Soru Reboot Gerektirmeyen Yönetim Paneli Yapmak

• Konuyu açan Konuyu açan TheElk
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
  • Yanıt Yanıt 3
  • Gösterim Gösterim 138
Herhangi bir konuda danışmak istediğiniz soru varsa bu öneki seçebilirsiniz.

TheElk

Üye
Üye
Ticaret Puanı
0
Merhaba, Metin2 sunucum için kaliteli bir web tabanlı yönetim paneli hazırlayacağım, ayrıca çok mesajım olmasa da yıllardır içinde gezdiğim ve yardım aldığım bu forumla paylaşmak için de open source olarak yapmayı düşünüyorum.

İnternetten birçok panele baktım hiçbirini beğenmedim çoğunun da indirme linkini bulamadım zaten o yüzden kendim yapacağım. Fakat bu noktada kafamı karıştıran bir nokta var. Mevcuttaki panellere baktığımda siteden bir ayarı kapatıp açınca veya değerini değiştirince reboot olmadan oyunda da etkisini gösteriyor
ancak ben gidip dosyaları kendim düzenlesem reboot atmak zorunda kalıyorum. Reboot atmadan çalışacak şekilde nasıl ayarlıyoruz?

Reboot atmanıza gerek duymadan yapacagınız islemleri size anlatıyorum

Fttp sunucu kısmı islem yapıyorsanız

quest
npc
map
locale eklemeleri

Vs vs

Oyun içerisinde yapacagınız komut

/reload q

Mysql islem saglıyorsanız eger

item ekleme
Mob ekleme
Npc fiyat duzenleme gibi gibi
İslemleri

/reload p

Olarak islem saglıyabilirsiniz yapacagınız islem saydıgım komutları uygularsanız calısmalar filesinize isler islemleriniz bittigi zaman en son reboot cekersiniz bunda ise emin olmadınız diyelim

sh kapat.sh
sh baslat.sh
Komutlari yaparak sunucu acın kapatın islemler gerceklesmis olacak her islem yapıpta reboot atmanıza gerek yok reboot sadece sunucu yeniler bir log temizlemesi yaparsanız o islemi görmenizi saglar

Reboot atmanıza gerek duymadan yapacagınız islemleri size anlatıyorum

Fttp sunucu kısmı islem yapıyorsanız

quest
npc
map
locale eklemeleri

Vs vs

Oyun içerisinde yapacagınız komut

/reload q

Mysql islem saglıyorsanız eger

item ekleme
Mob ekleme
Npc fiyat duzenleme gibi gibi
İslemleri

/reload p

Olarak islem saglıyabilirsiniz yapacagınız islem saydıgım komutları uygularsanız calısmalar filesinize isler islemleriniz bittigi zaman en son reboot cekersiniz bunda ise emin olmadınız diyelim

sh kapat.sh
sh baslat.sh
Komutlari yaparak sunucu acın kapatın islemler gerceklesmis olacak her islem yapıpta reboot atmanıza gerek yok reboot sadece sunucu yeniler bir log temizlemesi yaparsanız o islemi görmenizi saglar
Çok teşekkür ederim

Çok güzel bir düşünce fakat rebootsuz güncellemeleri ben çok sağlıklı bulmuyorum, çoğu reload işlemi yüksek userlı sunucu da problem çıkarabilir bunları göz önüne alarak ilerlemenizi öneririm, mesela rebootsuz Drop düzenlemeleri, mob drop düzenlemeleri vs problem yaratabilir.

Geri