şimdi anladım demek istediğinizi sizin işinizi en iyi bu çözer >efsun nesnesi ekleyerek degil diyorum herşey eskisi gibi olsun ama src dosyalarında ve ya mob proto dan moblara sadece hasarı başka sekilde attıramaz mıyız...sizin dediginiz efsun nesnesi ekleyeceksin ve oyuncu onu silahına atınca özellik verecek herhalde..ben diyorum direk alt yapıda fazladan hasar vursun onu diyorum yoksa item olarak eklemek istemiyorum
service.h dosyasını açın,
Ekleyin
#define ENABLE_DAMAGE_CARPAN
En alta ekle
#ifdef ENABLE_DAMAGE_CARPAN
const int DAMAGE_CARPANI = 1...
pvm saldırı değeri efsunu eklicen çözülcekSadece Moblara metinlere damageleri nasıl attırabiliriz..maksat sadece düz vuruş fazla vursun
tam olarak açıklar mısın kardeşim detaylı şekilde ilk defa böyle bir işlem yapacagım için tam anlayamadım..hafif bi kıpırtı verirsen direk çözerim ne demek istediginpvm saldırı değeri efsunu eklicen çözülcek![]()
6-7 efsunlarına ekle onun efsun nesneleride varanladım efsun nesnesi olmadan nasıl yapabiliriz sonuçta item olarak gelecek bu..ben diyorum nesne olmadan attırayım..
şimdi anladım demek istediğinizi sizin işinizi en iyi bu çözer >efsun nesnesi ekleyerek degil diyorum herşey eskisi gibi olsun ama src dosyalarında ve ya mob proto dan moblara sadece hasarı başka sekilde attıramaz mıyız...sizin dediginiz efsun nesnesi ekleyeceksin ve oyuncu onu silahına atınca özellik verecek herhalde..ben diyorum direk alt yapıda fazladan hasar vursun onu diyorum yoksa item olarak eklemek istemiyorum
service.h dosyasını açın,
Ekleyin
#define ENABLE_DAMAGE_CARPAN
En alta ekle
const int DAMAGE_CARPANI = 1;
#endif
battle.cpp dosyasını açın,
return iAtk;
}
void Item_GetDamage(LPITEM pkItem
Bu kısmı bulduktan sonra return iAtk; kısmının üstüne aşağıdaki kodu ekleyin.
if (pkAttacker->IsPC() && !pkVictim->IsPC())
iAtk *= DAMAGE_CARPANI;
#endif
bu sadece mob boss ve metinlerde düz vuruş için mi geçerli yoksa.. genel karakterler felan damı eklişimdi anladım demek istediğinizi sizin işinizi en iyi bu çözer >
Service.h dosyasında const int DAMAGE_CARPANI = 1;
1 - kısmını aşırıya kaçmayacak şekilde artırabilirsiniz limitlerin dışına çıkmak istiyorsanız da damage limitini kaldırın
C++:service.h dosyasını açın, Ekleyin #define ENABLE_DAMAGE_CARPAN En alta ekle #ifdef ENABLE_DAMAGE_CARPAN const int DAMAGE_CARPANI = 1; #endif battle.cpp dosyasını açın, return iAtk; } void Item_GetDamage(LPITEM pkItem Bu kısmı bulduktan sonra return iAtk; kısmının üstüne aşağıdaki kodu ekleyin. #ifdef ENABLE_DAMAGE_CARPAN if (pkAttacker->IsPC() && !pkVictim->IsPC()) iAtk *= DAMAGE_CARPANI; #endif
bu sadece mob boss ve metinlerde düz vuruş için mi geçerli yoksa.. genel karakterler felan damı ekli
izledim kardeşim metin taşlarınada mı acaba öyle genel mob herhaldeVideo ekledim izleyebilirsin
şimdi anladım demek istediğinizi sizin işinizi en iyi bu çözer >
Service.h dosyasında const int DAMAGE_CARPANI = 1;
1 - kısmını aşırıya kaçmayacak şekilde artırabilirsiniz limitlerin dışına çıkmak istiyorsanız da damage limitini kaldırın
C++:service.h dosyasını açın, Ekleyin #define ENABLE_DAMAGE_CARPAN En alta ekle #ifdef ENABLE_DAMAGE_CARPAN const int DAMAGE_CARPANI = 1; #endif battle.cpp dosyasını açın, return iAtk; } void Item_GetDamage(LPITEM pkItem Bu kısmı bulduktan sonra return iAtk; kısmının üstüne aşağıdaki kodu ekleyin. #ifdef ENABLE_DAMAGE_CARPAN if (pkAttacker->IsPC() && !pkVictim->IsPC()) iAtk *= DAMAGE_CARPANI; #endif
12 ile çarpıp denediğimde aşağıdaki gibi oluyor
Mob olanların hepsinin çarpanının service.h dosyasındaki 1 değerini yükselterek yapıyorsun örnek 1000 vurduğun bir slot var bunu 100 ile çarparsan 100.000 olarak atıcak mantık böyle normal karakterlerde ise normalde ne olması gerekiyorsa o işliyor bunun oraya bir etkisi yok.izledim kardeşim metin taşlarınada mı acaba öyle genel mob herhalde
şu src build alırken sadece cd /usr/src/Server ve gmake clean ve gmake all diyoruz full build alıyor sonra src icindeki game_r dosyasının share içine atıyoruz ftp den sonra tamam mıdırMob olanların hepsinin çarpanının service.h dosyasındaki 1 değerini yükselterek yapıyorsun örnek 1000 vurduğun bir slot var bunu 100 ile çarparsan 100.000 olarak atıcak mantık böyle normal karakterlerde ise normalde ne olması gerekiyorsa o işliyor bunun oraya bir etkisi yok.
Çarpan olayını oyundaki en full halinde max damage kaçsa ona göre ayarlarsan daha iyi olabilir yüksek vuran birinde çarpanı artırdığında ortaya ne çıkar bilmiyorum oraları denemedim oralarına test etmen lazım atıyorum 99 t atan birine 10la çarparsan damage limitini aşıcaksın o yüzden damage gözükmeye bilir onuda eklemen lazım çok yukarıya çıkıcaksan
teşekürler kardeşim çözüldü ellerine saglık...memati baş <3..dizileri bıraktın ne ara geldin buralara düştünMob olanların hepsinin çarpanının service.h dosyasındaki 1 değerini yükselterek yapıyorsun örnek 1000 vurduğun bir slot var bunu 100 ile çarparsan 100.000 olarak atıcak mantık böyle normal karakterlerde ise normalde ne olması gerekiyorsa o işliyor bunun oraya bir etkisi yok.
Çarpan olayını oyundaki en full halinde max damage kaçsa ona göre ayarlarsan daha iyi olabilir yüksek vuran birinde çarpanı artırdığında ortaya ne çıkar bilmiyorum oraları denemedim oralarına test etmen lazım atıyorum 99 t atan birine 10la çarparsan damage limitini aşıcaksın o yüzden damage gözükmeye bilir onuda eklemen lazım çok yukarıya çıkıcaksan