biliyor. Sen vegas a protobuff yaptırmak için gidersen yani manyy var bende dersen protobuff bir anda çok iyi olur, o yüzden bu insanların hepsi benim gözümde b*k.
doğrudur evet olabilir ben hatırlamıyorum, sadece para varsa protobuff iyidir onların gözünde onu açıkladım.Kanka şuan belki haklı olabilirsin ama elveron ilk 2 ayında sadece vegas ile yürüdüler hala baş devleri vegas exeye göz gezdirirsen vegasın derlediğini bile görürsün
doğrudur evet olabilir ben hatırlamıyorum, sadece para varsa protobuff iyidir onların gözünde onu açıkladım.
Belki yukarıdaki yazdığımın kanıtı olarak ; magazinsel birşey bırakabilirim ; vegas m2'de saatlik 50 euroya çalışıyor. Canı istediği gibi davranır. Yani many varsa protobuff iyidir. Forumda moderatör olması boşuna değil. Moderatör olayım biraz güven kasayım , isim yapayım , müşteri bana aksın mantığı. Örneğin owsap ı banlamamalarının dahi onlara kazancı var. Ben vegas ın bana söylediği itiraflarını forumda paylaştığımda beni banladılar![]()
ahaha öyle malesef aslında bunların sebebinin hepsi göz boyama taktiği , örneğin vegas çok iyi vegas yapar vegas bir tanrı , amun çok iyi amun şöyle amun böyle gibi gibi yazılımın bitmeyen bir süreç olduğunu çok bilmeyen topluluktan bu tarz sözler duyulduğunda ister istemez kulaktan kulağa veya forum aracılığıyla bu bilgiler insanlara ulaşıyor ve o geliştiricilerle iletişime geçtiğinizde zaten sizde para olup olmadığını anlıyorlar ve ona göre hareket ediyorlar. Ben o yüzden birisiyle konuşurken hiç bir bilgim yokmuş gibi davranıyorum sonra onun gerçek yüzünü anlayabiliyorum. / mecburen böyle yapmak zorundasın yoksa seni ayakta kandırıyorlar hiç haberin olmuyor.Piyasa garip ya
Benim hala unutamadığım aeldranın stripe almak için kurduğu Dubai menşeili şirketin whatsapına bi konu ile ilgili mesaj attığımda Türkçe cevap almış olmamdı![]()