- Ticaret Puanı
- 0
Merhaba arkadaşlar. player tablosuna eklediğim kisisel_puan satırının değerlerini değiştirebiliyorum güncelleyebiliyorum. fakat güncelledikten sonra bu kisisel_puan değerini çekip değişkene atamama rağmen if döngüsünde kullanamıyorum. Google'da çok araştırmama ve forumlara bakmama rağmen sorunu çözemedim. Muhtemelen yaptığım küçük bir hatadan kaynaklanmaktadır. Kullandığım kod aşağıda paylaştıklarım gibidir.
navicata eklediğim satırın değerleri ise şöyle
type =int
lenght= 20
decimals = 0
allow null = true (allow null kısmı false kabul etmiyor. işaretli kabul ediyor sadece)
not: (tablodan çekilen puan_sayac değerini her zaman 1 kabul ediyor. ne kadar değişirse değişsin değeri hep 1 gösteriyor.)
quest kod bloğu:
kişinin id sine göre yaptığım güncelleme query kodu
mysql_direct_query("update player.player set kisisel_puan= 200 where id="..pc.get_player_id().."")
bu kod sorunsuz çalışıyor.
kişinin idsine göre çektiğim kisisel_puan query kodu
local puan_sayac = mysql_direct_query("select kisisel_puan from player.player where id="..pc.get_player_id().."")
kod değerleri çekmiyor be if döngüsünde çalışmıyor.
örneğin;
if puan_sayac < 200
say("Puan 200'den az")
elseif puan_sayac > 200
say("Puan 200'den fazla")
return end
type =int
lenght= 20
decimals = 0
allow null = true (allow null kısmı false kabul etmiyor. işaretli kabul ediyor sadece)
not: (tablodan çekilen puan_sayac değerini her zaman 1 kabul ediyor. ne kadar değişirse değişsin değeri hep 1 gösteriyor.)
Son düzenleme: