SAHTE DİPLOMADA HİÇ DUYMADIKLARINIZ

• Konuyu açan Konuyu açan CyberCan
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 2
  • Gösterim Gösterim 76

CyberCan

Çaylak Üye
Üye
Ticaret Puanı
0

Videoyu izlerken yüreğim sızladı. Lisans mezunu gençler olarak gece gündüz demeden çalışıp, dirsek çürüterek hayallerimizin peşinden koşarken, bu skandalı öğrenmek kahredici. Yıllarca emek verip, uykusuz geceler geçirip, alın teriyle bir yerlere gelmeye çalışan gençlerin umutlarıyla oynamak bu kadar mı kolay? Bu haksızlığı yapanlar Allah’tan belasını bulsun, aldıkları her kuruş haram olsun, gün yüzü görmesinler! Ekibe teşekkürler, gerçeği ortaya çıkardıkları için. Ve tüm onuruyla, gururuyla, GERÇEK DİPLOMALARIYLA mücadele eden gençlere selam olsun! Hepimiz için adalet yerini bulsun!​

Benim sözüm, hiçbir zaman belirli kişilere ya da kurumlara doğrudan bir saldırı değil. Hedef aldığım şey çok daha temel, çok daha insani bir şey: Hakkaniyet. Çünkü bu ülkede gece gündüz demeden çalışan, sınavdan sınava koşan, uykusuz gecelerde kitaplara gömülen, ailesinin son imkânlarını kullanarak bir yerlere gelmeye çalışan binlerce genç var. Bizler, bu gençlerin mücadelesini biliyor, tanıklık ediyor ve hatta kendimiz yaşıyoruz.

Dolayısıyla bütün bu emeklerin, birilerinin torpiliyle ve sahte belgeleriyle kolayca aşıldığını görmek, insanın yüreğini burkuyor. İçinden "neden ben yıllarımı verdim, neden bu kadar çabaladım?" diye sormadan edemiyor insan. Bu tepki; kıskançlıktan ya da öfkeden değil adalet duygusunun zedelenmesinden doğuyor. Çünkü en çok da bu ülkede hâlâ dürüstçe bir yerlere gelmeye çalışanlara yazık oluyor.

Ben kimseye hakaret etmek niyetinde değilim. Kimsenin şahsına sözüm yok. Ama hakkı çiğneyen, insanların umutlarını, hayallerini çalan kim varsa onlara karşı içimden gelen bu tepkiyi bastıramıyorum. Emeğin hiçe sayıldığı bir sistemde dürüst insanların umutlarının nasıl kırıldığını hepimiz görüyoruz. İşte bu yüzden adaletin herkes için geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbir başarı; hileyle ve sahtekârlıkla gölgelenmemelidir.

Dilerim ki hak yerini bulur. Ama gerçekten bulur.

Adalet ve hukuku çıkarırsan geriye hiçbir şey kalmaz. Ülkemizde ne kadar sorun varsa bu sorunların oluşmasında en önemli sebeplerden birisidir. Bu yüzden bu olanlara şaşırmıyorum. Hatta bi öngörümü daha söyleyeyim. Sahteciliği yapan çoğu kişi ceza bile almayacak, devlet işlerine yerleşen varsa aldığı maaşların iadesi bile istenmeyebilir. Büyük ihtimal üstünü örtüp geçerler. Ayrıca bu kadar her yeri ahtapot gibi sarmış bir sahtecilik yetkililerin gözünden kaçma ihtimali çok düşük. Bir yerden ortaya çıktı şimdi temizlemek zorundalar. Muhalefette kontrollü muhalefet gibi davrandığı için aynı tas aynı hamam ülkemizin yılları heba olmaya devam edecek.

Öngörümü ise şu sebeplere dayanarak söylüyorum. Bazı siyasetçilerin yurt dışında veya yurt içinde tabela üniversiteleri var ve burada çatır çatır diploma dağıtıyorlar. Kağıt üstünde geçerli ancak niteliği yok. Bu ülkenin geçmişten bugüne gelen değişmeyen makus kaderi her gelen iktidarın kendi yandaşlarını belirli yerlere getirmeye çalışması. Vatan evlatlarını mülakatlarla elerken böylelerine alan açılıyor.

Buyurun bu da ekşi de biraz önce rastladım başlık. Her yerde rende binasının trollerini olduğunu görünce şaşırmıyorum :D Ayrıca sahteciler için af isteyenler vardı xD
Ekran Resmi 2025-08-05 22.05.52.webp

Kabiliyet ve birikim önemlidir ancak devlet açısından bakınca o kabiliyet ve birikimin belgelenmesi gerekmektedir. Ehliyeti olmayan birisi de araba sürebilir ancak devlet bunun yeterliliğini belgeye dökmesi gerekmesidir. Bu belgeleri vermesi içinde bir takım prosedürlerin herkese eşit olarak uygulanması gerekiyor. Nereye elimizi atsak savrulmuş var ve birçok dinde kul hakkı yemek günah sayılsa bile bunlar bırak pişman olmayı pişkin pişkin yazarak toplum mühendisliği yapmaya devam ediyor.

Tüm yorumumum özeti: Adalet ve hukuk'u çıkartırsan geriye enkaz kalır. 21. yy da orman kanunlarına dönmüş oluruz. Parası olan, güçlü olan herkesin hakkını yemeyi kendisine hak görür, kaza yapar birilerini öldürür "kan parası" saçmalığı ile fakirleştirilmiş insana sus payı verilir ve o kişi adaletin elinden kaçırılmış olur. Üzgünüm ancak ortadoğunun çürümüş virüsü bizim ülkeye bulaşalı çok oldu. Persil'le tüm memleket yıkansa bile bu bozuk zihniyetin değişmesi nesiller alır.

Son düzenleme:
Geri